Tuesday, March 26, 2019

MANIFESTO PUN BELUM TUNAI, NURUL IZZAH MASIH NAK KENCING RAKYAT...I

Masih bermadah yang sekarang ini reformasi perlahan di era MAHATHIR, tanpa MAHATHIR, laju dan pecut? Pooraahh..

Hakikatnya ditawar jawatan tetapi tolak dan lari.. kerana cakap memang mudah, melaksana tunggang langgang..

APA pengalaman yang DIA ADA? Sekadar angkat kain di reformasi?

APA perjuangannya untuk orang yang kena liwat? Mangsa jantan durjana?

Kritik Tun DIKTATOR bukanlah satu kesalahan tetapi kerana DIKTATOR lah Malaysia selamat dari tangan jantan durjana.

Bagi Nurul, kuman sebarang laut nampak sebesar gajah.
Tetapi dia Cuba tutup DENGAN nyiru SI bangkai gajah depan matanya? 





Negara di selamatkan lagi sekali dari jantan lanun.



Dua rekod terbaik.

25 comments:

  1. Dia ingat senang nak jadi IRON LADY macam Rafidah Aziz.
    Dia tak tahu apa yang Rafidah terpaksa korbankan sebagai ahli politik.
    Awak kena buktikan kepada seluruh dunia, kemampuan bekerja dan tunjukkan hasilnya.
    Tapi awak diberi kerja, berhenti dengan alasan remeh susah nak keraj dengan diktator.
    Dalam dunia ni, ada kerja yang senang ke.....????
    Apatah lagi dunia politik, musuh sentisa menunggu kesilapan awak.
    Nak dihormati kena berusaha separuh mati - tinggalkan anak, tinggalkan laki.
    Mengaku sajalah, awak sebenarnya tak mampu buat kerja apatah lagi bekerja keras di bawah Tun Mahadir.Awak cuma tahu menangis, merengek, meraung mohon simpati.
    Dulu bolehlah orang simpati dan beri awak gelaran PUTERI REFORMASI. Sekarang reformasi dah basi, awak kena tunjuk usaha menjadikan reformasi awak satu reality politik. Otherwise cari laki kaya macam adik-adik awak. Duduk dian-diam, jangna jadi Miss songeh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahniah cikminah...
      Nurul selesa menjadi pembangkang sebab dia tak berani menjadi pentadbir. Dulu kutuk BN macam², dah dapat jadi kerajaan perangai tak berubah, kutuk je keja dia, tak berani jadi kerajaan sebab dia tahu, tak capai KPI, sure kena balun dengan rakyat. Jalan selamat berada di luar kerajaan tunjuk jaguh dengan mengutuk kerajaan... Gampang punya politician macam ni.....

      Delete
  2. rasanya nuar patut bersihkan nama dia dekat mahkamah dulu sebelum dia buat agenda repormasi.. dia mesti bersih dulu..

    kalau dia tak salah dia patut saman fitnah dekat saipul.. kalau saipul betul fitnah dia la.. maka saipul wajib masuk penjara bersama konspirator yang terlibat...

    ada yang kata kes nuar ni tak boleh nak biacara semuala... kalau ikut logik aku yang bukan loyar ni sepatutnya boleh..

    sebabnya kes nuar ni dah dipadam semua rekod kesalahan dia.. nuar ni umpama manusia suci tanpa ada rekod kesalahan langsung... maknanya perbicaraan semula boleh dibuat semula.

    tak sanggup woi nak berPMkan manusia dua alam

    kah kah kah

    ReplyDelete
  3. Ko kata kat aku , aku kata kat ko last minta rakyat ikat perut . Drama one production .

    ReplyDelete
  4. Lelaki M yang digelar diktator ini telah menyelamatkan Bangsa Melayu, Negara Malaysia dan Umat Muslimin ini berkali-kali daripada kebinasaan akibat fitnah-fitnah yang berlaku.

    Pada 1998, satu gerakan reformasi telah dicetuskan oleh seorang lelaki A konon untuk mereformasikan negara. Hakikatnya ialah gerakan reformasi ini dicetuskan hanya selepas lelaki A dipecat oleh lelaki M akibat pertuduhan salah laku seksualnya yang luar tabi'i. Segala petunjuk menunjukkan bahawa gerakan reformasi ini tidak ada kena mengena dengan pentadbiran negara melainkan semata-mata demi untuk menyelamatkan lelaki A daripada pertuduhan akibat salah laku seksualnya, dan untuk membolehkan lelaki A mencapai cita-cita peribadinya menjadi Perdana Menteri semata-mata.

