Friday, May 31, 2019

KENAPA JEALOUS SANGAT ANWAR JADI PM


Anwar belum jadi PM, Tun kata Anwar bakal menggantikannya dan dia (Tun) akan kotakan janji tersebut.
Jika ADA yang menentang atau MENOLAK, Tun kata, itu bukan masalahnya..itu masalahnya mereka.

BAGI yang menyokong Dan tidak menyokong, bagilah peluang Anwar jadi PM - jika dia gagal, bagus Untuk umno Dan pas rampas Puterajaya di PRU15.
Jika dia SUKSES, umnopas kekal pembangkang.
What's the problem.

Di ketika kesedaran politik rakyat meningkat, nobody boleh buat sesuka hati seperti di era Najib, no way.

Jika Azmin atau SESIAPA sahaja rasa layak, mereka boleh Cuba, boleh rebut mengikut undang²..
What's the problem.

JANGAN ADA sabotaj Dan taktik Kotor untuk menyekat Anwar, jika ADA perebutan biar secara demokrasi Dan tamaddun..

33 comments:

  1. Jika RPK dah beri fakta dengan hanya 700,000 pun Tun boleh jadi PM; RPK kurang satu fakta di mana gabungan undi masih memihak kepada PH...

    RPK tak perlu pusing belah mana pun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. RPK kaki temberang...dari mana dia dapat fuckta?...

      Pengundi pangkah PH walopon pkr ato Bersatu ato Amanah yg bertanding...pengundi tak cakap pilih mana2 parti dlm PH..

      Delete
  2. 4x4 5x5 kong kalikong.. kd baca sifir matematik.. sifir politik lain.. lain kali cikgu matematik jangan komen.. cikgu bm pun jangan komen...:(

    ReplyDelete
  3. Putting aside comments by stupid small boy from the south and a fugiti e devoid of moral standing, the rakyat want a TRUE STATESMAN and A RESPECTED LEADER....and the names mentioned above are not even 5 percent of current PM...a reality a fact and a truth.

    What? A pardoned ex-convict of sodomy? A hypocrite who cannot differentiate between stolen money and a donation and saluted a tbief? Belakang pintu punya ice cream? As my next PM?....we have to say sorry to all mlaysians for we havd no future.....period

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko je yg tak ade future kerana bengong memanjang....hakim kanan sudah campor tangan keputusan hakim mahkamah supaya sabitkan kesalahan kata hakim Hamid sultan becker....keadilan cap ape ni?..

      Delete
    2. U better find another jungle to stay. Forever. Period.

      Delete
    3. Ko yg sebenarnye layak tinggal dlm jungle.....madey marah TMJ kerana TMJ bagitau majlis raja2 statut rom sudah diratifikasi seblm perkenan majlis raja2...TMJ gagalkan hasrat madey.....ape untong statut rom jika amerika rusia china dan israel tak jadi ahli?...madey nak dakwa saper?...

      Delete
    4. Selisih…selisih..padah2 selisih PM ke 8 bakal dipegang individu tak berintigriti.
      Kita mau PM yg disegani seluruh dunià, tidak takut & tunduk pd kuasa2 besar, gigih bekerja siang malam, bukan jenis ‘lip service” klentong sana klentong sini habuk pun tarak, tak ada skandal seks jijik & pandai menjana ekonomi.

      Delete
  4. RPK sudah terbukti berkali2 membuat dusta dan fitnah, masih lagi kita nak dengar pendustaan dan fitnah dia? Kita perlu jelas dengan tugas RPK. Tugas dia bukan lagi untuk melakukan pendedahan berani demi kebenaran dan rakyat ( he already sold his soul to the devil) sebaliknya tugas RPK adalah sebagi pengadu domba dan pengacau politik yang berada kukuh dalam kem pihak kanan yang berpegang kepada prinsip Machiavelli disamping berfantasi bahawa dia adalah pejuang "lone wolf" bagi PAS. RPK is a political hitman dan he works for money and for the moments he is partial to UMNO dan PAS mafia group working to undermine the political stability of Malaysia through deceit and underhand tactics. Leave him alone and he will disappear when he has no one to listen to his ramblings.

