Thursday, May 2, 2019

INI TAJUK DEBAT



Mereka termasuk TMJ yang dijemput  tidak muncul dalam forum yang dianjurkan oleh student di UM pada 27/4/19 (?)

Berani kerana benar..

14 comments:

  1. Kenapa 4 pensyarah dipersalahkan .??.


    Ada 7 org yg membentang hujah kepada majlis raja2..
    Iaitu:
    Peguam negara Tommy thomas
    Prof Faruqi
    Dato Saifudin menteri luar
    4 org pensyarah.

    Yg sepatut dipersalahkan ialah peguam negara dan menteri luar yg gagal berhujah dgn baik dan meyakinkan...

    Dua org ni patut dipersalah...dan patut dipecat sbb kurang cerdik dan tak pandai...

    SILA siarkan kalau KD anak jantan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau faham Tak TAjuk yang kau merapu raban berhujah?

      Delete
  2. When news broke about the teh tarek session with the 4 princes by lobak Lokman, my immediate reaction was 1. WTF... ask to join the forum takut. 2. Wah 4 princes...greenhorns living luxuriously on taxpayers money...have to cheek to champion the rukers.

    The following day it was cancelled followed by denial by selangor palace and a day later by the pahang palace. What a joke.

    I believe it was that spoil brat pronce nd Lokman who tried to hild this but failed miserably.

    The 4 prof kangkung seemed to vanish and their so-called intelligence and intellectual capability questioned.

    To all malaysians rakyat can live without a sultan. But can sultan live without rakyat???? THINK

    ReplyDelete
  3. Mintak jon doe kibar panji hitam masa debat yeee....


    kikikiki... kami datang nak tepukk jer...!!Panji itam jadi ke tak nak kibar nih....!!

    kikiki


    kikiki..

    ReplyDelete
  4. Forum debat tak tahu. Main bola boleh la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes lebih baik MENGAKU Tak pandai..itu lebih ikhlas, lebih mulia..

      JANGAN jadi anon 1.58, TAjuk debat pun Tak faham..main terjah, JANGAN salahkan 4 academician!!!???
      Kikikikiki

      Baca statement alwi JANTAN dengan kemas baru faham sudut Mana yang hendak dibahas..

      JANGAN gelojoh.

      Delete
    2. The problem is TMJ thinks he is above the rakyat thus the law. It is in their blood..a caddy whacked, a coach slapped, a grandson of N9 royalty assaulted, a local girl holed and later declared he had captured the state etc

      You expect him to atend the debate what more to speak...?? Must be the joke of the year.

      Delete
    3. Main bola? Bila pula orang tu pandai main bola? Tadbir Persatuan Bola pun tak sampai setahun dah give up.

      Kalau dia nak main pun mesti disuruh terlebih dahulu pemain-pemain lain bagi laluan untuk dia gelecek dan score dengan mudah.

      Pemain mana yang menghalang dia untuk score dengan mudah, siaplah nanti.

      Jurulatih mana yang buat keputusan yang tidak menampakkan dia hero dalam permainan, contohnya mengeluarkan dia daripada permainan, pun siaplah nanti.

      Kalau dia dah tendang bola ke arah gawang dan penjaga gol pasukan lawan tangkap bola tu, siaplah penjaga gol tu nanti.

      Kalau dia dapat ruang mudah dan terbuka, kemudian ditendangnya bola ke arah gawang tapi bola meleset tak masuk gawang, mana-mana penonton yang tersengih pun siaplah nanti.

      Statut Rome pun tak boleh menghalangnya. Malah dia lebih hebat kerana dia boleh menghalang Statut Rome daripada diiktiraf oleh negaranya (permainan masih berlangsung), walaupun dia hanya mempunyai kedudukan di dalam negerinya sahaja yang merupakan 1/13 daripada kesemua negeri-negeri di dalam Persekutuan itu.

      Hanya seorang tua berumur 93 tahun sahaja yang berani berkata benar dan berhapan dengannya, dan tidak takut untuk digelar kaki gaduh disebabkan keberaniannya itu. Hehehe..

      Apabila masa permainan dah tamat; di antara pasukan bola anak muda yang sentiasa menang melalui rules yang tidak rata, yang sentiasa dibuat untuk memberinya kelebihan ke atas pasukan-pasukan lawan, dengan pasukan orang tua 93 tahun itu yang sentiasa menang dengan rules yang rata untuk semua, dan malahan dengan rules yang dikenakan secara khusus ke atasnya untuk mengikatnya yang tidak dikenakan ke atas pasukan-pasukan lawannya yang lain, pun pasukan orang tua ini tetap muncul pemenang, agak-agaknya pasukan siapa yang akan muncul pemenang apabila masa permainan dah tamat kelak.

      Masa permainan dah hampir tamat, The Final Battle di antara semua pasukan sudah hampir berlangsung, dan dah tak lama mana lagi untuk semua penonton mengetahui keputusan muktamad perlawanan akhir.

      Jeng jeng jeng!!!!

      Delete
    4. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
    5. Pendapat 4 pennsyarah yg pakar dlm undang2 dan perlembagaan masih relevan kerana yg berpendapat agong tidak boleh didakwa pon hanye pendapat sahaja...tiada jaminan dan pengesahan dari ICC Agong tidak akan didakwa ....

      Kenape 4 asedemician ni nak dipersalahkan?...

      Ape komen ko KD?...

      Delete
    6. Kau pun Tak faham TAjuk perbahasan?

      Delete
  5. Ini forum syook sendiri...tommy thomas kata raja berpelembagaan tidak boleh didajwa oleh ICC....betul jer begitu?....ade jer pengesahan dari ICC?...Tommy Thomas ato madey berani bagi jaminan bertulis kpd raja2 melayu?.....

    Cakap kosong sape2 pon boleh....

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete