Monday, March 25, 2019

DIA BUKAN NAK POPULAR, DIA TAK BAGI GULA²...



Walau dikecam, difitnah, kerajaan KALAH bebetapa PRK tetapi semua itu tidak menghalangnya untuk bercakap benar walau pahit..

Ketika rakyat marah pasal kos hidup, MAHATHIR tak bagi ikan, dia bagi Tali, Tali boleh buat pancing atau ikat perut...

Pemimpin yang korup takkan berani buat keputusan yang tidak menghiburkan rakyat...

Pemimpin otak singkat..akan urus negara melalui sentiment perkauman..

Pemimpin yang mahu beli title iman akan jual kunci syurga.

Jangan amal politik gersang, burukan atok, merengek sekadar nak papa jadi PM.





37 comments:

  1. Pemimpin yg pernah kayerkan kroni dan anak branak dan bail out syarikat anak adalah pemimpin yg bersih?...

    Saper buat Ipp dan lebuhraya dgn perjanjian berat sebelah?...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semua pemimpin umno termasuk bekas umno melakulan hal yg sama.
      Termasuk pemimpin idola sang peliwat kau tu.
      Lebih baik seorang pencuri dari seorang peliwat dan pencuri

      Delete
  2. Madey tak bagi ikan..pancing pon madey tak kasi...

    Madey suruh rakyat mesia minum minyak sawit 1 sudu sorang untuk pulihkan harga sawit....itu aje kepandaian madey?....madey sendiri tak minum minyak sawit..

    Madey dah tak mampu lagi tingkatkan ekonomi mesia....cakap tunggu 3 tahun lagi kunun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Simpan bodohkau tu utk dirikau sahaja.

      Madey xreti nk pulihkan ekonomi negara?
      Buka mata tgk negara msia tahun 80an dan awl 2000.

      Yg xreti tu bapa peliwat negara.
      Oppurtunis politikal animal.
      Bercakap psl apa yg sedap didengar demi mengejar sokongan tapi hakikatnya kosong xtau apa.

      Delete
    2. Dah 10 bulan ape hasilnye ngoook?..

      Delete
    3. Non 629. Ko ni tido ke apa? Org merujuk kpd pm ke 7, bukan ke 4. Ke 4 ok sbb bukan jd balaci dap but now dia adalah super balaci lks & lge. Paham ke tak ni? Bodoh simpan sikit utk masa depan k...

      Delete
  3. Kalah 2 prk kerana di fitnah?....fitnah ape?...kencing pon satu fitnah?...

    Madey syook sendiri walopun kajian pooulariti madey sudah merudum...

    KD nak pertahankan madey....zaman madey sudah tamat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biar populariti menurun asal melakukan perkara yg benar.

      Zaman madey masih berjalan sebaliknya zaman peliwat yg dh tamat. Bakal pm paling lama dalam sejarah msia

      Delete
    2. Pru15 PH akan lingkop leer..ape yg benar?...kuat kencing yg benarnye...

      Delete
  4. Alasan demi alasan takkan menghalalkan pembohongan dan pencurian harta negara. Dulu tuduh org lain perompak penyamun. Sekarang depan mata rakyat segala aset terutama yg berkaitan melayu dan Islam dijarah. Kerajaan yg bertanggungjawab ialah kerajaan yg menambah kekayaan negara guna utk kesejahteraan rakyat, bukan menjual harta dan aset yg terkumpul guna untuk entah apa². Mungkin utk bajet kereta terbang, kereta ketiga atau mungkin pembukaan ladang buluh besar-besaran. Nak tanya je, siapa yg jadi perompak sekarang? Menjual aset² negara untuk tunai sebenarnya cara terbaik mentadbir ekonomi atau pilihan terbodoh sebuah pentadbiran? Hanya dalam tempoh tidak sampai setahun hutang negara bertambah lebih 70 bilion tu menunjukkan pentadbiran yg cekap atau gagal total. Kalau saya yg disuruh pilih, saya terpaksa memilih jawapan kerajaan sekarang gagal namun bodoh sombong. Maaf la kalau jawapan agak kasar tapi itulah hakikat. Dulu pm masih cergas dan cerdas tapi kini dgn umur 94 tahun hanya mampu jd balaci lge & lks. Spin la macamanapun, songel la ikut manapun ia tak mampu menipu rakyat mcm dulu...sory naik lori.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa akan menjawab dan mematangkan anda..... siapa TDM bin Mohamad.