    Nick.
    Cape Tiger.

    ReplyDelete
  5. nilai isi tulisan..
    bukan nilai pada siapa yang tulis..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berita dari orang pasik mcm RPK memang tak ade nilai...ajaran islam suruh periksa dulu berita dan pembawa berita....

      Delete
  6. Bukan TMJ saja yg tak suka pemimpin Pas malah majoriti rakyat mesia tolak Pas kerana pas boleh bohong patuh syariah..

    ReplyDelete
  7. Di penghujung Ramadhan, Makin banyak Komen fitnah Dan tahyul yang kau orang buat (Tak siarkan)

    Hati sangat hitam

    ReplyDelete
  8. Tak perlulah menghukum orang lain sekadar kau baca di media sosial sedangkan mulut sendiri Jenis puaka.

    ReplyDelete
  9. TUN M PERLU BERHENTI MENGULANG2 JANJI NAK SERAH KUASA, YANG PENTING TETAPKAN TARIKHNYA SEGERA

    Shahbudin Husin 31 May 2019 Politik Semasa 27 Comments
    A A A

    Untuk kesekian kalinya, rasanya sudah lebih 15 kali, Tun Mahathir Mohamad sekali lagi mengulangi janjinya untuk menyerahkan jawatan Perdana Menteri kepada Anwar Ibrahim.

    Bercakap di Tokyo sempena lawatan rasmi ke negara tersebut, Tun Mahathir berkata, beliau tetap akan mematuhi janji yang telah dipersetujui itu, walaupun tiada tempoh masa yang ditetapkan.

    “Saya telah bersetuju yang Anwar akan mengambil alih dari saya dan saya akan mematuhi dengan perjanjian saya.

    “Semasa pembentukan gabungan PH, adalah dipersetujui bahawa ia akan diketuai oleh saya sebagai pengerusi.

    “Kami juga berjanji sekiranya saya menjadi Perdana Menteri, penggal saya akan dihadkan ke beberapa tempoh, tetapi masa sebenar tidak dinyatakan,” tambahnya.

    Tetapi, meskipun penegasan itu kelihatan semakin kukuh, masih ramai yang curiga dengannya.

    Tun Mahathir sudah terkenal kuat U turn dan mencari alasan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dengar dengan teliti sebelum komen. Tun ulang sebab orang tanya.

      Delete
    2. Tun M perlu lebih banyak masa untuk membina semula rumah yg dah teruk diranapkan oleh BN (Borosmah Najib) plus hutang2 riba haram tertinggi dalam sejarah perbanking oleh 1mdb peninggalan laki bini durjana itu.

      Brader Nuar pun sendiri ngaku baru2 ini dia tak mampu memulihkan kerencatan ekonomi negara dek BM dan berkata biarlah Tun M saja diberi masa secukupnya untuk membangunkan semula ekonomi negara.

      Justru, cakap2 atau kopipes 3:31 sampah langsung tak boleh diguna pakai sebenarnya datang dari spesi anonyMOUSE, sang Tikus yg terus-terusan menikus dgn kutipan karung guni botol2 perpepsi cola – nothing except bullshits…..!!

      Delete
    3. Walau dah 15 kali diajukan doakan yg sama, Tun M tak pernah kecut lari dari buruan wartawan2. Bukan itu saja malah dalam apa bentuk pun soalan2 dikemukakan & jawapan beliau bersikap gentleman tetap konsisten-teguh pendirian (tidak seperti Najib yg sering lari dari wartawan & Nuar yg over-acting in silence).

      Kerenah sdra Budin yg sering ngotot membangkitkan penyerahan kuasa kpd bekas banduan Anwar Ibrahim seolah-olah ada ‘hasrat terpendam’, seiring dgn ‘daulat terpendam’ yg kini hebat dicetuskan oleh bakal banďuan Najib Razak.

