Monday, April 29, 2019

MIND SET


In eyebrow-raiser, Mazlan Bujang set to be Johor Bersatu chief over MB Dr Sahruddin

 Ben Tan,Malay Mail 2 hours 28 minutes ago 



Johor prince Tunku Idris hints at running in GE15

 Julia Chan,Malay Mail 18 hours ago 

16 comments:

  1. Aku harap sangat yb muar tak lari tukar kerusi next pru. Harap² jadilah ye, syed saddiq bertembung dgn putera raja. Mesti meriah dan panas... Tunjuk memang yb muar adalah jantan sejati dan bukan 'tisu' spt yg diviralkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ntah ntah si Gemok Pendek tu yang lari dulu. Ya lah, asal pun putera lanun bugis. Once a lanun always a lanun....just like jack the sparrow kah kah kah.

      Delete
  2. KD,

    Ini satu perkembangan yang cukup baik.

    Saya mencadangkan supaya jawatan Timbalan Presiden dan Naib Presiden UMNO dipertandingkan semula dalam masa PAU terdekat.

    Sudah tentulah ini akan mencabar kedudukan DSAI dan Tun M dalam Pakatan Harapan.

    Politik tanah air pasti akan tergoncang disebabkan penyertaan yang terbaru dari Johor.

    ReplyDelete
  3. Madey boss besar Bersatoo..dia punyer sukalah nak lantik siapa pon...lantak dia lah..pru15 pon blm tentu Bersatoo menang lagi..

    ReplyDelete
  4. Berani buat blog tapi takut nak berdebat...kena batang idong dan tak mampu nak berhujjah pertahankan kaki gaduh kluangwoman tak berani siarkan...hihihihi..
    Jauh beza keberanian dan kualiti blogger pro anwar dgn blogger bacul pro madey..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku siarkanlah juga kalau dah sampai merayu dan mengemis...kesian pulaa..

      Delete
  5. Tunku Idris sudah pasti boleh menang mudah di.mana² kawasan DUN majoriti Melayu Dan selepas itu boleh DILANTIK jadi MB..sudah tentu tiada pertikaian lagi DENGAN Istana.

    Rakyat miskin menjadi makmor, yang Kaya jadi Kaya Raya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kah kah kah...kd buat lawak pagi rabu eh?

      Delete
  6. Madey lantik geng dia sebagai pengerusi kerana bimbang muyidin akan lawan tokey…..

    Perlantikan ini membuktikan madey sudah tidak percayakan muyidin lagi…

    Madey perlu jaga keselamatan boboi seblm madey berundur…...

    Apekah madey akan bergaduh dgn muyidin plak?....kaki gaduh akan sentiasa bergaduh dgn orang yg tidak sebulu dgn nye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dont worry. Muhyidin doesnt have the balls. Some are leaders, most like him are just followers.

      Delete
  7. If Johor royalties keep on boasting and think they own the state absolutely then at any moment of time the rakyat may rise to the occasion like what happened in pru14.

    I am not surprised malaysians are now fighting to get malaysia to be a republic. May see the death of monarchical malaysia.

    The royals should not blame the rakyat for your own rogue behaviour

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko berangan ker ?...berape ekor sangat melayu yg nak jadikan malysia republik...melayu masih perlukan sultan dlm negara majmuk dgn bilangan melayu tak sampai 60%...

      Delete
    2. Nak tau berapa ramai kenalah cadangkan diadakan referendum. Tanya pada rakyat buat keputusan. Ada berani?
      Royalty ni pulak ngok. Apa lah susahnye nak hidup makan tanggung berak cangkung ni? Dok diam diam dah la. Nak nyebok apa hal?
      Bila orang kondem mulalah nak merajuk tunjuk kuasa macam budak tak cukup sifat. Makan je gaji buta tu, enjoy sakan rakyat tak kesah dah memang keturunan tak tau apa itu susah. Tapi kalau nak berlakon nyebok hal rakyat bersedialah kena tiaw balik. Jangan ingat rakyat tu sama level dengan royalty. In most cases Rakyat tu lebih bijak dari royalty.
      Down with monarchy!!! Yay to Republic. Let the Rakyat decide!!!!

      Delete
  8. jawapan utk jondoe @ cahaya majid

    alahaiii

    ReplyDelete
  9. Madey bukan berkuasa penuh mcm pm 22 tahun dulu lagi…presiden umno dan pengerusi BN yg ade kuasa veto….diparlimen pon tak ada majoriti 2/3 lagi….

    Madey pengerusi PH tanpa kuasa veto…majlis presiden boleh singkirkan pengerusi dgn suara majoriti…

    Dlm Bersatu madey sebagai pengerusi yg bersaing dgn presiden….pertelagahan dgn oresiden boleh membawa perpecahan kpd Bersatu yg boleh melemahkan kedudukan madey sendiri…

    Agaknye perjalanan politik madey sudah sampai ke penghujungnye…

    ReplyDelete

ZAHID BAKAL TERKONTENG KONTENG

Sembang dah sembang, cakap dah tinggi.... Jangan lepas ni jadi sekadar sembang kosong syok sendiri .. Ada baik letak jawatan, kurang kan kon...