    20 tahun kemudian, lelaki M bersatu kembali dengan lelaki A demi untuk menjatuhkan lelaki N yang sedang melakukan kerosakan yang lebih dahsyat kepada negara ini berbanding isu kesalahan seksual lelaki A. Hasilnya persekutuan ini berjaya menjatuhkan lelaki N. Di dalam persekutuan ini Lelaki M adalah ketuanya memandangkan Lelaki A pada masa itu berada di dalam penjara. Bahkan fakta menunjukkan bahawa Lelaki M adalah sebenarnya pengasas kepada persekutuan ini apabila ia yang mengorak langkah bertemu dengan Lelaki A dab mengajaknya bersekutu demi menjatuhkan Lelaki N.

    Lelaki A yang berada di penjara akibat kesalahan seksualnya akhirnya diusahakan pengampunannya oleh lelaki M dan Lelaki A kini bebas di luar dan malahan kembali menyertai politik dengan menjadi Ahli Parlimen melalui PRK yang sengaja diada-adakan. Lelaki A juga telah mewar-warkan kepda dunia bahawa dia dan Lelaki M mempunyai perjanjian bahawa Lelaki M hanya akan menjadi PM selama 2 tahun dan kemudian kerusi itu akan diserahkan kepada Lelaki A.

    Dengan wujudnya perjanjian ini, maka ia mengesahkan tanpa sebarang keraguan munasabah lagi bahawa gerakan reformasi yang dicetuskan oleh Lelaki A 20 tahun sebelumnya tiada sebarang kaitan dengan kepentingan rakyat mahupun negara melainkan semata-mata untuk ia menjadi PM.

    Selepas kembali menjadi ahli Parlimen, dengan bantuan kempen oleh Lelaki M yang membantu apabila diminta oleh Lelaki A apabila lelaki A melihat dirinya akan kalah disebabkan tiada sokongan bangsa M di dalam PRK tersebut, Lelaki A kini menampakkan kembali kerakusan dirinya mahu segera menjadi PM sekalipun sebelum tempoh 2 tahun Lelaki M dilengkapkan. Berbagai kaedah digunakan.

    Terkini, puteri sulung Lelaki A menuduh Lelaki M sebagai diktator dan mengatakan ia adalah fakta. Tuduhan ini dibuat di media luar negara.

    Fakta sebenarnya ialah Lelaki M telah memimpin 6 PRU dan menang bergaya di dalam kesemuanya. Ini adalah satu bukti yang melampaui segala keraguan munasabah bahawa majoriti rakyat negara ini menerima Lelaki M sebagai pemimpin mereka. Lelaki M telah lulus ujian 'bil-ma'ruuf' (An-Nisa : 6) di dalam penilaian syara' dan lulus ujian 'reasonable men test' di dalam penilaian moden sistem demokrasi dan juga undang-undang common law. Di dalam kedua-dua kaedah penilaian ini, sesuatu perkara itu akan dianggap sebagai betul dan munasabah apabila majoriti manusia membuat penilaian dan berpendapat ia adalah adalah tindakan yang betul dan munasabah. Ya, ia tidak memerlukan sokongan 100% manusia, sebaliknya memadai dengan 'majoriti'.

    Apabila seorang ketua pasukan memenangi PRU sebanyak 6 kali, maka ia dengan sendirinya menyangkal apa-apa tuduhan bahawa orang itu adalah seorang diktator.

    Apapun kepada Puteri Sulung Lelaki A dan penyokong keluarga mereka, kalian dipersilakan terus meroyan. Hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. john doe...ko dgn Lelaki A tu sama jer, dua2 kaki kelentong kuat berdusta cuma bezanya ko tak main jubo mcm Lelaki A tu. Hahaha.

      Delete
  5. Salam,
    perubahan lambat sebab apa yer? adakah tpm tak kuat bantu pm sepenuh jiwa dan sabotaj ke atas diktator dalam pentadbiran? majlis presiden gagal dalam menentukan dasar kerajaan? mp pakatan tak pandai untuk membantu menteri dalam mencapai kejayaan kementerian? atau nurul izzah hanya perasan hanya dia sahaja yang bagus dan terbaik. jika begitu, apakah yang dia bantu untuk mempercepatkan perubahan dalam kerajaan? dia tak bantu tpm macam kj bantu pm pak lah. kalu dia bantu lebih baik lagi kerana dia mp, kj hanya menantu. betul la kd, cakap tu lebih mudah. praktikal hancur macam para menteri pakatan. cakap tak serupa bikin. tang ni, aku respek mahpuz, dia cuba untuk buat apa yang dia cakap.

