Friday, March 29, 2019

KEJAMNYA PUTRAJAYA

Inikah yang dimaksudkan MAHATHIR masih lagi DIKTATOR.. baby cry.




23 comments:

  1. Setakat komen² meracau tu, Tak perlulah aku layan nak siarkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Udah2 ler membebel wahai Kluangsetan
      Akui lah yg blog ko ini tak ada sambutan
      Sunyi sepi jer serupa tgh mlm dlm hutan
      Ko siarkan komen aku ni kalau ko jantan

      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

      Delete
    2. Engko tulis sendiri ko komen sendiri dan ko baca lah sendiri.

      Setakat tulisan engko lebih kurang merapu jugak...tak ade kelas langsung.

      Engko yang perasan.

      Delete
    3. Hahahaha...first komen dari diri sendiri. Kenapa? Sebab 90% komen tidak memihak kpd kau maka kau tak siar komen kontra. Tak kisah kau tak siarpun, cukuplah kau baca.

      Delete
  2. Bnyk faktanya. Bnyk media boleh kasi bukti. U cari u dpt bro, u sorok bawah tikar org tetap tau. Ikutlah nak siar ke tidak. Kalau x siarpun tentu u baca jugak.

    ReplyDelete
  3. Bila gaknye madey boleh tangkap cina jho lo ni?...berape tahun lagi ato memang madey dah tak boleh tangkap lagi....

    ReplyDelete
  4. Jho Low berjaya menipu dan songlap berbilion ringgit kerana Najib beristerikan seorang wanita yang terlalu tamak dan gila kuasa. Kerana turutkan kehendak isteri, Najib hilang pertimbangan dan tidak dapat berfikir dengan jelas. Barangkali orang ini tidak mempunyai perasaan bersalah.

    Jho Low ni kalau balik tentu akan menghadapi berbagai tuduhan jenayah. Dalam penjara kelak, China tembam ini pasti teruk dibelasah banduan-banduan lain, kecuali dia merasuah mereka dengan harta curiannya.

    ReplyDelete
  5. Kluang man sepatutnye boleh tolong madey tangkap cina tembam ni....

    ReplyDelete
  6. Jom la kita berdemo utk bantu jho low, kesian dia dizalimi Tun dan PH. Tak pun jom kita tubuhkan satu Tin Milo utk dia. Dengar tangan dah gigil pasal lame tak date dgn artis hollywood. Hidup pun sejak kena buru ni dah macam tikus mondok. Menyorok je, Cuma berani bersuara dari jauh. Suruh balik mcm2 alasan. 😭😭😭😭😭😭😭. Suruh la dia bagi no akaun. Nanti saya donate $10. Haaaa, kan. Lame dah aku tak komen. Tapi bile tgk je dia ni, mcm nak maki2 je. Dia yg melantak duit, DAP yg kena maki. Hairan ade yg puas hati dgn kerosakkan Yg dia dah buat.

    ReplyDelete
  7. Malam semalam, berita TV cuba “spin” bahawa dividen yang diumumkan oleh PNB adalah paling tinggi dalam sejarah.

    Mereka cuba beri “salam 4 kipas” kepada rakyat.

    Begitu juga dengan beberapa media di bawah kawalan mereka pagi ini.

    Kebenarannya ialah dividen untuk kelima-lima tabung yang diumumkan semalam untuk tahun 2019 adalah pada KADAR paling rendah dalam sejarah.

    ASB2 – 6.0% (2018: 6.75%, 2017: 6.5%)
    ASM – 5.50% (2018: 6.25%, 2017: 6.0%)
    ASN Sara 1 – 5.0% (2018: 5.15%, 2017: 5.15%)
    ASN Imbang2 – 4.20% (2018:4.80%, 2017:4.50%)
    ASN Equity3 – 4.10% (2018:5.00%, 2017:6.00%)

    Bukan sekadar dividen menurun sahaja.

    Malah, harga jualan satu unit untuk tabung ASN Sara 1, ASN Imbang2 dan ASN Equity3, yang merupakan tabung dengan harga berubah-ubah, adalah telah turun berbanding satu tahun dahulu.

    Ini konsisten dengan kadar dividen ASB dan ASN yang diumumkan pada bulan Disember lalu yang juga merupakan kadar dividen paling rendah dalam sejarah PNB.

    Adakah dividen Tabung Haji, LTAT dan Bank Rakyat yang masih belum diumumkan akan mengalami nasib yang sama? Kalau tengok trend sekarang ni…memang ada kemungkinan besar akan berlaku macam tu bhai!!!

    Nasib melayu makin teruk bawah madey...

    ReplyDelete
  8. tahnya meroyan kopipes meroyan kopipes...

    harap approve komen berkualiti je kd.. kritik ke sokong ke pro umno ke dap ke pas ke bebas lalang... asal kualiti..

    jangan pulak ada berita kluar seorang anon bunuh diri sebab tak ada komen kluar kat blog

    mmg aku kopipes letak sini...

    kah kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. KD sendiri pon tak berkualiti...

