Thursday, February 7, 2019

MINTA MAAF

Minta maaf, tiada isu besar tentang kerajaan yang mahu diulas. Semuanya berjalan dengan baik, kekurangan dan kelemahan sentiasa ada. Rakyat menilai dan memberi tindakbalas. Kerajaan perlu peka.

Itu cerita sebuah kerajaan dan rakyat, sama sahaja di negara lain pun. Proses pengurusan negara demokrasi.
Ada PM atau TPM korup? belum dengar...sukar untuk didengar selagi PH jadi kerajaan. Noktah.
Bukan over yakin tapi susuk tubuh PM dan TPM sekarang dalam kondisi mustahil.

Isu Azmin TPM selepas CNY? Jangan terlokman isu murahan.

By the way..isu kos sara hidup?
Bukan kerajaan yang mampu tangani sepenuhnya, tetapi kreativiti dan kerajinan orang Melayu untuk bergerak sebagai usahawan, bukan dedakian subsidian.
Apakah Ketuanan kerjanya mengemis?

Tunggu bawah pokok getah dan kelepa sawit mengharap harga naik?
Itukah yang termampu...

Hari ini berselfie dengan bossku, boleh naikkah income orang Melayu?

13 comments:

  1. Isu kos sara hidup rakyat bukan jd kerja kerajaan utk selesaikan? Sekarang cakap macam ni, sebelum pru14 cakap macamana pulak? Tak pulak kau suruh melayu cina india usaha lebih dgn tulang empat kerat bagi menaikkan taraf hidup. Yg sering terdengar dan terbaca adalah semua salah kerajaan. Sampai kucing kencingkan kereta kaupun salah kerajaan. Ini namanya hipokrit, tak sampai hati nak gelar munafik. Konon kerajaan malaysia baru ni takde isu. Nak sorok dalam kain ke kd. Belambak isu yg tak mampu ditangani dgn baik oleh ahli² politik ph yg umpama burung kakak tua. Pandai cakap je, lain hampeh!

    ReplyDelete
  2. Mamat penipu Bitkingdom tu pun jadi sohabat En Jibosku Bessyiaa Besyiaa.ajerr!
    Malu aper Jib, Eddy?
    Kerja klepet, dgn lahap wang curi mmemang amalan mulia orang2 Zionis Coklat beragama Isle Harbiyun.
    Ana Tahu.

    ReplyDelete
  3. 3 kes mahkamah smlm lepas boss ku.. pak maun masih stim menari twist blom ilang lagi.... kikiki..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bossku mintak tangguh hari perbicaraan da dekat minggu depan...jgn kepit banyak sangat nanti tak sampai stim...kikiki

      Delete
  4. Udah2 le tu berpolitik. Rakyat telah memilih. Move on le

    ReplyDelete
  5. *KENYATAAN SAKSI DITOLAK ..! NAMPAK TAK KENAPA PEGUAM NEGARA WUJUDKAN INKUES DAN BUKAN PINDA PERTUDUHAN ?*

    Bila saya saya membuat laporan polis terhadap PM, MDN dan Peguam Negara kerana disyaki melindungi Pembunuh Adib, mereka sumbat saya dalam lokap.

    Hari ini sudah terjawab kenapa Peguam Negara beria-ia tidak mahu meluluskan permohonan pihak Polis supaya tuduhan dibawah seksyen 307 Kanun Keseksaan keatas 4 individu kerana melakukan kesalahan “cubaan membunuh” di tukar kepada pendakwaan dibawah *302* Kanun Keseksaan kerana melakukan kesalahan *1“membunuh”.* Sebaliknya, inkues diwujudkan untuk mengetahui punca kematian Adib. Sedangkan pihak polis telahpun mengambil kira keterangan saksi dan laporan bedahsiasat Areah Adib sebelum melakukan pendakwaan dibawah seksyen 307 keatas 4 individu “istimewa” ini.

    Mahkamah Tinggi Shah Alam hari ini membenarkan permohonan Kerajaan Pakatan Harapan untuk mengetepikan perintah coroner Rofiah Mohamad pada 18 Januari lalu yang meminta keterangan 7 saksi (6 doktor dan Pegawai Penyiasat) bagi mengenal pasti punca kematian anggota bomba, Muhammad Adib Mohd Kassim. Menurut YA Hakim Datuk Ab Karim Ab Rahman, kenyataan saksi tidak boleh digunakan dalam inkues kerana peraturannya berbeza dengan peraturan perbicaraan jenayah. Baru saya faham sekarang kenapa Tommy Thomas tidak luluskan pindaan pertuduhan dari seksyen *307 kk* ke Seksyen *302 kk* dan sebaliknya mewujudkan inkues.

