Monday, February 25, 2019

PAS DIBERI NAFAS LEGA SEMENTARA...

Hadi jumpa MAHATHIR..
Kenyataan SPRM melegakan PAS...
Kenyataan balas Tun sekadar mengingatkan PAS, lepas tanpa bebas...

Apakah PAS kini sudah dicucuk hidung?



15 comments:

  1. fitnah dulu tuduh dulu... skg mengelabah undi tak caya makin dekat... SPRM kan kepala perompak yang punya ...!! ugut PAS tak menjadi kini

    ReplyDelete
  2. So, masih nak panjangkan lagi ke fitnah kepada pas? Sprm yg dikongkong oleh kerajaanpun dah sahkan tiada money trail 90 juta dlm akaun. So, apa nak create fitnah lagi? Tun madey memang licik. Lepas tapi tak bebas tu game dia je. Masih nak talian hayat dpd undi tak percaya. Kiraan aku mudah, game tun madey tak akan berjaya atas faktor umur dan kebolehan mencatur game org lain. Dap lebih berstrategi, dgn bantuan pkr. Tun madey dah terlalu tua utk jd panglima perang. Punya lesen formula 1 pun tak guna, selalu tersalah jalan, terlanggar tembok, dan terlalu bnyk u turn. Apa daya tun madey? Kuasa di tangan dah semakin longgar malah rakyat dah makin muak dan meluat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kah kah kah..
      Ko sembang ape ni cai?

      Yg tersalah jalan terlanggar tiang termasuk longkang tu najis razak bapa kleptokrat negara.

      Kah kah kah kah..

      Budak2 lobak bila nk mereput?

      Delete
  3. Pas dah syok sendiri bila sprm buat kenyataan 90 jota.....kunun Pas sudah bersih..kenyataan madey lepas tanpa bebas buat pas terkedu..

    Madey dlm kenyataan seblm itu tidak percaya dgn janji pas sokong madey...madey marah pas lain janji lain bikin...

    Madey belit pas kunun ada perjanjian bertulis pas tak mau sokong umno...pas konar madey kunun hanye janji sokong di parlimen...

    Madey sudah mula tak percayakan pas lagi...

    Sprm hanye clearkan akaun pas...akaun lobai pas blm diclearkan kerana masih dlm siasatan sprm.

    ReplyDelete
  4. Najib makin popular dgn bossku...di Semenyih najib dapat sambutan hebat....azmin dapat sambutan kerusi banyak kosong....

    Azmin tenyeh najib dgn isu felda najib tenyeh balas buat azmin terpelanting...

    Terbaru kenyataan dari felda hutang felda 8 billion bukan kerana salah laku....hutang untuk peneroka felda...terdiam azmin kerana menipu hutang felda...azmin gagal atasi masalah felda....janji lupus hutang azmin gagal sekesaikan...proksi dan harapan madey untuk lemahkan anwar gagal dan tidak popular lagi..

    ReplyDelete
  5. Madey menunjukkan masih mau jadi diktator....madey tak puashati dgbn kenyataan sprm yg tidak ikut selera dia kerana pas tidak ikut telunjuk madey walopun pas sudah dibelit oleh madey.....

    Adekah madey sendiri sudah siasat akaun pas?

    Cara madey akan merosakjan negara...cara ini yg kayakan kroni dan anak branak madey dulu...

    Anwar dipenjarakan kerana tak ikut kehendak madey...agenvy kerajaan dikuasai oleh madey..

    ReplyDelete
  6. Kesemua pemimpin-pemimpin pasukan-pasukan yang bathil itu hanya sekadar diberi ruang untuk bergerak dan menyambung langkah supaya kelak kesemua mereka akan kena checkmate serentak dengan pasukan Tun.

    Sekiranya mereka sudah tidak diberi sebarang ruang untuk bergerak maka sudah tentu mereka akan menghentikan langkah dan permainan. Walaubagaimanapun itu bukan prosesnya.

    Prosesnya ialah mereka akan terus mengatur langkah sehinggalah akhirnya mereka terkena checkmate oleh pasukan Tun.

    Nafas lega sementara itu sebenarnya adalah tempoh bersukaria.

    Que sera sera.