      Delete
    2. Bagilah fakta atas apa yg ditulis. Baru sedap sembang.
      Tulisan merapu xde isi acah2 mcm paham masalah

      Delete
  5. Kd, maaf nak ingatkan. Libya dan iraq sedang menerima kifarah dari Allah kerana rakyatnya menyambut fitnah utk menjatuhkan kerajaan. Apa yg rakyat iraq ian libya dapat sejak ketua kerajaannya dijatuhkan rakyat? Adakah kau juga gembira jika bumi malaysia akan menerima nasib yg sama? Saja utk peringatan. Percaya atau tidak terpulang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah hebat kau tafsirkan kifarah.
      Kau paham x masalah di libya dan iraq tu sebelum kau tabur cerita bodoh kau tu?

      Yg mudah nk nmpk dan faham umno terima kifarah kerana berterusan menyokong pemimpin kleptokrat bangsat.

      Delete
    2. Tidak. TDM terangkat menjadi PM ke 7 untuk menyelamatkan melayu dan Islam dan tanah melayu. Seandainya PM ke 7 bukan TDM, negara ini sudah terbakar dan hangus dengan permainan sentimen dan perkauman serta agama yang tidak terjangkau dan tidak terkawal.

      Inilah master games di belakang tabir iaitu kumpulan yang ingin 'menawan' tanah melayu.

      Perkelahian, ejek mengejek, caci mencaci menjadi api kecil dan mwncetuskan api besar. Itulah hajat mereka (satu parti & gengnya) dalam dan luar seberang sebab mereka punya plan yg sangat bercita kuat dan tinggi (berkenaan tanah melayu).

      TDM masuk ph (bukan seebab dia suka ph) tapi dia membenteng anda selagi dia masih mampu sebab TDM sudah membaca, BN akan tersungkur dan sebagai seorang strategis (dan beberapa orang dalam kumpulan rahsia) TDM (& mereka) meletakkan syarat bahawa TDM as a PM ke 7 (sebab ada rahsia pengetahuan) mereka jika negara ini diwakili oleh mereka yang lemah dan tidak berpengaruh maka pentadbiran Malaysia..... huru hara! (orang Melayulah yang menjadi huru hara, orang lain kerjanya mudah, mencucuk²).

      Tapi setakat bila TDM mampu menggalas tugas rahsia dan berat ini? Hendak kembalikan harimau taring dalam ekonomi TDM tahu dia tidak mempunyai masa dan regu yang bagus tapi dia cuba menggunakan pengaruhnya bagi menawan kawan dan lawan serta para kapitalis ekonomi untuk sama² percaya dengan kebolehan pentadbiran barunya.

      Hopefully you're lucky TDM, if it's time to pray for you and with you (during this period)..

      Saya telah berkumen dalam satu blog, sebenarnya inilah kehendak dan naluri / bacaan TDM, mahu pemimpin dan orang Melayu bersatu selagi dia ada dan boleh menahan asakan geng the black hand sebab TDM orang berjiwa kental dan tak mudah tunduk mengalah. Dia sangat tegas jika dia rasa apa yang dia buat adalah betul (tapi org kebanyakan tidak insaf menyedari satu perkara - "keamanan", pktn simple yg kdg² terpacul dari mulut tdm tapi org tak tahu maksud mendalam dari seorang pemimpin).

      Orang melayu spt tidak suka hidangan talam 'keamanan' yg TDM hanya mampu hidangkan kpd melayu dan tanah tumpah kita setakat ini sebab orang melayu saat ini lebih mementingkan gendut perut mereka, ingin nampak duit berkepuk² dengan express dalam saku mereka, mereka dikuasai oleh magis silap mata dan tipudaya wakil² iblis daripada memenuhkan hati² mereka dan anak² mereka dengan roh Islam dan hati² kental kemalayuan bangsa mereka, mereka sudah tiada sifat sabar dalam membina jati diri melayu mereka, mereka telah terlupa zaman kemeriahan dan agung nenek moyang kita bernama melayu, maka mudahlah kita hilang panduan dan arah dan spt anak ayam kehilangan ibu dimana kita hanya kuat suara merengus merungut tetapi tidak dapat menyelamatkan kita bila hari pecah tiba kerana kita bukan Melayu yang bersekutu kuat bersatu.