      Delete
    2. Laporan CEP rahsia rasmi - Kerajaan ini gila, kata Zaid

      29 Mac 2019, 4:15 petang (Dikemaskini 29 Mac 2019, 4:48 petang)


      A A
      Bekas menteri undang-undang Zaid Ibrahim membidas keengganan kerajaan untuk mendedahkan laporan akhir Majlis Penasihat Kerajaan (CEP).

      Katanya, kerajaan mesti telus dalam membendung rasuah dan penyalahgunaan kuasa.

      "Rahsia sepatutnya terhad kepada perkara-perkara keselamatan yang sebenar. Jika pendapat enam orang terkemuka mengenai urusan pentadbiran dan ekonomi adalah 'rahsia' maka kita tidak mempunyai harapan," ciapnya di Twitter.

      Menurutnya, Daim Zainuddin dan anggota CEP lain bekerja keras untuk menyediakan laporan itu.

      "Kita perlu membaca laporan itu dan berbincang. Tetapi kerajaan Pakatan Harapan mengklasifikasikannya sebagai rahsia rasmi. Kerajaan ini gila," katanya.


      Zaid Ibrahim
      @zaidibrahim
      Tun Daim and five others worked very hard to prepare the CEP Report ; about breakdown in governance, about closing one eye to abuse of power. We should read the report and discuss.But PH govt classify that as “official secret”. This govt must be mad

      235
      9:01 AM - Mar 29, 2019
      Twitter Ads info and privacy
      155 people are talking about this
      Semalam, Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Mohamed Hanipa Maidin. memberitahu Dewan Rakyat bahawa laporan itu akan terus dilindungi mengikut OSA.

      Eeik..madey pon mcm najib nak main sorok2...

      Delete
    3. Kengkawan semua..khususnya KD dan Jon Doo...…
      apa kata kita sama2 recap semula isi ceramah Bang Non satu ketika dulu..yang kini dah tertulis dengan tinta emas dalam lipatan sejarah negara kita untuk tatapan generasi akan datang beb !!!!

      You tahu siapa curi Negara punya wang. You pun tau. Saya kesian juga, Dr. Mahathir hari-hari marah sama saya. Antara orang yang paling takut saya jadi Perdana Menteri ialah Mahathir.

      Dia demam tau.

      Kemudian ada orang beritahu, “Mahathir, Anwar mungkin jadi Perdana Menteri. Terus dia bangun, tak boleh, kata dia haha. You tau apasal takut? Sebab harta sudah banyak. Harta anak-anak dia berpuluh puluh billion. Tengok kontrak Petronas.

      Siapa dapat banyak? Kencana Petroleum. Mokhzani Tun Mahathir. Semua dia angkut. Takdak melayu pandai berniaga kah? Tak da Cina, Dayak pandai berniaga kah? Semua anak dia punyakah?

      Itu satu. Kemudian beli itu beer punya company. St Miguel Filipina. Saya punya meja takdak. Carlsberg takdak. Tetapi Mahathir punya anak, Mirzan beli..beer punya company.. Aiyoo! Kadawale..Berapa harga? 2900 juta cash..RM 2.9 billion cash! Mana angkut…dapat duit?

      Menang loteri tiap hari? Dia menang loteri, every month for 20 years. Kemudian selepas ambil St Miguel ini untung. Beli Esso Malaysia. Kalau tak salah kira-kira RM 1.7 billion. Tukar nama kepada Petron.

      Semalam, Malaysia Airlines. Siapa dia penasihat petronas? Mahathir. Semalam Malaysia Airlines umum, pertama sekali dalam sejarah dan ini satu syarikat penerbangan di dunia yang beli minyak untuk enam bulan ini, tiada syarikat penerbangan lain lakukannya.

      Malaysia Airlines hanya akan beli dari syarikat minyak milik anak Mahathir, Petron – 6 bulan.

      SAYA MAU TANYA INI NEGERI.. BAPAK YOU ATAU RAKYAT PUNYA? KALAU RAKYAT PUNYA, HENTIKAN BENDA MENGARUT INI.

      Kini..orang yang sama telah diangkat jadi PM ke 7..jangan terperanjat lah kalau senario yang sama seperti yang telah berlaku di era mantan PM ke 4 dulu tu berulang lagi bhai!!!

      Delete
  9. Setelah menolak konsep Islam Nusantara, Majelis Ulama Indonesia (MUI) Sumatera Barat menyebut 'sesat' Jam’iyyah Islamiyah. Hal itu terungkap dalam Hasil Keputusan Rapat Koordinasi Bidang Kerukunan dan Ukhuwwah Majelis Ulama Indonesia/MUI dan MUI Kab/Kota se-Sumatera Barat, tertanggal 21 Juli 2018/08 Dzulqaidah 1439 H.

