Saturday, February 2, 2019

MELAYAN BAKI DAN SISA KEBEBASAN DI LUAR..


Tidak salah, malah terpuji selepas apologies kesilapan lalu Najib mendekati rakyat untuk menabur simpati...

Apologies? Fakta terbaik...




13 comments:

  1. najib ni mmg dari dulu propaganda dia "disukai ramai" ... kalau dulu "i love pm" kini "bossku"..

    suka betul rakyat dengan najib ketika ini ... tapi itulah hanya dalam wayang gambar..

    kalau selepas ni ada yang kantoi lagi pasal salah laku najib. segala propaganda mencantik kan imej najib akn hancur lebur macam yang di alami oleh haji hadi

    berapa banyak najib keluar modal untuk cantikan imej dia dimata rakyat..agaknya ?
    siapalah konsetan yang dapat dedaknya ?

    ReplyDelete
  2. CG....Mencari Kemenangan Setelah kekalahan....tak caya baca artikel yang CG tulis....umno baik. Najib baik... hahaha

    ReplyDelete
  3. Tidak perlu sebijak seorang saintis pakar Extract tangisan Pohon Petai untuk faham bahawa En Hadi pada dasarnya adalah satu lagi penjahat seperti teman baiknya, bekas Perdana Menteri Najib Razak, yang menggunakan Islam untuk menyembunyikan niatnya yang klepet. Ini juga bermakna sekurang-kurangnya 2 juta umat Islam Melayu yang mengundi parti Islam pada pilihan raya umum ke-14 tahun lalu telah terperanjat, dan mereka mungkin tidak keberatan dizombiekan, atas nana Melayu dan Islam.
    Itu bukan lagi tunggang agama, itu Konkek Agama secara Bergilir2.

    ReplyDelete
  4. Oh najib...mahkamah dh melambai.. Hehehehe

    ReplyDelete
  5. Saya sungguh kagum melihat melayu dan muslim yang beridolakan parti UMNO dan PAS yang menyesatkan mereka sejak MO1 dan Hadi Awang masing2nya ambilalih kepimpinan kerajaan pusat dan negeri kelantan.

    Fitnah jadi bahan kempen merwka betdua ini. Namun fitnah telah Allah buktikan bukan fitnah tapi fakta dan kenyataan.

    Contoh....hadi awang. Dulu kata fitnah fitnah fitnah. Sekarang tarik balik saman ke atas SR....sebab kebenaran akan terbukti dalam mahkamah. Allah telah buktikannya dan sekarang sapa malu????

    Najib telah tuduh orang semua fitnah pasal 1MDB, terima wang 42 juta dari SRC dan wsng derma arab 2.6 bil...nah sekarang dah d charge di mahkamah.. Goldman Sach dah minta maaf pada semua rakyat malaysia, subuh yassin dah dapat witness protection programme untyk ledakkan bukti, najib sendiri mengaku tak berapa tahu samaada duit derma dari pak arab itu atau bukan.....APA INI SEMUA?????

    ALLAH swt hwndak tunjuk kebenaran...

    Namun melayu muslim umno dan pas masih dalam zon bebal macam tak kenal apa itu fakta atau auta, betul atau salah....

    Wallahuaklam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau dpt maklumat dari mana dol? Cuba baca yg ni pulak.

      Kes saman sarawak report.... Fitnah RM90 juta kini terburai

      Kes saman sarawak report....banyak juga org tak faham dan melatah dan masih percaya apa sahaja SR kata... sedangkan SR ini memang sumber fasiq... Sumber org bukan islam yg jelas papar cerita fitnah.

      Jom kita terangkan sikit kronologi kisah fitnah ni

      SR buat fitnah hj hadi pas terima duit umno 90juta

      PAS bagi warning jangan fitnah

      2 hari kemudian SR padam berita fitnah tu

      2 minggu kemudian SR kata PAS takut dan tak berani saman

      Pemimpin PAN, DAP dan PKR serang PAS guna fitnah SR

      PAS fail saman SR di London. Yg jahil kata kenapa kat London, tidak di sarawak.

      Yg jahat tabur fitnah PAS bermewah2 pakai duit PAS pergi London utk saman SR di London, tidak di Sarawak.

      SR didaftar di London, syarikat itu di London bukan di sarawak. Tak pa biarlah pak pandir dgn kebodohannya.

      Mahkamah round pertama sidang bicara kes ini akhir tahun lepas, minta SR bagi bukti, SR gagal, lalu kena denda bayar di mahkamah utk urusan mahkamah. PAS menang round pertama.

      Bila keluar mahkamah, Clare kata ini semua salah ambiga. Ambiga yg bagi maklumat itu pada clare. (ada konspirasi PH rupanya)

      Ambiga buat kenyataan dia diperangkap oleh pimpinan pakatan harapan. Ambiga menyalahkan pakatan harapan. (confirm ada konspirasi)

      Mahathir respon pada media sepatutnya ambiga tidak buat kenyataan itu. (lagi confirm ada konspirasi PH)

      Mahkamah london belum bagi tarikh utk terus bicara kes ni selepas round pertama.