    ReplyDelete
  6. Keraba tun madey malaysia selamat dari Jantan durjana?...

    Kalo pak lah dan najib ikut kehendak madey pak lah dan najib takkan didesak supaya berundur....najib masih kekal Pm dan madey tak kisah pon berapa banyak najib nak merompak...

    ReplyDelete
  7. Mereka tak akan berjaya halang ayahmu - Zaid minta Nurul kekal berani

    27 Mac 2019, 1:08 tengahari (Dikemaskini 27 Mac 2019, 1:08 tengahari)

    A A
    Bekas Menteri Undang-Undang Zaid Ibrahim mahu Nurul Izzah Anwar supaya kekal berani menghadapi kritikan susulan kenyataan beliau terhadap Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad dan agenda perubahan di bawah pentadbirannya yang berjalan terlalu perlahan.

    Menerusi ciapannya di Twitter, beliau juga berkata bahawa usaha menghalang bapanya, Presiden PKR Anwar Ibrahim daripada menjadi perdana menteri tidak akan berjaya.

    "Nurul bergembiralah dan terus kekal berani. Semua usaha mereka menghalang bapa kamu tidak akan berjaya," katanya tanpa menghuraikan apa yang dimaksudkan itu.

    ReplyDelete
  8. Hanye nurul Izzah seorang saja yg berani sampaikan mesej bahawa madey tak betul...

    Siapa yg berkuasa laksanakan manipesto?....nurul izzah ato madey?...

    ReplyDelete
  9. Nurul izzah bagi signal kpd madey sekiranye madey mungkir janji dan buat onar selepas 2 tahun PH akan berpecah....

    Aku sangat setuju...anwar boleh tunggu pru 15...populariti madey sudah merudum...

    ReplyDelete
  10. Ape kejayaan madey selepas 10 bulan?...kena tunggu 3 tahun lagi?...mesia baru lepas perang ker?...

    Madey sudah hilang magisnye tanpa wang minyak....madey tak boleh buat ape2 pon....hanye pandai suruh rakyat minum 1 sudu minyak sawit tiap hari untuk pulihkan harga sawit...sawit jatuh tapi minyak sawit tak turun...

    Madey ooooh madey....alahai madey...ape yg luu boleh buat lagi?...

    ReplyDelete
  11. ‘Pencapaian’ 10 Bulan Pemerintahan Madey dan Pakatan Harapan

    Pencapaian 1 : JUAL ASET NEGARA

    Satu skil yang tak dapat dinafikan ada pada Tun Mahathir dan Lim Guan Eng ialah menjual aset negara…

    Asal jual aset negara, mesti Tun Mahathir dengan Lim Guan Eng, bila sebut nama Tun Mahathir dengan Lim Guan Eng, mesti teringat pada aktiviti jual aset negara!!!

    Macam tu lah, jual aset negara memang tak dapat dipisahkan dari Tun Mahathir dengan Lim Guan Eng, ibarat irama dan lagu, tak boleh dipisahkan, kalau dipisahkan, aset negara tak akan dapat dijual nanti…

    Tun Mahathir dengan pengalaman jadi Perdana Menteri ke 4 dan Lim Guan Eng dengan pengalaman menjadi Ketua Menteri Pulau Pinang, memang serasi dan memang ngam!!!

    Kita tenguk betapa ‘BERJAYANYA KEDUA2 PENJARAH NIE JUAL ASET NEGARA’ :

    》IHH Health dijual dengan ‘HARGA RUNTUH’ pada kroni Jepun…

    》Menara Annexe TM1, TM2, di jual pada kroni dengan harga ‘Go Back To School’ pada kroni…

    》Menara Felcra dijual, juga pada kroni…

    》M1 Axiata dijual, juga pada kroni Singapura…

    》Legoland dijual, juga pada kroni…

    》Menara 28 tingkat di Hong Kong, dijual tender terbuka…

    》Hotel Royal Chulan dijual, juga pada kroni Singapura…

    》MAS bakal dijual, juga pada kroni…

    Saham Bank Filipina di jual, juga pada kroni…

    》Menara Felda dijual, pada kroni…

    》Aset TH dibawa keluar, serah pada SPV milik Kementerian Kewangan, jadi senanglah Lim Guan Eng nak gunakan sbb kuasa Menteri Kewangan pada SPV…