    ReplyDelete
  10. Khairy Jamaluddin mendakwa Menteri Kewangan Lim Guan Eng berbohong dan memberi jawapan yang mengelirukan berhubung hutang negara.

    Ahli Parlimen Rembau itu berkata Lim pada sesi penggulungan di Dewan Rakyat pada Selasa, berkata hutang negara ketika ini disebabkan pinjaman yang dibuat bagi melaksanakan projek pembangunan seperti Lebuh Raya Pan Borneo, MRT, LRT3 dan lain-lain projek pembangunan.

    “Sedangkan sebelum ini beliau memberi gambaran 1MDB adalah punca utama hutang negara naik sehingga RM1 trilion.

    “Hakikatnya, keadaan serta nilai hutang negara bukanlah semata-mata kerana 1MDB,” katanya menerusi Facebook.

    Khairy berkata, Lim juga mendakwa pembinaan Lebuh Raya Pan Borneo bukanlah sebahagian daripada hutang negara, berbeza dengan kenyataannya sebelum ini mengatakan kos pembinaannya adalah sebahagian daripada liabiliti yang perlu ditanggung kerajaan.

    Ape komen KD peminat KJ?..

    ReplyDelete
  11. Ayyooyooo...

    Itu Kejora pantun sudah sini mari jugak....

    Lu hantam Najib kalu, mampos lu kena hantam sama pantun....

    ReplyDelete
  12. I am quite happy with 6% dividen ASb2 daripada announce 8% walhal dalam kertas cuma 6% juga

    ReplyDelete
  13. Bro Pomen lama tak 'jumpa'
    Rumah lama dah tak masuk
    Rumah tempat penjilat bertapa
    Dijanji jawatan dia pun syok!

    Ada saja Mahathir dikutuk
    Sebab boss tak sabar tunggu
    Sakit menunggu dia pun batuk
    Sebab lambat, otak terganggu!

    Memang si tembam tak mahu balik
    Nanti sengsara ke Sungai Buloh
    Sprm,Polis semua nak belek
    Tentu banyak keluar peluh!

    Duit rakyat dia berjoli
    Macam duit kepala bapaknya
    Dengan artis bergeli geli
    Habis billions tak siapa tanya!

    Tak dapat tanduk telinga dipulas
    Sebab bapak menyamun sama
    Ada budi adalah balas
    Tipu tak boleh selama lama!

    Kasi taruk seluruh keluarga
    Mereka turut subahat sama
    Dia fikir otak geliga
    Sekarang entah meleleh selsema!

    ReplyDelete
  14. Aku tak paham apasal mereka baca blog ni kalu isinya hampeh. Teruskan kritikan. Kita tak mau baca bodek. Kalu bodek dah sah ramai yang tak baca dan meroyan kat sini. Ini blog terbaik aku baca selepas blog aruah dinturtle. Teruskan penulisan ikut akal pemikiran yg waras dan bermoral. Kritikan tanda kita sayang agama bangsa dan negara. Berjuang ikut cara anda kd. Setakat cacian tu rasanya anda dah kebal

    ReplyDelete
  15. Merapu ja la kd..kes 1mdb belum bicara..kapal mewah sudah di jual..mcm mana tu..cer citer ckit

    ReplyDelete
  16. Halo, nama saya adalah SALSABILLA ZULFKAR yang mengutuk hukuman di tangan pemiutang palsu. Saya kehilangan sekitar Rp. 30,000,000 kerana saya memerlukan modal besar Rp. 300,000,000 ,. Saya hampir mati, saya tidak mempunyai tempat untuk pergi. Perdagangan saya telah musnah, dan dalam proses saya kehilangan anak dan ibu saya. Saya tidak boleh tahan lagi kejadian ini. Minggu lalu saya berjumpa seorang sahabat lama yang menjemput saya kepada seorang ibu yang baik, Cik KARINA ROLAND LOAN COMPANY, yang akhirnya membantu saya mendapatkan pinjaman sebesar Rp.500,000,000,00

    Ibu yang baik, saya ingin mengambil kesempatan ini untuk menerima terima kasih saya, dan semoga Allah terus memberkati ibu yang baik KARINA ROLAND dan rakan saya. Saya juga ingin menggunakan peluang ini untuk memberikan nasihat kepada orang Indonesia yang lain, terdapat banyak penipu di sana, jadi jika anda memerlukan pinjaman dan keamanan dan siapa saja yang memerlukan pinjaman harus cepat, hubungi KARINA ROLAND melalui email karinarolandloancompany@gmail.com
    Anda masih boleh menghubungi nombor whatsApp ibu +1 (585) 708- 3478
    Anda juga boleh menghubungi saya melalui e-mel: (salsabillazulfikar4@gmail.com). untuk maklumat lanjut.

    ReplyDelete