Tuesday, April 9, 2019

OSMAN SAPIAN SALAH SATU CONTOH PEMIMPIN GAGAL DARI BERSATU..

Yang lain, bila lagi, bila pula...

Bukankah lebih mudah UNTUK melakukanya (singkir) secara terhormat tanpa perlu perkenan dari pihak lain kerana IA dibawah budibicara PM sahaja...


# Berhubung amaran PM bahawa tiada sesiapapun mengatasi undang² sepatutnya disambut dengan baik  oleh semua pihak. Agak janggal jika bersikap mencabar.
Amaran PM selari dengan kebebasan bersuara setakat mana yang dibenarkan oleh undang².

8 comments:

  1. Ketidakcedikkan pemimpin GPS yang menolak constitutional amendment on equal status of malaya sabah and sarawak has betrayed the wishes of sarawakians...silap2 nasib mereka jadi macam osman dan atau umno/bn pada pru14. Dan mahathir dah sound secara sindiran yang beliau tak terkilan dengan tindakan MPs dari sarawak (sabah tak disebut)....

    Mengapa?????

    Warisan dalam genggaman...so no problem.

    GPS hanya "pro".....come state election 2020/21 GPS will have hard time convincing rakyat to vote them back to power.....why....think!

    Mahathir ni is a master strategist.

    For the last few days there were news listing saraeak n sabah MPs who gavec 2/3 majority to BN that saw sabah n sarawak "reduced" to states within malaysia. Also there were release of info that 3 of the signatories were abg johari's late dad Openg, leonard linggi's late date jugah and late ling beng siew. Points were driven that during late rahman yakup's n taib's reign no effort made by these intelligent beings to correct the situation.

    The new voters are more intelkigent than their seniors...well informed with better education lebih2 lagi yang tech savvy.

    From malaya we wait and see

    ReplyDelete
  2. You know where to find me, says TMJ

    Sounds arrogant and inviting.....

    ReplyDelete
  3. ada ramai lagi yg bodo bangang krna resign tipu sijil dan pembohong sangat ramai... to TMJ daulat tuanku... awesome young bravehart royal blood to say NO to the big liar old man


    daulat tuanku.... dendam fitnah prebet adam masih belum padam ... taubat lah orang tua kedaung ni....!!cukup cukup lah buat dosa fitnah ni...

    ReplyDelete
  4. Mb johor letak jawatan. Pm nak gantikan dgn adun dari ppbm sbb mb letak jawatan secara sukarela. Pkr sudah ada calon dan calon itu dengarnya direstui oleh pihak istana. Dlm konteks ini, ppbm yg tidak mesra istana istana sedang bermain tarik tali dgn pkr yg lebih diterima oleh istana. Kes sijil tipu, kes udara beracun di pasir gudang dan mb ke batam semasa krisis pasir gudang memberi imej dan impak buruk kpd mb, kerajaan negeri dan pusat dari ph. Mp pasir gudang dari pkr sendiri terpaksa bertarung dgn kerajaan pusat di parlimen utk membawa isu pasir gudang. Maknanya pkr ada dalam hati pihak istana. Makanya besar kemungkinan mb johor yg baru adalah dari pkr. So, pm yg ada calon dari ppbm akan tewas! Isyarat dari anwar, cpt²lah atok lepaskan jawatan.

    ReplyDelete
  5. Bersatu chairperson Dr Mahathir Mohamad has insisted his party has the right to select the new Johor menteri besar, and not the palace.

    Yes....the Maestro strikes back...

    ReplyDelete
  6. And now... The end is clear... And so I face... THE FINAL CURTAIN...

    Rangkap lagu My Way yang pernah ditujukan kepada Tun Mahathir semasa ia meletakkan jawatan sebagai PM-4.

    Ketika itu hampir semua orang termasuk John Doe menyangka bahawa dengan bersaranya Tun sebagai PM-4 maka tamatlah perjuangannya demi alif ba ta dan baton itu akan disambung oleh pemimpin lain selepasnya. Hampir tiada orang yang menyangka bahawa Tun akan kembali semula menduduki kerusi PM, kecuali Imam Masjid Madinah yang pernah berkongsi firasatnya sebelum itu bahawa Tun Mahathir akan meninggal dunia sebagai Perdana Menteri.

    Kini Tun M benar-benar telah kembali sebagai Perdana Menteri dan meneruskan cabaran-cabaran di dalam pertempuran-pertempuran yang memang telah ditakdirkan ke atasnya. Cuma kali ini ialah pertempuran-pertempuran yang perlu ia hadapi lebih mencabar, sesuai dengan fakta bahawa perjuangannya sedang dibawa ke klimaks.

    Ketika ia melihat dirinya mempunyai satu 'Perjuangan Yang Belum Selesai', ia masih belum tahu bahawa ada manusia yang memperhatikannya dan melihat dia sebenarnya hanya sedang melalui satu jalan 'Perjuangan Yang Ditakdirkan'.

    Dia akan benar-benar menewaskan kesemua lawan-lawannya serentak yang bersekutu sesama mereka untuk menjatuhkannya.

    When the going gets tough only the toughs get going.

    In shaa Allah 313 anak-anak bangsa Melayu yang berhati cekal dan tabah akan bersamanya di klimaks dan membantu kemenangannya di dalam THE FINAL BATTLE.

    Selepas zaman berubah daripada zaman fitnah ke zaman baru, maka lagu MY WAY boleh ditujukan secara mutlak kepadanya kerana pada masa itu dia telah pun membuka dan melalui THE FINAL CURTAIN yang telah ditakdirkan ke atasnya dan MENANG dengan kemenangannya itu akan ditandakan dengan berkibarnya Panji-panji Hitam di seluruh negara. Tak perlu ditanya Tun akan perkara ini disebabkan dia pun masih tidak menyedarinya.

    Hikmah terbesar PPBM ditubuhkan dan parti-parti tempatan di Sarawak kekal di dalam BN pada PRU yang lalu ialah ia akhirnya membolehkan PPBM berdiri di seluruh negara termasuk di Sabah dan Sarawak, sesuatu yang tidak pernah dicapai oleh UMNO kerana UMNO tidak pernah wujud di Sarawak.

    Perjuangan kita belum selesai...
    Kerana hanya yang cekal dan tabah dapat membina mercutanda...
    Bangsanya yang berjaya.

    Tak perlu percaya apa-apa. Memadailah untuk bersaksi bahawa John Doe telah menyatakannya.

    Que sera sera.

    Wallahu a'lam.

    ReplyDelete
  7. Abis kenapa semunyi lepas pukul tentera dulu..

    ReplyDelete

CASH IS KING VS KING COBRA

Smart Politician terpaksalah kita akui walaupun dia juga banyak kelemahan dan kekurangan... Anggap dia siffu dan ayah... Kena dengar nasihat...