    Wallahu a'lam.

    ReplyDelete
  7. Sprm umumkan pas tak ada terima duit rm90 juta seperti di fitnah oleh ph,,,babi2 dan baruah ph tak puas hati ka ? Hampa suruh tun pecat boss sprm ,,lantik seekor babi ganti dia,,haa cepat la pas dibuktikan bersalah. Dasar baruah kpd syaitan.

    ReplyDelete
  8. kah kah kah...

    pas ajak madey bersilat...
    pkr ajak madey bertinju
    dap ajak madey berkuntao...
    umno ajak madey berpantun..

    madey relek je .. pkr ajak bertiju madey panggil pas bersilat..

    dap ajak berkuntao ... madey panggil umno berpantun

    pas ajak bersilat madey panggil amanah bersurah

    umno ajak bepantun...ph sedia bersajak..

    kah kah kah..

    madey bapak segala politik... kalah jadi abu menang jadi arang nak tak nak biar seri je lawan mahathir..

    kalau tak, akan jadi la macam najib tak pun nuar..

    nuar pun dengan nada seri.. aku tak kacau ko, ko nanti jangan kacau aku.

    mahthir ni taraf pendita dah ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walaupun cara saudara menyampaikan maksud berlainan dengan cara saya tetapi maksud kita tetap sama; iaitulah Tun adalah sifu politik, ketua pasukan yang tidak pernah tewas, selain kesemua pemain utama yang lain kelihatan tidak mampu menang ke atas Tun.

      Paling penting ialah kita punya kesimpulan yang sama iaitulah kesemua pemain lain bakal kena checkmate dengan Tun.

      Delete
  9. sprm umum tiada kemasukan rm90 juta ke dalam akaun pas. pm tak puas hati. pm kata pas lepas tapi belum bebas. pm nak beritahu bahawa sprm adalah di bawah telunjuk dia. pm kata sprm tak siasat betul-betul. pm nak beritahu bahawa dia ada lebih banyak maklumat berkaitan rm90 juta tersebut berbanding apa maklumat yang sprm ada. maknanya shukri abdul tak reti buat kerja mengikut piawai atau arahan pm. kalau pm kata ada duit yang masuk, sprm kena la cari dengan apa cara sekalipun bahawa duit rm90 juta tu masuk. maknanya apa? sprm kena sediakan pelbagai bukti buatan untuk menjerat pas. jerat sampai kena. betullah kata mat sabu dulu, tun madey ni memang mahafiraun. kata-katanya WAJIB dipatuhi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2.27
      ikut pemahaman saya bila dengar apa Dato Shukri cakap..SETAKAT INI tiada apa2 bukti yang PAS terima 90juta duit 1mdb..dia ulang 2x ayat SETAKAT INI...adakah SETAKAT INI itu bermaksud siasatan telah selesai? KUALA TERENGGANU: Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) mengesahkan tiada kemasukan dana 1Malaysia Development Berhad (1MDB) ke dalam akaun Pas seperti yang didakwa sebelum ini.

      KUALA TERENGGANU: Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) mengesahkan tiada kemasukan dana 1Malaysia Development Berhad (1MDB) ke dalam akaun Pas seperti yang didakwa sebelum ini.

      Ketua Pesuruhjaya SPRM, Datuk Seri Mohd Shukri Abdull berkata hasil siasatan pihaknya setakat ini tidak menemui sebarang kemasukan dana berkenaan.

      ‘Siasatan SPRM setakat ni memang tidak ada kemasukan RM90 juta duit 1MDB ke dalam akaun Pas.

      Delete
  10. Dan Tun tetap menjadi PM di negara kita..... John Doegol

    ReplyDelete
  11. SPRM ckp takda duit masuk akaun PAS. Betullah tu sebab duit masuk akau LOBAI-LOBAI PAS, bukan akaun PARTY PAS. Sama mcm rm2.6 billion masuk akaun Najib di Am Bank bukan masuk akaun UMNO. Jadi, MALU APA LOBAI, kalau dah yakin sgt SPRM takda bukti, SAMANLAH HUSAM YG MULAKAN CERITA RM90 JUTA NI....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syaitan gila ni tak habis-habis fitnah.

      Delete