Thursday, April 18, 2019

MAT SABU SERLAHKAN DIRINYA BETUL² B# LIM GUAN ENG DAN DAP

Itulah yang aku dapat dari tulisan ini
https://dialograkyat.blogspot.com/2019/04/ph-tak-bela-melayu-islam-sakit-lain.html

7 comments:

  1. Sayapun sependapat dgn awak kd bahawa sdr mat sabu menyerlahkan dirinya dan parti amanah pimpinannya sebagai balaci dan keldai belaan dap. Mana mungkin org yg tidak langsung membantu bumiputera Islam (baca kes t.haji) diangkat setinggi itu. Saya tahu, majoriti rakyat juga tahu wujudnya amanah adalah atas daya usaha dap memecahbelahkan parti pas. Namun bila bercakap, menulis dan sebagainya selaku pemimpin negara kena la berlaku jujur dan tidak perlu membodek. Awak menteri yg setaraf dgn guan eng, apahal nak angkat guan eng tinggi² begitu. Adakah guan eng itu majikan awak? Berpada-padalah mat sabu. Jgn khianati melayu & Islam hanya kerana secebis kuasa yg tidak akan kekal selamanyapun... Wallahua'lam.

    ReplyDelete
  2. Mat sabu kuat khayal mcm kluangman...

    11 bulan ape hasilnye?...daim kata 6 bulan lagi....ekonomi makin jatuh.....madey suruh minum minyak sawit untuk pulihkan harga sawit....bijak ker madey ikut kata kluangman?...kluangman pon bodoo....soklan aku tak boleh jawab...

    ReplyDelete
  3. Selagi madey tak disingkirkan PH makin teruk malaysia makin teruk...

    ReplyDelete
  4. Itu laa aku kata engkau Blogger Bonggok, Bahalul wal Tolol, kau marah tak percaya..kau syok sendiri,

    Dah sememangnya kau boddo..memang boddo pon dari dulu, kini dan selama lamanya selagi kau duduk pertahankan PH dan Dapiggs

    ReplyDelete
  5. Pada macai minah karen yeop KD dan Jon Doe dll wish happy good friday

    haaahh tepukkkk...!!! amik coti tanpa rekod gaji jalan... tepukkk..!


    jon doe wish u "happy good friday sambil kibar panji hitam yerrr..." kikikiki

    ReplyDelete
  6. Tahun 2015 harga minyak dunia jatuh 80% dan indeks bskl jatuh 1600 mata. Tahun 2019 harga minyak naik 35%, tapi indeks bskl jatuh jugak hampir 2000 mata. Negara lain naik kenapa malaysia konsisten turun sejak mei 2018? Sebab perdana menteri malaysia adalah mahathir atau sebab menteri kewangannya lim guan eng? Saja nak tanya, mungkin abang mat sabu ada jawapannya. Paling tidak pecacai ph mesti ada infonya.

    ReplyDelete