    Nampaknya, maklumat awal yang kita terima, bahawa ada pihak yang meminta Kerajaan *“menukar”* punca kematian Arwah Adib daripada cedera parah akibat dipukul 4 individu *“istimewa”* berdasarkan bedah siasat dan keterangan saksi, kepada mati akibat kemalangan apabila keterangan saksi sudah dtolak bukan lagi khabar angin ke..? Mungkinkah mimpi ngeri ini akan berlaku ? Ikuti drama seterusnya......

    *Kemana pergi nya perjuang Reformasi:*

    *Anwar ibrahim......*
    *Rafizi Ramli...........*
    *Nurul ezzah...........*

    *Mungkin mereka tlh di kuborkan olih Madey, Guan Eng dan Kit Siang*

    EDARKAN WTSAPP INI AGAR TUAN PUAN TIDAK TURUT SAMA *SUBAHAT DLM PEMBUNUHAN* INI.....

    Dato’ Lokman Noor bin Adam
    Pengerusi
    Sekretariat Suara Rakyat UMNO
    30hb Januari, 2019

    ReplyDelete
  6. Kah kah bersama Naik motor susah cukup seronok.Kasihan Mr Rempit, telah digunakan untuk publisiti.Mereka tak kisah korupsi? Aneh sungguh pemikiran mereka .

    ReplyDelete
  7. Wei berapa banyak babi ko mkn cny ni.. Dah mcm babi dah aku tgk bengap

    ReplyDelete
  8. Issue besar ketika ini laha FAKE DEGREE.
    Sibuk macai pembangkang bercakap pasal fake degree Marzuki dan la ni MB Johor, Osman.
    Macamlah di kalangan orang UMNO, takda FAKE DEGREE HOLDERS.
    Bahkan yang tak habis belajar mengaku ada degree pun ada.
    Heranlah kenapa manusia mesti menipu........?????
    Mula-mula tipu degree. Siakap, senohong, gelama, ikan duri. Bercakap bohong, lama-lama jadi pencuri. Memang tepat dan kena pada BOSSKU yang tak tahu malu, NAJIB.
    Kalau takda degree, mengakulah, takda degree.
    Ramai orang yg takda degree berjaya mcm Bill gate, Sayid Mokhtar, Lim Goh Tong dan sebagainya.
    Bahkan ONASSIS orang paling kaya di dunia di zaman tahun 70-80han, tak bersekolah pun!!!
    Apa ada pada degree.........????
    Yang penting jujur mengaku macam Permaisuri Agong, Tengku Puan Pahang, Tg.Azizah, Maimunah.
    Masa dia membawang bersama kami di bod Kenamaan CARI, DIA MENGAKU TAKDA DEGREE,menyebabkan kami bertambah-tambah hormat kat dia. kita respect dia sebagai seorang insan yg baik hati, jujur dan merendah diri. Ular menyusup akar takkan hilang bisanya.
    Bagi BOSSKU, NAJIB...kalau betul kamu ada degree in INDUSTRIAL EKONOMI, Universiti Nottingham, UK,1974 - high time awak tayangkan degree tu kepada kami semua untuk hapuskan persepsi negetif masyarakat ke atas kelulusan kamu.

    ReplyDelete
  9. Bro kakau baik tapi takberguna pun tak guna juga,, makan gaji buta pun tak berguna,, kita jadi manusia kena dan harus beri mafaat kpd manusia lain, jgn kita baik tapi asik jaga kepentingan kedudukan kita dan politik kita..
    Kita asik nak popular je,,
    Kita harus fikir kan siqpa kita dan tangunggun jawap kita serta amanah kita
    Kita di bayar gajinutk berkhimat,, ingat pelacur pun akan beri khimat jika di bayar,
    Driver grab/texi pun jika di bayar akan ber service pd kita,, ....

    ReplyDelete
  10. Yang kipas bosku biasa makan rasuah dan penjilat

    ReplyDelete