      Delete
  10. yg legam hati macai... kami cuma sampai pesan... semoga kami terlepas hukuman disana nanti.... kami kena sentap klu zaman nabi sahabat orang macam ini dah ada ug kepala bercerai dari badan...


    ini pun delete...kiikiki

    ReplyDelete
  11. Bukan jeleslah, cuma tak sedap hati je based on perangai dia. Ke hulu ke hilir, cium tangan. Lepas tu, terima sogokan tokey judi. Ke hulu, ke hilir naik jet pribainya. Semua ni, tak meyakinkan kita, dia boleh jadi PM yg diharapkan menjaga kebajikan rakyat dan negara. Dia pun ada reputasi dgn duit Bank Negara. Takut, jadi je PM terus citak duit rm500..00 & rm1000..!!!!!!
    Memang rakyat dah sedar skrg. Tapi, kuasa di tangan PM. Semua dalam kawalan PM - ekonomi, polis, mahkamah, tentera, undang-undang. Takut pisang berbuah lagi.

    ReplyDelete
  12. Realiti politik Melayu, mereka boleh dipikat Dan dipukat dengan politik gula gula Dan wayang walaupun akhirnya pakat pakat dapat kencing Manis.
    Faktor inilah menyebabkan watak² seperti Anwar, Hadi Dan Najib boleh hidup popular Dan disukai.

    Berbeza dengan Tun yang mengguna pendekatan rawat Dan cegah.

    Untuk memahamkan Melayu tentang keberhasilan dan kebijaksanaan sikap Dan TINDAKAN Tun akan mengambil Masa yang Panjang.
    Di rosakan oleh permainan sentimen BANGsa Dan ugama oleh umno Dan pas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Habis...anwar ni on tk on PM..bila...argghh..anwar apa nk takut..azizah jadi pm kalau atok meninggal..sabar...sabar...
      4 tahun ja lagi..tk lari gunung di kejar.

      Delete
  13. Jhon doe

    Bersabar lah anwar..atok telah insaf.
    Dia akan kota kan janji2 yg telah di patri..pada hemah saya..tahun hadapan tidak mungkin.2020 ialah tahun kegemilangan atok..2021 pun tidak..
    Pada firasat saya..atok akan serah jawatan PM pada anwar di pengakhiran tahun 2022.Anwar lah bani tamim pengibar panji2 hitam ...
    Jangan cakap jhon doe tk payung ya..

    ReplyDelete
  14. Tiada apa lagi dibangga dengan bangsa kita melayu muslim sejak dibangsat dan dirompak oleh najib's umno dan disesat oleh hadi's pas. Raja dan sultan tidak bertindak, pemimpin umno dan pas terus dibuai mimpi fantasi agamawan terbuta mata terpekak telinga dan tertutup mulut...semua atas nama bangsa dan agama.

    Post pru14 baru nampak tindakan diambil. Namun mulalah yang kalah guna isu bangsa dn agama untuk mendapatkan kuasa kembali untuk tutup malu yang sedang terbuka luas akibat perbuatan mereka sendiri.

    Terpaksa segelintir melayu muslim yang masih ada sekelumit rasa sayang dengan bangsa dan negara membuat tindakan bersama bangsa dan lain agama untuk pulihkan negara yang almost koyak rabak. Walaupun dihina mahazalim kepala bapak U-turn dsbnya, pemimpin ini terus bersama rakan2 lain menerajui negara kembali pada landasan yang betul....

    Moga Allah berkati usaha mereka2 ini demi bangsa agama dan negara. Semoga mereka yang guna bangsa dan agama untuk capai agenda politik terus dikuburkan dan gagal sampai bila bila ...

    Lailla haila anta subhanakainni kuntu minazzalimiin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tiada ape lagi yg boleh dibangga dgn negara kita kerana madey tak upaya pulihkan ekonomi mesia bila harga minyak sudah jatuh...