    》Dijangka 5 – 10 lagi aset negara akan di jual juga…

    Rakyat Malaysia relaks jer, tahulah Tun Mahathir dengan Lim Guan Eng buat kerja tu nanti…

    Pencapaian 2 : TAMBAH HUTANG NEGARA

    Kalau ikut amalan biasa, orang jual harta untuk bayar hutang, macam tu lah juga dengan pentadbiran sesuatu negara, untuk kurangkan hutan, jual aset dan hasil jualan aset tu di kontrakan dengan hutang…

    Dalam keadaan nie, memang aset akan berkurangan tapi hutang negara pun SEPATUTNYA berkurangan, jadi faedah yang negara perlu bayar dari hutang, juga akan berkurangan, boleh lah duit tu digunakan untuk tanggung kos pentadbiran negara…

    Tapi strategi Tun Mahathir dengan Lim Guan Eng spesel, aset negara dijual tapi dalam masa yang sama, hutang negara bertambah!!!

    》Hutang Negara disahkan oleh BNM, Kementerian Kewangan dan BANK DUNIA hanya sekitar RM686.8 bilion hujung tahun Disember 2017, bila Pakatan Harapan memerintah jer, terus menyalak kata hutang bukan RM686.8 bilion tapi RM1 trilion!!!
    (Fitnah dari PH kata RM1Trillion tidak benar)

    》Kenaikan dari Mei 2018 – Februari 2019, meningkat sebanyak RM768.7 bilion, kenaikan RM81.9 billion…

    》Jika dicampur dengan duit Petronas sebanyak RM82 bilion yang dijarah, kerajaan Pakatan Harapan, maka hutang negara naik terkini ialah RM850.8 bilion!!!

    Pencapaian 3 : NILAI RINGGIT (RM) MERUDUM

    Pencapaian 4 : Ekonomi Merudum..

    ReplyDelete
  12. Dulu..DS Najib..1 Malaysia…

    Sekarang…Tun Madey…1 sudu minyak sawit!!!

    Parah..Parah..satu Cubaan utk Menyanyukkan Raykat oleh Atok@94..adoyai!

    Itu aje takat kepandaian dan kehebatan madey..

    ReplyDelete
  13. Kesemuanya Memberi Isyarat Sesuatu Yang Besar Bakal Berlaku

    “Stick to the plan” atau “Ikut rancangan yang telah diputuskan” demikian tajuk utama akhbar The Star hari ini.

    Rata-rata keputusan PM Tun Dr Mahathir mengekalkan Datuk Seri Dr Ronald Kiandee (dulu Umno kini Bersatu) sebagai Pengerusi PAC mendapat kritikan wakil parti-parti komponan PH termasuk pembangkang.

    Sebelum ini tiada siapa berani cuit Tun, tetapi hari ini sudah lain.

    Antara janji pilihanraya PH (yang banyak telah dimungkiri itu) adalah melantik Pengerusi PAC dikalangan wakil pembangkang.

    Ramai yang tertanya-tanya mengapa Tun mahu kekalkan Kiandee, apakah muslihat di belakangnya?

    Sementara itu tidak cukup dengan kenyataan “patah hati” Nurul Izzah, kini ramai dikalangan wakil PH yang lain turut mencuri kesempatan mempertikaikan keputusan Tun.

    Ini termasuklah ahli-ahli Parlimen PKR yang pro Anwar-Rafizi selain beberapa dari DAP.

    Nurul Izzah membuka pekung bukan sekadar isu Kiandee tetapi banyak yang dikaitkan dengan kononnya kegagalan Tun (bekas diktator) mendukung agenda reformasi.

    Tindakan Tun menerima bekas ahli-ahli Parlimen Umno ke dalam Bersatu juga tidak disenangi.

    Serangan sudah bermula. Isu Pengerusi PAC sebenarnya setakat titik kecil tetapi agenda yang lebih besar tersorok di belakangnya.

    Kerana itulah Tun dipercayai melengah-lengahkan masa dan kini sedang mengatur langkah.

    Nurul Izzah telah memalu gendang dan agenda sebenar bukannya isu titik bengek Pengerusi PAC tapi sebenarnya adalah “grand design” menaikkan “papa”nya segera sebagai PM dan menggulingkan Tun. Baki 14 bulan dirasakan terlalu lama buat Papa menunggu dan Tun mungkin punya perancangan lain.