      Semoga sebelum TDM menutup mata, kita berharap semua dapat bersatu dalam 1 kumpulan sahaja dan andainya kita gagal memahami mesej tersirat tentang penyatuan Melayu dan kaitannya pada akhir zaman, maka kita akan melihat episod yang dukacita tentang kita, tentang bagaimana kita ada yang mudah tercucuk dengan games plan tangan hitam akhirnya kita berkelahi sesama kita, pucuk dicita ulam mendatang untuk mereka!

      Walaubagaimanapun, saya percaya, perancangan Allah lebih hebat untuk kita, insyaallah ada 'wakil' @ seseorang menggantikan tugas belum selesai (TDM) bagi menyelamatkan kita bila hari besar itu datang.

      Allahuaklam.



      Delete
  6. Dia telah membina Jambatan Pulau Pinang yang kemudian menjadi pemangkin ekonomi negeri Pulau Pinang dan sekitarnya.

    Dia telah membina Lebuhraya utara-selatan yang kemudian menjadi stimulasi ekonomi di Pantai Barat sehingga pembangunan menjadi begitu pesat.

    Dia telah mengasaskan perusahaan kereta nasional Proton dan kemudian Perodua, menjadi pemangkin kepada pembangunan ilmu kejuruteraan negara.

    Dia malah telah melakukan begitu banyak kebaikan kepada negara ini walaupun sebahagian rakyat termasuk dari bangsanya sendiri tidak tahu menghargainya.

    Ketika berada di usia hampir usia intan dia melihat negaranya yang telah dibina sedang dirosakkan oleh pemimpin-pemimpin khianat dan dia terjun kembali ke medan pertempuran dan kembali menang. Di usia intannya dia kembali bekerja keras demi memulihkan kembali negara ini yang telah dirosakkan dengan teruknya oleh pemimpin sebelumnya.

    Di dalam usahanya itu dia telah menerima begitu banyak fitnah, tohmahan dan caci cerca daripada orang-orang yang memusuhinya disebabkan dia sentiasa berada di sana untuk menghalang para pendusta, pengkhianat dan ahli-ahli fitnah daripada merosakkan bangsanya, agamanya dan negaranya.

    Disebabkan namanya Mahathir dia telah dicerca dengan begitu dahsyat; mahataik, mahababi, mahazalim, mahafiraun dan lain-lainnya.

    Di dalam dia dicaci dan dicerca, dia langsung tidak gentar mahupun lemah semangat untuk terus membantu anak bangsanya, agamanya dan negaranya, melaui kaedah membantu yang betul.

    Dia tidak menabur gula-gula untuk mendapatkan sokongan, sebaliknya dia berusaha sebaik mungkin untuk menyediakan persekitaran ekonomi yang kondusif untuk anak-anak negaranya menjana pendapatan.

    Ketika bangsa-bangsa lain mengambil peluang daripada apa yang diusahakannya, anak bangsanya sendiri sebahagian mencercanya disebabkan dia tidak memberikan gula-gula seperti yang diharapkan.

    Dia telah menulis buku, telah menangis, telah bersajak, telah berpuisi dan berbagai-bagai lagi telah dilakukannya demi menyedarkan anak-anak bangsanya yang masih leka, sedang sebahagian mereka terus menerus mencercanya.

    Dia tidak khuatir mahupun gentar kerana dia tahu dia berada di pihak yang benar dan dia yakin Allah pasti akan membantu orang-orang yang berada di atas jalan yang benar.

    Dia akan berjaya di dalam misinya, in shaa Allah. Hanya masa yang memisahkan.

    Que sera sera.

    Wallahu a'lam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Madey tak pernah fitnah anwar?....adekah fitnah atas perintah tuhan?.....

      Saper bagi ipp dgn harga gas yg murah?...

      Banyak mana proton sudah telan wang rakyat?....ilmu kejuruteraan ape yg rakyat dapat paedah?....

      Delete
    2. Kau cerita kesah pm ke 4 jondo. Apa kisah kejayaan sebagai pm ke 7? Kalau perlu, kau tulis je kegagalan dan kerosakan yg dia telah lakukan sejak jd pm ke 7. Mungkin boleh tulis secara bersiri kalau kau mahu. Tentunya kau tak akan tulis sebab kau sembunyikan keburukan itu dalam² di lubuk hati kau seolah-olah org lain tak akan tahu....hehehehe
      Sera sera sera kui kui

      Delete
  7. Kahkahkah...

    Segala pertuduhan ke atas MAHATHIR, kayakan anak², DIKTATOR, kroni, berat sebelah, penyamun adalah halal Dan sah sebah mahkamah dah putuskan...

