Sunday, April 28, 2019

DI MANA YANG LAIN SEMASA MAHATHIR DI SAILANG (?)

Anwar
Azizah
Azmin
Mat Sabu

Mereka sedang berdondang sayang..mimpi naik pangkat.

Tok Mat
Hadi

Mereka sekadar perhiasan dunia politik malaysia - melukut tepi gantang.

Rafizi
Nurul
Kj

Mereka lebih sesuai jadi cartoon animasi alih suara.


https://www.malaysiakini.com/news/474118

17 comments:

  1. mana mereka masa tun disailang...


    kikiki.. depa suma tengah tepuk tangan....kikikiki

    ReplyDelete
  2. Baru semlm ko puji KJ baguih...hari ni dah kutuk KJ plak....

    Madey ko tak pernah kutuk walo pon kuat kencing dan membelit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Scroll ke bawah..selori aku kritik Tun

      Delete
    2. Bila aku tulis yg lain2 tak peduli madey kerana madey sendiri yg cari penyakit ko takut nak siarkan kluangwoman...

      Conflict istana johor dgn madey bermula bila madey tunjuk lagak nak hentikan projek forest city semasa kempen pru14......Istana johor bertindakbalas dgn tunjuk sokongan kpd najib dan BN..kalo madey handle forest city secara berhemah perang ni tak mungkin berlaku....

      Ape komen ko kluangwoman?...

      Delete
    3. Kluangwoman kaki autaa.....kaki bodek ...

      Delete
    4. Masa menjawab aku lihat Tun relax dan ceria..

      Understood je lah.

      Delete
    5. Semasa blm pru madey bercakap dan menjawab soklan berterabor...ade jugak lain tanye lain jawab...

      Dah jadi pm boleh jawab relax ler....sape berani tangkap....hihihi.

      Delete
  3. Saya salute Muhyuddin n Syed Saddique n the 2 Armada boys.

    They dare to call a spade a spade

    ReplyDelete
  4. Kalau nak sailang boleh,silakan
    Anak murid nak tarok cikgu
    Boleh berpakat bersama rakan
    Takut nangis tak berlagu!

    Nampak ada sudah pakatan
    Si tua ini dia nak singkir
    Memang akal Tanjong Rambutan
    Siapa si Tua dia tak fikir?

    Betul berani cubalah buat
    Jangan hanya riuh belakang
    Tak pernah menang tak pernah kuat
    Tanpa si Tua tempatnya longkang!

    Kini bila kuasa ditangan
    Hormat hilang nak kira lain
    Berterus terang hajat berlengan
    Tengok siapa terlondeh kain?

    Semua perkara si Tua di persalah
    Habis yg lain hanyalah tunggul?
    Sama berlari bersama lelah
    Si Tua salah, yg lain unggul?

    Keliling si Tua semuanya hampeh
    Manakah dapat hasil terbaik
    Jadilah lagu " Ayam Den Lopeh"
    Baka tak baik, mana nak naik?

    Tua tua masih berbisa
    Kalau nak tahu cubalah sengat
    Jangan hanya di media massa
    Kutuk belakang beranilah sangat!

    Paling kelakar nak tunjuk bijak
    Si Tua bermula, mereka kanak kanak
    Konon handal tapi terlajak
    Si Tua tumbuk, pastinya senak!











    ReplyDelete
  5. Rais Yatimm has said his piece. Another brave man

    ReplyDelete
  6. KD.

    Apa yang nak pelik sangat. Ada banyak orang tepi jalan, ada juga orang yang 3 suku suruh Mahathir resign. Itu hak mereka.

    Saya rasa geng-geng Anwar pun tak perlu buat apa-apa setakat level itu. 

    Orang Malaysia pun paham perangai si polan bin si polan itu.

    Perkara yang penting adalah ekonomi, retorik-retorik ini buang masa saja. Sekarang ini mahkamah sedang bersidang kes VIP.

    Kedua, soal ekonomi. Cerita yang penting adalah laluan dagang negara China. Ini akan membuka blok ekonomi yang baru dan besar.

    Negara China bakal menjadi kuasa besar di dunia. Itulah cerita yang lebih penting dari dok cerita remeh-remeh.

    Seperti Nik Amar kata, pemimpin atas pokok dan rakyat duduk bawah pokok tengok siput, batu dan rumput saja.

    ReplyDelete
  7. Biarlah, apa ada hal tun disailang. Adat berpolitik begitulah. Ada kesan ke sailang kpd tun tu? Kalau nak bela tun tanpa fakta yg jelas, tak pasal² kena troll. Isu pusat vs perlembagaan negeri johor, jangan dibuat main². Perlembagaan negeri johor jelas berkaitan dgn kuasa sultan. So, kalau buta kayu, jangan memandai-mandai nak tunjuk bijak. Biarlah org tua yg kuat cari gaduh tu hadap sendiri.

    ReplyDelete
  8. Apa la kau ni kd. Dorang kan sedang SELAMATKAN MALAYSIA. Menang pru bukan nak selamatkan mahathir dari kena sailang. Mahathir yg cari pasal, tanggung la sendiri. Jom teruskan misi SELAMATKAN MALAYSIA...

    ReplyDelete
  9. Anon 29/04 12:32am:

    Ditto

    ReplyDelete
  10. ADA Komen yang bagus² tapi ayat mulanya DENGAN makian, perlu ke aku siarkan?

    Mungkin Jeni's anak derhaka, maki ni memang dah jadi amalan, jangan sampai wariskan ke anak cucu.

    Macai, in kah yg kamu bangga DENGAN puak kamu, Babi pun Tak pandai maki makian!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg tak de makian tapi kena batang idong tokey ko mana berani ko siarkan...nanti tak ade upah....

      Delete
    2. Tun kata Asri pekak
      Aku kata kau buta

      Kau tak baca ke berapa banyak komen kritik Tun aku siarkan...

      Delete