      Madey hanye hebat masa harga minyak melambong...madey tak boleh cipta peluang buat duit untuk negara.

      Delete
    2. Bila 10:25 sebut 'Madey', bau hapak busuknya cukup2 menyengit hingga saya terpanggil untuk menyelinap masuk ke laman ini.

      Mari kita kenali terompah-siber yg ngaku2 cikgundu/cik garu tapi 25 jam setiap hari bergayut di blog ini.

      Ketahuilah….
      Sang Tikus AnonyMOUSE Kejora adalah tukang karut PANTAToon merangkap seorang pencacai totok (tukang angkut najis) ‘daulah terpendam ntah aper2′ yg kini bagai nak rak menyucuk jarum di blog Shahbudin & juga blog ini konon-kononnyalah Raja2, Melayu & Islam terancam – satu dakyah tahap botol buangan perpepsi cola untuk menyelamat bontot petualang2 & pengkhianat2 negara dari hukuman kriminal/jenayah mengikut rule of laws.

      Siapa Petualang2 & Pengkhianat itu….??
      Najib, Rosmah, Jahid Komidi, kunan, Azeeez Keling dan yg sewaktu dgnnya.
      ——————————————————————-
      KINI SEMUANYA DAH TERBURAI OLEH KETUA POLIS NEGARA di semua media2 utama:
      “Wujud konspirasi ‘daulah terpendam ntah aoer2’ yg kini hebat mengapi-apikan konon-kononnya Raja2, Melayu & Islam terancam – satu usaha ‘last kopek’ pihak desperado untuk menyelamat bontot masing2 dari hukuman kriminal/jenayah mengikut rule of laws”.

      Sekian dimakkumkan

      Delete
  15. Kikikiki..fitnah Tun dengan cerita basi Cuba diulang - Tak DISIARKAN
    Kikikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tuu Kluangdiamond.

      Kalau Anwar tak bagus, kita boleh ke peti undi.

      No problemo, uno.

      Macamana pun, orang melayu pegang kuasa politik. Itu jangan kita khuatir.

      Orang melayu 60% dalam negara kita. Kalau pecah 2 pun masih besar iaitu 30%, masih paling banyak dalam negara.

      Yang paling penting adalah orang melayu boleh pilih. Kalau BN tak bagus, tendang. Kalau PH tak bagus tendang.

      Mesti ada 2 pilihan. Kalau setakat 1 saja, tidak ada persaingan dan jadinya perkara yang bukan-bukan.

      Cuma sepertimana Tun M kata, jangan orang melayu pecah 100. Terlampau banyak sangat parti politik tak baik.

      2 parti perikatan atau gabungan, itu yang terbaik,





      Delete
  16. Abg non nk jd pm ke???? Jgn haraplh abg non nk jd pm...tggu lh sampai pru15 krn madey kata mahu ambik 3 tahun lg nk pulihkn msia punya ekonomi...pru15 nanti rakyt akn kuburkn ph n kempunan lg la abg non nk jd pm...bye2 abg non

    ReplyDelete
  17. You Think Malaysians Want Anwar As PM No 8..???

    In short, Anwar is a political prostitute who imagines he is doing humanity a huge favour by becoming the Prime Minister of Malaysia. "He only imagines that Allah created him with only one motive in mind, to become Malaysia’s Prime Minister and now he is doing umrah more praying in Mecca to become PM soon as possible". Kemon la aljub umrah need mind set lillah hi taala... not lila to brcome PM.. kikiki.

    The uncertainty and confusion that will be triggered if Anwar ever becomes Prime Minister will be so bad that many will commit suicide out of regret for supporting Anwar.

    ReplyDelete
  18. Dalam list tu hanya KJ ade kredibiliti...Nurul not on the run for PM until after 50 years maybe..Nuar simpang malaikat maut ...Azmin sedikit lebih elok dari Nuar tu..

    ReplyDelete
  19. Mat Sabu not in the least ape hal

    ReplyDelete