      Sementara tunggu tarikh perbicaraan ke 2, SR buat 5 permohonan kpd mahkamah untuk tolak aduan saman hj hadi ke atas SR.

      Tujuan SR buat permohonan itu ialah pertama utk malukan PAS dan calarkan imej PAS dlm musim kempen pilihanraya dan kedua bagi membatalkan saman hj hadi ke atas SR.

      Pepatah melayu kata untung sabut timbul, untung batu, tenggelam.

      Maka mahkamah london jadual sesi pendengaran permohonan utk tolak saman ini. Keputusannya mahkamah london tolak semua permohonan SR dan perintah SR bayar lagi RM155K pada mahkamah. Round ke PAS menang lagi.

      Mahkamah masih belum lagi beri tarikh utk bicara kes saman seterusnya. Kes ini belum selesai.

      2 minggu lalu ada wakil konspirator pergi jumpa lawyer pas untuk selesaikan kes ini di luar mahkamah. PAS kata NO. Kita jumpa di mahkamah london.

      Maka bertemu dlm mahkamah. Dan keputusannya SR kalah cubaan utk tolak saman PAS ke atasnya.

      Baik apa makna interlokutori

      Maksud interlokutori ialah permohonan dalam permohonan, iaitu Sarawak Report memohon membatalkan saman TGHH. Dikatakan SR memberikan pembelaan pembatalan ini 50 muka surat.. Tapi mereka kalah.

      Walaupun ini bukanlah bermakna PAS dah menang saman - PAS. sudah berjaya menghalang permohonan afidavit SR yg difailkan, namun ini ialah langkah yg sgt besar utk memastikan kemenangan PAS menentang SR.

      Ibarat kita berjaya menghalang musuh dapat reinforcement. Kita berjaya memaksa musuh bertarung dgn kita tanpa senjata.

      Mahkamah london akan terus bicara kes saman ini pada tahun tahun depan 1-12 April 2019 dan kita tunggu perbicaraan saman ini

      Cuma yg sah sekarang SR sumber fasiq ini sudah gagal bagi bukti dakwaan 90 juta itu dan gagal pertahan permohonan mereka utk tolak saman ini.

      Kedua2 event ini sudah jelas membuktikan kejahatan sumber fasiq ini.

      Rententan kes gagal SR kali kedua ini, mereka buat kenyataan PAS belum menang kes saman ini tapi tidak nafikan mereka sudah gagal dlm dua pusingan di mahkamah london.

      Round pertama SR kalah kena bayar 15 ribu pound hj hadi..SR gagal bagi bukti

      Round kedua SR kalah kena bayar 29 ribu pound pd hj hadi......SR gagal tolak saman

      Malangnya masih ada org islam kita yg percaya pada SR sumber fasiq dan berharap PAS akan tewas dan sumber fasiq si puak kafir london ini akan menang serta dalang di belakang fitnah ini berjaya.

      Mereka lupa Allah Maha Mengetahui dan Maha Adil. Mereka lupa malaikat catat fitnah mereka, taburan fitnah mereka. Semoga mereka sempat bertaubat.

      Delete
  6. Makluman utk Ahli PAS dan Umno.

    NGO ISMA dan Tokoh Lokman bercadang adakan sesi GULING DEPAN SOGO dlm sikit masa utk mendesak Pimpinan PAS menyatakan Kebenaran diatas isu yg membelengu Isle skrg.

    Asas Gulingan akan berpandu syarak2 tertera dibawah.

    Extract from
    Claim No. HQ17M01386
    IN THE HIGH COURT OF JUSTICE QUEEN’S BENCH DIVISION
    MEDIA AND COMMUNICATIONS LIST BETWEEN
    HONOURABLE ABDUL HADI AWANG MP (Claimant) and CLARE REWCASTLE BROWN (Defendant)
    DEFENCE AND COUNTERCLAIM

    "... 26.9 Nasharudin and other senior PAS personnel have also benefitted personally, enjoying and exhibiting a new affluence from the money channelled into the party by Najib Razak.

    26.10 Nasharudin has shown his new-found wealth by acquiring vehicles costing not less than RM1.5 million (including a BMW 525 priced at RM388,000, a Mini priced at RM230,000, a Toyota Vellfire priced at RM290,000, a Toyota Camry, priced at RM150,000 and a Toyota Fortuner priced at RM200,000 and property, including a house at Banggi, Selangor, worth RM3 million, bought with cash. PAS MPs and senior party figures have bought new, luxury cars and new houses and married second and third wives, spending conspicuously in excess of their political salaries and what they could previously afford.