    Persidangan Dewan Rakyat yang sedang berlangsung dijadual ditangguhkan 11 April ini. Mungkinkah ” grand design” yang dimaksudkan akan diseret masuk ke Dewan Rakyat untuk kita melihat satu undi tidak percaya terhadap Tun sebagai PM sebelum atau pada 11 April?

    Jika Tun sudah menghidunya maka tidak hairan DS Azmin dan pasukannya dalam PKR sedang aktif mengilas dan menyerang Nurul serta team Anwar-Rafizi.

    DAP memang sudah mula mencurigai Tun terutama dalam kes menolak pilihanraya PBT dan menolak ICERD. DAP dan Pan curiga bila Tun membayar sepenuhnya royalti kerajaan PAS Trengganu dan ikrar untuk bayar Kelantan apabila selesai maaalah teknikal.

    Pertembungan antara gajah dan gajah sudah terlalu hampir. Jangan pelanduk mati di tengah-tengah.

    Tun 93 tahun, saya yakin terlalu licik dan berpengalaman untuk ditewaskan lawannya.

    Namun lawan tidak banyak pilihan dan Papa tidak sabar dinobatkan sebagai PM. Tun mesti dikekang kuasanya.

    Saya yakin sesuatu yang besar bakal berlaku ekoran perkembangan ini.

    Untung sabut timbul untung batu tenggelam.

    11 April Dewan ditangguhkan 13 April Rantau mengundi. Siapakah bakal kecundang nanti?

    ROSLAN SMS

    komen : Itulah kama, bila kita khianati orang dan tidak mustahil orang khianati kita

    ReplyDelete
  14. Padan muka kerajaan penipu. Malaysia di malukan

    Jack Ma yg membawa kuntungan 1 billion kpd pelaburan Khazanah melalui Ali Baba Group nya di bawah pemerintahan DSNR tidak mahu ada kena mengena dan tidak mahu berurusan yg baru dgn kerajaan Pakatan Harapan Malaysia.

    Jack Ma juga berkata bagi pihak kerajaan China.

    Perjumpaan antara Jack Ma dan Tokong serta Tony Puaka di Hong Kong gagal mengubah pendirian Jack Ma.

    Imej perasuah LGE di ketahui nya , malah dakwaan terhadap DSNR pun di fahami oleh nya sebagai agenda politik.

    Berapa bulan lalu putera Saudi juga nembatalkan lawatan nya tanpa alasan walau sudah di jadualkn tp kemudian pergi ke negara China pula.

    Ketika DAP dan Tun Mahathir bermain isu Najib menjual negara kepada China sedangkn ia perniagaan dan pelaburan semata mata kedutaan dan media attache China merekodkan dan memerhatikn nya.

    Lalu apabila Tun Mahathir melawat China beliau di Malukan di majlis resepsi bila pemimpin China memperli nya dengan ucapan “unprecedented” oleh mana mana protokol , kata nya ” If you think this business is a form of China colonisation, our meeting ends here”.

    “Jika kamu fikir urusan ini sebagai kami mahu menakluki Malaysis ,pertemuan kita sampai di sini sahaja”.

    Bermakna China tahu kempen politik kotor DAP dn Tun M yang menuduh Najib jual negara.

    Tun M bakal ke China bulan April tp anggap lah sebagai melutut sahaja dan damage control projek ECRL.

    Jelas imej Malaysia mmg hancur.

    Kredit: @Chu Lan
    FB

    ReplyDelete
  15. Nurul izzah telah lama dlm politik...mp penggal kedua....berbanding dgn menteri2 Bersatu seperti menteri kasut hitam menteri sukaneka dan menteri kereta terbang Nurul izzah jauh lebih berpengalaman sebagai pembangkang dan kerajaan....

    ReplyDelete
  16. Selepas 10 Bulan Memerintah, Dah Berapa RCI Yang Tun Mahathir Tubuhkan?

    Penubuhan Suruhanjaya Siasatan Di Raja atau RCI adalah sebahagian dari 10 Janji 100 Hari Pakatan Harapan...

    Menubuhkan Suruhanjaya Siasatan Di Raja (RCI) 1MDB, FELDA, MARA dan Tabung Haji merupakan antara 10 Janji-Janji yang akan di laksanakan oleh kerajaan Pakatan Harapan semasa kempen PRU 14 lalu...

    Apakah RCI 1MDB sudah di tubuhkan?

    Apakah RCI FELDA sudah di tubuhkan?