    Mahkamah Mana?
    Bila?
    Berapa puluh tuduhan?

    Kahkahkahkah..
    Babi pun tak pernah fitnahkan manusia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang la kd, babi tak reti fitnah manusia. Cuma ada manusia tu punya la kemaruk kuasa lalu menjadikan fitnah sebagai senjata. Maknanya lagi teruk daripada babi. Cerita pasal babi, anak babipun reti jalan tunduk malu sebab sedar maknya babi. Ada manusia yg tahu bapaknya kuat mengkayakan kroni dan anak beranak tapi sikit tak malu malah bangga sambil tuduh org lain pencuri penyamun. Respek sama babi sebab lebih baik dpd sesetengah manusia.

      Delete
    2. Yer ...kerana tak masuk mahkamah madey di kiira bersih laa...

      Delete
  8. Muka tak malu..malukan Atok
    Burukkan Atok supaya lemah
    Bapak tak naik anak mengutuk
    Resign semua duduklah rumah!

    Diri sendiri teruk perangai
    Burukkan Tun di dalam akhbar
    Politik dia layak ke sungai
    Anak dan bapak video tersebar!

    Tak jadi kudis Tun Mahathir
    Anak hingusan tak cukup akal
    Otak senteng hingus berlendir
    Nak lawan Tun tak cukup bekal!

    Sedangkan bapak tak taraf Mahathir
    Anak ini cuma nak glamour
    Makin sehari semakin pandir
    Bapak tak naik demam selsema!

    Pergilah nangis ke riba Budin
    Pencacai tegar si bapak kamu
    Depan Tun bermuka sardin
    Bapak menunggu sudah ke jemu?

    Emak pulak buat selamba
    Takde komen bermuka toya
    Inilah masa mencari laba
    Laki nak naik sedaya upaya!

    Otak ada letak kat mana
    Pengalaman politik hanya se ciput
    Buat begini bapak merana
    Menunggu jawatan..entah mereput!

    Wahai makjan resignlah terus
    Anak beranak tak layak tadbir
    Jika Mahathir anda dah berus
    Sendiri berdarah tergigit bibir!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fan Tat tak boleh meroyan dlm blog budin lagi?..

      Delete

  9. Punca Proton Lemah: Kroni Tun M Bolot Projek Vendor?
    Feb 7, 2017

    KETIKA netizen propembangkang ‘bising’ konon antara punca Proton gagal di pasaran tempatan kerana tidak dibantu kerajaan, mungkin banyak cerita menarik cuba disorok mereka sendiri.
    Rupa-rupanya selama ini banyak perkara rahsia ditutup penyokong totok Tun Dr. Mahathir Mohamad sehingga mengakibatkan pengeluar kereta tempatan itu gagal bersaing waima dengan Perodua yang dianggap syarikat kerdil!

    Antara paling menarik apabila beberapa kroni beliau berjya membolot habis segala projek vendor Proton lantas menyebabkan harga kereta tersebut tidak kompetitif selain komponen dibekalkan bermasalah dari segi kualiti.

    Berikut pendedahan penulis Rozmi Mokhtar⁠⁠⁠⁠ menyingkap rahsia di sebalik tabir cerita kegagalan Proton yang pernah jadi bahan jenaka banyak pihak sebelum diselamatkan kerajaan tahun lalu menerusi suntikan dana khas..

    Baca seterusnye

    https://www.mynewshub.tv/utama-sensasi/punca-proton-lemah-kroni-tun-m-bolot-projek-vendor/

    Tu pasal madey nak buat kete ke 3 kerana proton sudah dikuasai oleh Geely...kroni madey tak boleh cari makan..

    ReplyDelete
  10. Kenape madey bersungguh benar nak tumbangkan najib dan umno?...

    Jika najib patuh kehendak madey adekah madey akan tumbangkan najib kerana najib mencuri?..

    Jika ahli2 umno ikut cakap madey buang najib dari presiden umno madey tidak akan tumbangkan umno dan BN..

    Jika najib patuuh dan ikut cakap madey najib kekal pm dan madey tak kisah banyak mana pon najib mencuri dan merompak...

    Adekah madey menentang rasuah dan salahguna kuasa?....adekah madey benar2 seorang yg bersih?...

    ReplyDelete
  11. Kalau nak berbahas dan debat sila ke blog budin yg lebih open walopun dia tak bersetuju dgn mahathir...

