Saturday, March 16, 2019

SELEPAS NAJIB DIUNDURKAN - POLITIK KEMBALI NORMAL...

Jika Najib didapati bersalah Dan Di penjara, berakhirlah sebuah politik cash is King...

UNTUK menyatakan sekarang politik berbeza kerana berlainan parti sangat tidak jelas.

Apakah politik DAP berbeza dengan politik PKR (?)

Apakah boleh dianggap politik AMANAH lebih baik dari politik BERSATU (?)

Satu jawapn yang pasti, politik umno Dan politik pas sudah tidak ADA beza, sudah boleh duduk semeja.

Oleh itu kemasukan bekas pemimpin² umno ke BERSATU akan membawa roh Dan style umno sangat tidak tepat.

Politik umno Dan BERSATU tidak banyak beza.

Malah politik umno Dan dap sama sahaja, racial.

Yang ditolak Adalah cash is King Dan tamak haloba yang melampau. Episode itu sudah Di penghujung Dan setimpal.

KINI politik kepartian KEMBALI rancak dengan satu kualiti yang tidak banyak beza.


7 comments:

  1. Puja pujilah sementara ada masa dan masih sempat. Tak lama dikuburkan cukup sepenggal. Taikopun bukan boleh tongkat langit. Ramai yg lebih muda dh sikuburkan. Phpun masih muda tapi tidak mustahil utk dikuburkan. Kita tengok di rantau dlm masa terdekat sebagai indikator. Samada ph panjang umur atau akan dikuburkan dlm usia muda.

    ReplyDelete
  2. Dalam mukadimah kaupun kau guna perkataan JIKA najib didapati bersalah. Kau faham ke apa yg kau tulis kd? Maksud jika ialah boleh jadi bersalah dan boleh jadi tidak bersalah. Namun dalam posting² kau, begitu yakin dan percaya bahawa najib adalah penyamun dan sudah didapati bersalah. Aku tak rasa mak bapak kau tak beri kau didikan beragama yg betul. So, ini bukan salah ibu mengandung, salah masuk kandang barangkali. Sbb salah kandang, yg palsu jd benar, yg dosa jd pahala...dan lain² lg.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila aku kata najib penyamun kau kata mahkamah belum buat keputusan..

      Bila kau fitnah dan tuduh Mahathir, mahkamah dah buat keputusan?

      Mak bapak aku mungkin tak beri aku didikan ugama yang cukup tapi syukur aku masih terima hidayah untuk melihat mana satu yang benar dan tidak.

      Bagaimana dengan kamu?
      Mungkin ibubapa kamu terlupa untuk mengajar kamu menghormati ibubapa orang lain..

      Delete
    2. Biarlah dia MENAJIBKAN DIRINYA. Tahu tak apa makna perumpaman ini....?
      Kalau'Memaslan' dan 'Melokman' memberi maksud membadutkan diri, MeNajib' pulak suka mengangkat dirinya lebih baik. Kihkihkih......... Mereka semua ni, menilai Pru15 berdasarkan prk Cameron Highlands, Semenyih dan kini Rantau. Berdasarkan kemenangan umno di prk ini, mereka yakin semua orang dah sedar NAJIB LEBIH BAIK. Tengok apa Najib sendiri cakp di Batu Pahat semalam
      "Saya dulu, time negara dilanda banjir, saya batal lawatan keluar negara...." Kihkihkihkih. "Saya tengah ayun kayu golf terus berenti, bila dengar banjir melanda. Saya tinggalkan Obama terkebil-kebil di Hawaiii. Saya terus balik ke Malaysia utk bersama rakyat. Begitulah baiknya saya dulu"....

      Delete
  3. Kembali normal cap jamban. Kidnap katak jd ahli tu normal? Kurang kasih sayang ke apa kd ni.

    ReplyDelete
  4. Aku tak setuju langsung bahawa politik cash is king telah berakhir. Cuba lihat dari sumber² yg boleh dipercayai bahawa cash is king oleh anggota kerajaan semasa. Lihat cash semasa prk c.highland, prk semenyih...agaknya kd buat kerja dlm gua tanpa rujukan. Lihat je youtube (walaupun masih boleh dipertikai) tapi maklumatnya jelas bahawa ph adalah pengamal cash is king yg paling win. Tak percaya kpd youtube atau tak percaya dpd diri sendiri...kesian.

    ReplyDelete
  5. Sudah sudalah kd, lu yg sembunyi dalam gua FB Najib sekarang ada pengikut hampir 4 juta, dalam twitter lebih 4 juta kd baru 500k...lu fikir

    ReplyDelete