    26.11 In this way, the Deputy Chief Mvinister of Kelentan, Mohd Amar Nik Abdullah, has acquired a fleet of luxury cars, including a Range Rover, Audi 6, Toyota Vellfire and Toyota Attis and built several houses for his family. The Spiritual Leader Hashim
    Jasim acquired a Porsche Cayman car. PAS MP and Information Chief Khairuddin Aman Razali gave his second wife a RM500,000 Audi Q7 car as a gift. PAS Information Chief Nasrudin Hassan Tantawi bought a RM300,000-plus Toyota Vellfire. Secretary to the Syura Council, Nik Muhammad Zawawi Nik Salleh acquired a luxury Mercedes with the number plate PAS 9, itself worth around RM100,000, and a luxury Audi. Takiyuddin bin Hassan, MP for Kota Baru and Secretary General of PAS has acquired a fleet of expensive cars and a luxury motorbike, including a Volkswagen Passat priced about RM160,000 with personalized number plate TAK 11, itself worth up to RM100,000, Muhammad Khalil, PAS Youth Leader, has acquired a
    luxury BMW motorbike. Mokhtar Senik, chairman of the PAS Pahang Ulama Council, has acquired a luxury Mercedes and Toyota..."

    Takbirrrr!!!

    ReplyDelete
  7. Subtitled by Unit Lajnah Hibah

    Makluman utk Ahli PAS dan Umno.

    NGO ISMA dan Tokoh Lokman mempadang adakan sesi GULING DEPAN SOGO dlm sikit masa utk mendesak Pimpinan PAS menyatakan Kebenaran diatas isu yg membelengu Isle sekarang.

    Asas Gulingan akan berpandu syarak2 tertera dibawah.

    Ekstrak dari
    Tuntutan No. HQ17M01386
    DALAM MAHKAMAH TINGKAT DIBENAR BENCH OF QUEEN'S QUEEN
    SENARAI MEDIA DAN KOMUNIKASI ANTARA
    Wakil ABDUL HADI AWANG HADI AWANG (Menuntut) dan CLARE REWCASTLE BROWN (Terdakwa)
    DEFENSE DAN COUNTERCLAIM

    "... 26.9 Nasharudin dan anggota kanan PAS yang lain juga mendapat faedah secara peribadi, menikmati dan mempamerkan kemewahan baru dari wang yang disalurkan ke parti oleh Najib Razak.

    26.10 Nasharudin telah menunjukkan kekayaan barunya dengan membeli kenderaan yang tidak kurang daripada RM1.5 juta (termasuk BMW 525 berharga RM388,000, Mini berharga RM230,000, Toyota Vellfire berharga RM290,000, Toyota Camry, berharga RM150,000 dan Toyota Fortuner berharga RM200,000 dan hartanah termasuk rumah di Banggi, Selangor, bernilai RM3 juta, dibeli dengan wang tunai. Ahli Parlimen PAS dan tokoh kanan parti telah membeli kereta baru, mewah dan rumah baru dan isteri kedua dan ketiga yang telah berkahwin, membelanjakan wang yang mencolok melebihi gaji politik mereka dan apa yang mereka boleh bayar sebelum ini.

    26.11 Dengan cara ini, Timbalan Ketua Menteri Kelentan, Mohd Amar Nik Abdullah, telah membeli sebuah kereta mewah, termasuk Range Rover, Audi 6, Toyota Vellfire dan Toyota Attis dan membina beberapa buah rumah untuk keluarganya. Pemimpin Rohani Hashim
    Jasim membeli kereta Porsche Cayman. Ketua MP dan Ketua Penerangan PAS, Khairuddin Aman Razali memberikan isteri keduanya RM500,000 sebagai kereta Audi Q7 sebagai hadiah. Ketua Penerangan PAS Nasrudin Hassan Tantawi membeli Toyota Vellfire bernilai RM300,000. Setiausaha Majlis Syura, Nik Muhammad Zawawi Nik Salleh memperoleh Mercedes mewah dengan nombor plat PAS 9, bernilai kira-kira RM100,000 dan Audi mewah. Takiyuddin bin Hassan, Ahli Parlimen Kota Baru dan Ketua Setiausaha PAS telah membeli sebuah kereta mewah dan sebuah motosikal mewah termasuk Volkswagen Passat berharga RM160,000 dengan plat nombor peribadi TAK 11, yang bernilai sehingga RM100,000, Muhammad Khalil, Pemimpin Pemuda PAS, telah memperolehi a
    motosikal BMW mewah. Mokhtar Senik, pengerusi Majlis Ulama PAS Pahang, telah memperolehi Mercedes dan Toyota mewah ... "

    Takbirrrr !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uuuiiii, bnyaknyaaaa...fitnah!!! Sanggup kau tanggung dosa? Katalah apa yg kau tulis tak betul dan ianya fitnah... Aduhai, beratnya tanggungan.

      Delete
  8. Mahathir di sayangi Malaysia Najib di cintai Malaysia
    Suka atau tidak ini kenyataan di depan mata sekarang
    Adakala pencuri lebih baik dari penyamun dan adakala penyamun lebih baik dari pencuri
    Kerana itu lah terciptanya watak Robin Hood
    Yg amat amat merbahaya ialah duri dalam daging lurus di luar runcing didalam.. hati hati org melayu semua pd kaum yg tidak pernah merasa cukup ..
    Fikir kan KD

    ReplyDelete
  9. Tak sabar tunggu perbicaraan 2.6 biliunn 1mdb...siapa benar siapa salah....mana dulu..prk semenyih ke..bicara 2.6 biliun..

    ReplyDelete
  10. Insyallah penjara lah najib..hapuskan umno...selamat malaysiaku..amin

    ReplyDelete