    Blog ni penyokong mahathir yg banyak sekatan kepada komen yg tidak sebelahi mahathir dan lambat keluar....

    ReplyDelete
  12. DIA BUKAN NAK POPULAR, DIA TAK BAGI GULA²...

    Walau dikecam, difitnah, kerajaan KALAH bebetapa PRK tetapi semua itu tidak menghalangnya untuk bercakap benar walau pahit..


    Madey bukan cakap benar tapi putarbelit dan kencingkan rakyat..

    Kalah 2 prk madey masih syook sendiri kerana ade tukang kipas...10 bulan ape kejayaan madey?...

    PH dah di rosakkan oleh madey...lagi lame lagi punah teruk....umno sudah berjaya membentuk dan menambat keyakinan rakyat dibawah mat hassan...

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah Malaysia ada seorang PM yg dh berumur 93 thn tp msh kekal sihat wal afiat utk mengemudikan negara kpd keadaan yg lbh sihat & berkembang mcm dulu.Kalau kita lihat polisi zaman DS Najib lbh mementingkan glamour diri,byk janji2 dilafaz tp jarang ditunai.Sentiasa memberi gula2 kpd rakyat utk mengaburi mata sbb ada niat lain di seblk usahasama dgn China.Harus diingat kalau negara kita trs ditadbir mcm zaman DS Najib,kita kan menjadi negara bankrap sbb setiap thn belanjawan lbh menjurus ke arah perbelanjaan drpd pembangunan.Ini tk bagus utk pertumbuhan ekonomi negara.Sepatutnya byk infastruktur & peluang pekerjaan & perniagaan diadakan demi kehidupan rakyat yg lbh sejahtera & makmur.Apa yg kita lihat segala perjanjian lbh kpd berat seblh,memihak kpd China disebabkan projek2 tu ditaja sebhgian atau sepenuhnya oleh China.Kalau tk dikawal atau diberhentikan projek2 ni,maka negara kemungkinan kan menanggung hutang besar atau risiko kehilangan sebilangan kedaulatan tanah air.
    Kalau kita lihat dr sudut pembangunan,zaman Tun Mahathir byk membina infrastruktur spt lebuhraya,jambatan PP,MRT,LRT dll,peluang pekerjaan & perniagaan yg byk,mengatasi masalah kemelesetan ekonomi tanpa IMF dll.Hasilnya,kita skrg menikmati kemakmuran,kesejahteraan & keamanan.
    Juga harus diingatkan yg Tun Mahathir juga tk pernah kalah dlm mn2 PRU dlm sejarah Malaysia.Maksudnya,dr aspek politik,dia berjaya mengatasi semua musuh2 dia & skrg terpaksa bergabung dgn mereka demi menyelamatkan negara.Walaupun pelbagai cacian,tuduhan melulu atau dirancang,Tun Mahathir tk melatah atau rasa diugut tp membuat pelbagai perancangan yg rapi sehingga musuh2 pun angkat tgn menyerah diri.
    Itulah Tun Mahathir sbg Bapa Pembangunan & Pemodenan Negara dr aspek negara & Bapa Politik dr aspek politik yg tiada lawannya sehingga skrg.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Padan muka kerajaan penipu. Malaysia di malukan

      Jack Ma yg membawa kuntungan 1 billion kpd pelaburan Khazanah melalui Ali Baba Group nya di bawah pemerintahan DSNR tidak mahu ada kena mengena dan tidak mahu berurusan yg baru dgn kerajaan Pakatan Harapan Malaysia.

      Jack Ma juga berkata bagi pihak kerajaan China.

      Perjumpaan antara Jack Ma dan Tokong serta Tony Puaka di Hong Kong gagal mengubah pendirian Jack Ma.

      Imej perasuah LGE di ketahui nya , malah dakwaan terhadap DSNR pun di fahami oleh nya sebagai agenda politik.

      Berapa bulan lalu putera Saudi juga nembatalkan lawatan nya tanpa alasan walau sudah di jadualkn tp kemudian pergi ke negara China pula.

      Ketika DAP dan Tun Mahathir bermain isu Najib menjual negara kepada China sedangkn ia perniagaan dan pelaburan semata mata kedutaan dan media attache China merekodkan dan memerhatikn nya.

      Lalu apabila Tun Mahathir melawat China beliau di Malukan di majlis resepsi bila pemimpin China memperli nya dengan ucapan “unprecedented” oleh mana mana protokol , kata nya ” If you think this business is a form of China colonisation, our meeting ends here”.

