Monday, April 22, 2019

ISU CJ PASTIKAN RAKYAT MENANG..


Setiap orang ADA ISU yang diamanahkan untuk dirinya bertanggungjawab di atas keputusan yang dibuat.

Yang di atas boleh manipulasikan, definasi mengikut kepentingan mereka.Umumnya rakyat mahu yang di atas berjalan lancar untuk kebaikan rakyat.
Sipa yang superpower bukan ISU utama rakyat selagi ia membawa kebaikan.

Umumnya rakyat JADI pemerhati Dan belum bersuara? Apakah rakyat tiada suara dalam ISU ini?
Apakah suara rakyat dipandang remeh, diabaikan?
Tersurat atau tersirat?
6 comments:

 1. Hidup rakyat Malaysia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Rakyat kekal hidup. Yg nk runtuh ialah parti ppbm. Agak je... Belum konfem

   Delete
 2. Seperti yang selalu John Doe katakan, Tun M adalah seorang yang memiliki ilmu dan hikmah, dan demikian dia sentiasa diberikan ilham untuk membuat keputusan yang betul di dalam setiap keadaan.

  Tun sebagai wakil rakyat terulung telah meredakan ketegangan di antara raja dan rakyat sebanyak dua kali apabila Tun dan pasukannya meminda perlembagaan untuk menghilangkan sifat veto YDPA di dalam meluluskan sesuatu akta, dan juga menghilangkan immuniti raja-raja daripada proses undang-undang. Kejayaannya itu telah mengelakkan malapetaka kepada Alif Ba dan Ta sekiranya ketegangan itu tidak diredakan dengan pindaan-pindaan tersebut.

  Di dalam membuat pindaan tersebut, Tun tetap mengekalkan prestij Raja-raja di mana YDPA masih boleh menangguhkan dan menyulitkan kelulusan sesuatu undang-undang dan Raja-raja pula hanya boleh dibicarakan oleh Mahkamah Khas.

  Di dalam proses itupun Tun masih mengekalkan prestij YDPA dengan mengekalkan hak untuk mengisytiharkan darurat sebagai hak mutlak YDPA selain YDPA kekal menjadi Pemerintah Tertinggi Pasukan Bersenjata di negara ini.

  Bukankah John Doe telah berkata bahawa pertempuran klimaks Tun dan pasukannya dengan pasukan-pasukan bathil yang bersekutu akan berlaku apabila darurat diisytiharkan? Siapa yang akan mengisytiharkan darurat ini? Tidak mungkin ia adalah Tun sendiri.

  Perisytiharan darurat di Malaysia ini akan berlaku serentak dengan mangkatnya raja penjaga Baitullah di Makkah yang menyaksikan berlakunya perebutan takhta di antara 3 orang putera Bani Saud di mana ketiga-tiga mereka gagal mendapatkan takhta tersebut. Petanda akhir bahawa Penjaga Baitullah yang berikutnya ialah Khalifah Akhir Zaman sendiri.

  Perisytiharan darurat di Malaysia ini, selain kegagalan memutuskan Penjaga Baitullah yang baru selepas kemangkatan raja Saudi, akan menjadi petanda bahawa sistem demokrasi dan monarki kedua-duanya telah mencapai klimaks masing-masing, sebagai tanda bahawa zaman fitnah sudah menghampiri penghujungnya, dan zaman baru pula akan bermula di mana demokrasi dan monarki kedua-duanya bukan setakat berjalan seiringan, malahan bakal digabungkan di bawah seorang Pemerintah Umat yang sama.

  Hanya ada seorang lelaki sahaja yang mampu memerintah dengan kedua-dua sistem ini secara serentak dan dia adalah Khalifah Akhir Zaman sendiri. Sebab itulah zaman khilafah kedua ini disebut di dalam hadith sebagai zaman khilafah manhaj nubuwwah, kerana pemerintahannya menggabungkan kedua-dua sistem, sama seperti zaman Rasulullah saw sendiri menjadi pemerintah yang disebut di dalam hadith 5 zaman. 5 zaman itu ialah :-

  1. Zaman Nubuwwah

  2. Zaman khulafa ar-rasyidin

  3. Zaman menggigit iaitu zaman khalifah monarki. Tamat pada Mac 1924 dengan pembubaran jawatan khalifah oleh negara Turki.

  4. Zaman mulkan jabbariyyan. Dikenali juga sebagai zaman fitnah iaitu zaman di mana umat tidak memiliki khalifah dan fitnah pula bermaharajalela. Inilah zaman yang kita sedang lalui dan ia sedang dibawa ke penghujungnya.

  5. Zaman khilafah manhaj nubuwwah. Ditandakan dengan kemenangan mutlak Pasukan Panji Hitam di Timur dan diikuti oleh Pemasyhuran dan Pertabalan Khalifah Akhir Zaman di Baitullah oleh Pembawa Panji Hitam dari Timur.

  Pembawa Panji Hitam dari Timur ini telah pun dikenalpasti oleh John Doe dan dikongsikan di alam maya ini tanpa sebarang ganjaran.

  Maka, apabila kesemua ayam di dalam gelanggang berhenti berlaga, ayam yang bernama Tun-M ini dan pasukannya yang akan muncul pemenang.

  Tidak perlu percaya apa-apa. Memadai untuk bersaksi bahawa John Doe telah mengatakannya.

  Que sera sera.

  Wallahu a'lam.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yelahtu...Satu pun aku tak percaya

   Delete
  2. Memadai untuk bersaksi bahawa john doe ialah PENDUSTA Loyar Buruk akhir zaman.

   Delete
 3. bila nak kibar ni... tak sabau nak tepukkkk.. kikikiki

  ReplyDelete

POLITIK INDAH DARI ANWAR

  Perdana Menteri Anwar Ibrahim menegaskan proses tata kelola kerajaan pimpinannya tidak boleh lagi berlaku kelulusan perolehan tanpa tender...