Saturday, February 9, 2019

PEMIMPIN YG PEMBOHONG LAMA² AKAN MENCURI, APAKAH TUN BOLEH BERKOMPROMI?

Pemimpin yang liwat, yang berdusta, yang racist, yang menjual ugama, bercakap dusta sama sahaja taraf dengan si korup, si kelepek, si lanun, si pengkhianat.

Apakah Tun masih mahu simpan?

4 comments:

 1. Alahai...kalau nak buang, tun kena juga buang diri sendiri. Tun jugak berbohong. Tak bnyk, sikit tun tentu berbohong. Kalau tun cakap betul dan tak bohong, mana mungkin ph boleh dapat kuasa. So, salah sikit² pak menteri guna fake degree tu kira cincai la. Cakap aje tersalah cakap ke tersalah universiti ke. Lagi pulak bukan wajib ada degree utk jd menteri. Mahfuz omar tu dgn srp je jadi menteri. Bekas mb kedah dulu, bukan ada degreepun. So, biarkan ajelah kawan² sebumbung tun menipu sijil akademik asal mereka tidak merogol atau mencuri sudah. Cuma teringat pantun 'siakap senohong gelama ikan duri'...hehehe

  ReplyDelete
 2. Perkataan Baru: Kerajaan KLEPETOKRASI ialah sebuah Kerajaan yang sanggup MENIPU (MEMBOHONGI / KLEPET) rakyatnya sendiri. Manakala rakyatnya yang NAIF, SUCI dan BERSIH HATI termakan penipuan itu walau DITIPU berulang-ulang kali. Kerajaan KLEPETOKRASI juga mempunya KEPAKARAN MENFITNAH dengan menggunakan jentera maya RED BEAN BABI"

  ReplyDelete
 3. Memang semua pemimpin PH tergolong dalam golongan yg kau sebut tu....

  Memang perlu dibuang...

  Tunggu satu peristiwa besar akan berlaku....

  PH memang tak layak memimpin negara..
  Mereka telah mengancurkan ekonomi negara.
  Rakyat semakin susah..
  Bantuan rakyat dikurang dan dihapuskan
  Tak ada arah tuju yg jelas
  Tak ada mekanisma untuk menjana ekonomi
  Pelabur lari
  Harga barang terus meningkat
  Kos hidup terlalu tinggi

  Peniaga dan taukeh besar Cina mendapat untung besar bila GST dihapus..

  Dengan SST, mereka kutip cukai dari rakyat tapi duit tu tak sampai kepada keraajaan..

  Yg susah ialah rakyat...dahlah bayar cukai 16 %, lepas tu duit cukai tak sampai ke kerajaan.

  Dulu dgn cukai GST, sebahagian duit cukai ni, kerajaan BN salurkan semula kepada B40 & M40 sebagai BRIM dan bantuan2 yg lain....

  ReplyDelete
 4. Itu Anwar kaaa..titak boleh hoo .. Itu olang aaa...jangan simpan sama dia laa...tuunn...pasai haa...lepan kita dia lain cakap ...kita belakang dia lain cakap maaa ..

  ReplyDelete