Monday, January 21, 2019

SAMBUTAN HEBAT PADA NAJIB DI BATU CAVES5 comments:

 1. Tun M dicintai dan Dt Najib dicintai olh seluruh rakyat Malaysia
  Buang yg keruh ambil yg jernih
  Ketegasan di campur kan dgn kebajikan.. indahnya

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kami para Pro-Tun tidak sesekali cuba menipu mana-mana pembenci Tun dengan mengatakan Tun adalah seorang yang dicintai seluruh rakyat Malaysia. Kami menerima hakikat bahawa sebagai seorang manusia yang hebat, Tun memiliki penyokong dan juga pembenci. Tetapi hakikatnya ialah Tun dan pasukannya sentiasa muncul sebagai pasukan yang menang.

   Maka kepada para penyokong Najib tak perlulah nak menipu dengan mengatakan Tun adalah seorang yang dicintai seluruh rakyat Malaysia semata-mata untuk turut membolehkan anda berkata 'Najib juga seorang yang dicintai seluruh rakyat Malaysia'. Seperti Tun, Najib juga mempunyai penyokong dan penentang dan hakikatnya ialah Najib telah tewas di tangan Tun.

   Apa maksud 'buang yang keruh ambil yang jernih'? Adakah maksudnya ialah 'lupakan saja segala kesalahan Najib dan bebaskan dia dari segala pertuduhan'? Kalau itu maksudnya maka lupakan saja, kerana Tun sebagai seorang pejuang kebenaran pasti tidak akan melakukannya.

   Tun adalah ketua pasukan yang sentiasa melakukan perkara yang betul di dalam setiap keadaan dan demikian jangan harap Tun akan lepaskan Najib daripada bertanggungjawab ke atas segala perkara salah yang ia lakukan semasa menjadi PM.

   Najib bukan sahaja tidak kelihatan menyesali apa yang ia telah lakukan, malahan mahu berkeras mengatakan dirinya sedang difitnah. Malah Najib sampai ke peringkat membingungkan para penyokongnya, terbaru dengan slogan "malu apa bossku", memberikan gambaran pelakuan jenayah dan pengkhianatan tiada apa yang hendak dimalukan.

   Ingatlah, umat-umat dahulukala telah dibinasakan di atas sebab di antaranya ialah apabila yang melakukan jenayah itu adalah rakyat bawahan mereka menghukumnya tetapi apabila yang melakukan jenayah itu dari kalangan bangsawan, ia dilepaskan daripada sebarang penanggungan.

   Najib telah mencerca Tun dengan berbagai cercaan hatta berkata 'kepala bapak kau' kepada Tun, tetapi Tun langsung tidak berdendam mahupun mengambil apa-apa tindakan akibat cercaan itu, tetapi jenayah pula adalah isu lain. Ia adalah tentang melakukan perkara yang betul ke atas seseorang yang telah didapati melakukan jenayah.

   Tidak semua orang menyukai Tun, malah ada yang membencinya. John Doe mengakuinya.

   Walaubagaimanapun John Doe telah mengenalpasti beberapa orang sahabat-sahabat yang lain selain John Doe sendiri yang pernah melafazkan akan kekal setia bersama Tun sehingga ke akhir perjuangannya. Di antara mereka ialah pak Othman Ahmad, pak Rahman JPC dan sdr Fan Tun.

   In shaa Allah John Doe amat berkeyakinan bahawa pada hari ayahanda Tun M meninggal dunia kelak, seluruh bangsa Mim telah pun bersatu di bawah satu panji dan telah berbai'ah kepadanya di dalam satu thaifah tunggal bangsa Mim, bukan sekadar sebagai PM mereka, bahkan sebagai pemimpin terulung bangsa Mim yang benar-benar telah membina mercutanda bangsanya yang berjaya.

   Perjuangan kita belum selesai...
   Kerana hanya yang cekal dan tabah dapat membina mercutanda...
   Bangsanya yang berjaya...

   Que sera sera.

   Wallahu a'lam.

   Delete
 2. Hakikat BN dan Umpas sudah Tumpas..
  Itu sudhahpun jadi
  TAKDIR dan ketentuanNYA dlm PRU.
  *(berulang2 PRK lg pulak tu)
  MEROYAN walau manis, harian menterjemahdan KEBEBALAN melawan takdir.
  MENDOMBA harian menanda ENGKAR.

  Segala bentuk alasan utk menghijab memgalih keburukan sifat2 negatif melawan Allah ini..mana mungkin berjaya?
  Antara mahu akur dgn tidak shj. Itu pilihan,
  Islam sebenar rak pernah mengongkong.
  Iman tidak sesekali ada perantara, tiada nilai pun utk terus hidup dalam pura.
  Kulit pun tak pernah haus setakat nak kena maki.

  ReplyDelete
 3. Masalah india nii jumpa pokok pacak kuil..pandai sikit jadi peguam..puak nii jgn dilayan sgt..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Benar tu ted, ada satu lagi perangai depa ni...kayuh basikal masa turun bukit. Kah kah kah.

   Delete

POLITIK INDAH DARI ANWAR

  Perdana Menteri Anwar Ibrahim menegaskan proses tata kelola kerajaan pimpinannya tidak boleh lagi berlaku kelulusan perolehan tanpa tender...