    Apakah RCI MARA sudah di tubuhkan?

    Apakah RCI Tabung Haji sudah di tubuhkan?

    Agensi dan syarikat yang di nyatakan di atas merupakan antara entiti kerajaan Barisan Nasional yang sering di serang Pakatan Harapan atas pelbagai dakwaan penyelewengan, rasuah dan salah tadbir urus sebelum PRU 14 lalu...

    Tempoh 100 hari Pakatan Harapan memerintah sudah lama berlalu dan kini sudah menjangkau 10 bulan, namun RAKYAT MALAYSIA tidak melihat adanya keazaman dari kabinet Malaysia untuk menubuhkan RCI bagi entiti2 di atas...

    Penubuhan RCI bagi menyiasat apa2 skandal, penyelewengan dan rasuah yang melibatkan kepentingan awam adalah LEBIH TELUS dan mempunyai NILAI INTEGRITI yang lebih tinggi berbanding siasatan pihak berkuasa, samada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Polis Di Raja Malaysia (PDRM) atau Pejabat Peguam Negara (mengarahkan siasatan) itu sendiri.

    ReplyDelete
  17. Dari meja pergi ke dinding
    Hanya kerana mengikut nafsu
    Bapak sama jika dibanding
    Hal ini keluarganya bisu!

    Ini dia pemimpin rakyat?
    Tudung labuh berbuat maksiat
    Konon hebat bila mengayat
    Kenapa bapak telinga tak piat?

    Sebab bapak dua kali lima
    Maksiat, video tersebar sama
    Jawatan tertinggi dah idam lama
    Habuk pun tadak hanya bergema!

    Hati bengang bapak tak naik
    'Tun perlahan' dia dah berang
    Kritik senang emaknya baik
    Macam kerajaan Tun seorang!

    Semua ini bapak ke suruh?
    Apa barang bapak penakut
    Biar berdentum kilat dan guruh
    Lagi buat..Tun tak ikut!

    Ramai lagi boleh mengganti
    Jawatan bukan pusaka moyangmu
    Tak sabar2 tak boleh nanti
    Bekal tak cukup..tuntutlah ilmu!



    ReplyDelete
  18. Kd, jgn terlalu menilai manusia dari kisah lamanya sebab pengakhiran yg dinilai adalah bagaimana manusia mengakhiri hidupnya. Kalau dulu jahat sblm mati insaf dan menyesali kejahatannya adalah lebih baik dpd umur dah rapat ke tanah tapi masih tidak insaf malah lebih nafsu nafsi duniawi dan memecahbelahkan ummah.

    ReplyDelete
  19. Wow... Bro. KD, makin ramai cybertrooper dorg dlm ni yer.. tak sure cybertrooper A or N.. atau cybertrooper N,A&Z..hehehe
    Manifesto ni bukan style Tun pun.. Ni style PKR@Parti papa Nurul.. Tun bukan jenis suka bagi manifesto or janji2 manis.. Pls flashback interview press dgn Tun di Langkawi during PRU14. Bila press tanya ttg apa manifesto Tun utk Langkawi, Tun dgn tenang jwb,"Saya tiada apa2 manifesto." So manifesto ni lebih pada style politik PKR@Parti papa Nurul semata2 yg mmg ikut style kempen politik US. No wonder sbb mmg few US political agencies yg recruit n ajar cara kempen politik PKR.. tapi masalahnya yg created mcm2 manifesto ni dorg n now nak salahkan Tun? Style politik DS Rafidah Aziz sama mcm style Tun. No manifesto. No janji2 manis yg bersifat kayangan pada rakyat. Tun x pernah ckp,"Hari ni kita menang, esok harga minyak turun". Tun and his loyal teammates sentiasa rasional n realistic. Tapi nmpak seolah2 skrg org hanya nmpak Tun yg dipersalahkan kerana belum meralisasikan sepenuhnya manifesto..

    ReplyDelete
  20. relaks kluang, banyakkan beristighfar, takkan boslu kena jentik lu nak terpekik, takkan hilang boslu didunia, tanah pun takkan telan boslu, takbir.

    ReplyDelete
  21. As salaam Tuan Blog.. kenapa tak publish sye punya komen yg semalam? Ada info yg x brapa kena ke dgn komen sye smlm tu? Mohon pencerahan... tq.

    ReplyDelete
  22. Tq very2 much Tuan KD...
    Aik, anon 7:40pm tu dah kenapeeeee? Hahahaha

    ReplyDelete