Sunday, May 12, 2019

KERAJAAN DAHULU PENUH DENGAN JENAYAH DAN SKANDAL..

Dalam tempoh 10 tahun..
Bila kepala bapak rintik, anak mesti borek..

Saban Hari ADA sahaja skandal terlondeh..
Terbaru..
Ypeim..
Tanah Tentera..

Tupasal terbang ke Sandakan, balik tangan kosong, dah Tak ADA manusia waras yang nak percaya.

Bila masa PH nak tunaikan manifesto, asyik sebok tangkap penjenayah.

7 comments:

  1. 61 tahun kerajaan dulu memang penuh skandal. Tapi perlu juga ingat skandal dalam tempoh 22 tahun daripada 61 tahun yang juga merupakan ibu segala skandal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. PM 22 tahun bersara 16 tahun..satu habuk mahkamah pun Tak jamah beliau.
      Sisp Tun offer lagi kalau ADA dangaoi nak heret dia ke mahkamah..
      Satu bajingan pun Tak sahut cabarannya..

      Now, nak sebut lagi..
      Kau Bagi name, ic Dan alamat kalau anak JANTAN.

      Delete
  2. Yapeim dah dilondeh 2 tahun dulu lagi...tapi dilondeh semula kerana no action.....jamil kucing tak keruan laa...

    Mindef dilaporkan land swap sejak madey lagi pada tahun 1997....kroni dan anak branak...

    Madey sempat tengok kerosakan yg dopelopori oleh beliau..

    ReplyDelete
  3. "10 tahun aku dah kuat
    Mana mungkin diganggu gugat
    Songlap,rasuah semua ku buat
    Aku pusing, yang bawah ligat!"

    "Aku Perdana.. kuasa ku penuh
    Cash is king, Mahathir yang jenuh
    Walau kelilingku orang tak senonoh
    Jawatan aku..jangan nak bunuh!"

    "untungnya aku buat emdibi
    Hanya perlu belit bertubi
    Menteri support, dedak pun lobi
    Makan ku import..kau makan ubi!"

    "Siapa berani menyingkir aku?
    Semua melawan aku dah paku
    Peneroka riang dengan wang saku
    Mahathir bising..semua tak laku!"

    "Jangan dengar si tua kata
    Aku Perdana megah di tahta
    Kini pembangkang ketuanya Renta
    Penyokong si Tua pekak dan buta!"

    " menteri ku Nazri pandai mengacah
    Si Tua baling gelas tak pecah
    Tapi si Tua bersilat lincah
    Rasa nak maki nak kata lucah!"

    " nasib badan malangnya diri
    Si Tua menang..Perdana Menteri
    Habislah aku mana nak lari
    Mana nak sorok berlian isteri?"

    "orang2 aku kini dah kena
    Bini aku pun tengah merana
    Penjilat hilang entah ke mana
    Huhu..meroyan aku ke sini sana!"











    ReplyDelete
  4. Memang benar bro KD
    Tuduh Tun satu tak jadi
    Nak tuduh Tun, sendiri badi
    Kumpul bunga buatlah mandi!

    16 tahun takde tuduhan
    Kalau salah kenapa tak tahan
    Dolah,Najib kerja perlahan?
    Cai meroyan takde bahan!

    Sakit hati parti tersungkur
    Berbunyi bagai burung terkukur
    Bossku songlap habis dicukur
    Perkara jahat cai nak akur!

    ReplyDelete
  5. Sekarang penyakit skandal dan jenayah dah meresap pulak dalam parti agama. Parti agama tu pun dah mula pandai buat kartel dan kongsi gelap yang bergerak secara rahsia untuk melakukan kerja2 subversive pada jemaah. Tapi hairan bila pak2 leabi yang kononnya banyak ilmu agama pun boleh terpedaya untuk buat kongsi gelap dalam jemaah sendiri. Ini kes terlampau jahil atau terlampau pandai sampai dah tak dapat beza mana yang benar dan mana yang mungkar!

    Nick.
    cape Tiger.

    p.s- PAS tak nak siasat ke macam mana sebuah jemaah rahsia atau kongsi gelap boleh di tubuhkan dalam jemaah PAS sendiri? Ini yang dikatakan menunding satu jari kepada orang, 4 jari menunding kepada diri sendiri. Islam dalam PAS dah jadi macam jubah je bukan lagi sebagai roh!

    ReplyDelete
  6. Yang nak bust tuduhan fitnah Dan songsang pd MAHATHIR, aku galakan buat blog sendiri, tulis lah siang malam..
    ADA aku kesah.

    Yang bust tuduhan Dan nak DISIARKAN..letak sekali nama, ic Dan alamat.

    Memang konpom..Tak ADA yg jantan

    ReplyDelete

TUNGGU KEPULANGAN SAJAT DAN MEMERHATI PERLAKSANAAN UNDANG UNDANG DI MALAYSIA

Apa khabar kes nelofa, tangguh???