      “Jika kamu fikir urusan ini sebagai kami mahu menakluki Malaysis ,pertemuan kita sampai di sini sahaja”.

      Bermakna China tahu kempen politik kotor DAP dn Tun M yang menuduh Najib jual negara.

      Tun M bakal ke China bulan April tp anggap lah sebagai melutut sahaja dan damage control projek ECRL.

      Jelas imej Malaysia mmg hancur.

      Kredit: @Chu Lan
      FB

      Delete
    2. Kalau Najib cuba jual aset negara. yang engkau Lim Guan Eng dan Madey bodoh ikut sekali apa pasal?

      Bekas perdana menteri Najib Razak adalah orang yang bertanggungjawap meluluskan penjualan Bangunan Malaysia di Hong Kong ketika beliau masih berkuasa, dakwa Menteri Kewangan Lim Guan Eng.

      “Saya ingin memaklumkan kepada Najib (BN-Pekan) bahawa keputusan untuk menjual bangunan konsulat di Hong Kong dilakukannya sendiri semasa pentadbiran BN. Surat tawaran itu dikeluarkan olehnya.

      “Keputusan itu dibuatnya sebelum 9 Mei (2018)… tetapi keputusan dibuat secara rundingan terus pada harga RM1.1 bilion,” kata Lim semasa ucapan penggulungannya titah diraja di Dewan Rakyat hari ini.

      Ok, katalah Najib memang nak jual bangunan 28 tingkat di Hong Kong. Najib tak pandai tadbir negara. Yang engkau mengaku bijak pandai yang ikut Najib nak jual juga tu apa pasal?

      Tak boleh batal ke?

      Takkan Lim Guan Eng dan Madey nak jadi Pak Pandir bila anak dia mati, dia cakap anak orang lain mati juga.

      Apa yang Lim Guan Eng dan Madey pandai buat ialah menanbah jumlah hutang kerajaan daripada RM 687.1 bilion kepada RM773.1 bilion pada hari ini berbanding RM686 bilion pada akhir tahun 2017. Belum lagi kira RM82 bilion dijarah dari Petronas.

      Apa yang hebat dengan Lim Eng Eng dan Madey yang ramai tak tahu ialah berkenaan projek RM6.3 bilion dianugerahkan oleh kerajaan DAP Pulau Pinang di bawah Guan Eng pada tahun 2013 tetapi pembinaan terowong dibenarkan untuk bermula hanya pada tahun 2030 iaitu 17 tahun kemudian.
      Pertama kali dalam sejarah Malaysia (mungkin sejarah dunia juga) sebuah projek mega kerajaan bernilai berbilion-bilion dianugerahkan kepada syarikat swasta untuk dibina 17 tahun kemudian.

      Aku masih pelik kenapa penyokong PH tak boleh berfikir rasional dalam memhami isu negara.

      Nasir Ramlee
      nasirramlee@gmail.com
      https://www.facebook.com/nasirramlee89

      Delete
    3. Sihat wal afiat yg bersifat sementara. Bila tiba masanya segala kesihatan yg dipinjamkan Allah akan diambilNya balik.

      Delete
  14. Habisss!! Org yg sokong pm 7 sikit demi sikit mula tarik diri. Mereka mula sangsi dgn keupayaan dan kemampuan pm 7 mengekang kehendak cauvanis dan langsi parti dap. Dap sakau petronas, pm 7 diam. Dap sakau khazanah pm 7 diam. Dap sakau ltat pm 7 diam. Dap sakau t.haji pm 7 diam juga. Felda, felcra, pnb dan lain² habis dap sakau walau tak sampai setahun jd kerajaan pm 7 tetap diam. Paling kuat dia mampu cakap ialah salahkan kerajaan lama, salahkan najib. Bukan ada kekuatan dan kemampuanpun nak halang apa lagi nak bidas guan eng. Dulu orang ingat pm 7 sekuat dan sehandal semasa jadi pm ke 4 namun harapan terkulai. Pm 7 kini ditakrifkan sebagai kadam, balaci dan keldai dap utk jahanamkan melayu Islam. Mungkin ambil watak si kitol juga sesuai kot.

    ReplyDelete
  15. berkhemah berkemah berkemah sama si nurul.. si nurul si nurul anaknya si peliwat ... peliwat peliwat peliwat..

    ReplyDelete