Monday, May 27, 2019

KERAJAAN JANGAN GILA BAYAR HUTANG UNTUK DAPAT NAMA SEHINGGA KEBAJIKAN RAKYAT DIDUSTA..



Kemenangan dan sokongan rakyat untuk PH MENANG Dan Tun SEBAGAI PM adalah untuk kebajikan rakyat secara langsung bukan untuk membayar hutang sahaja.

JANGAN semuanya rakyat terkorban, sedangkan Pak Menteri sudah Mula KUMPUL harta melalui kroni Dan PINTU BELAKANG.
Kenapa tidak mereka berkhidmat sekadar separuh gaji Dan yang lainnya untuk bayar hutang.

Apalagi keperluan PM bergaji kalau semuanya free.

Melihatkan kepada peristiharan harta, sudah sewajarnya pemimpin ADA harga diri dari meminta rakyat memahami, bersabar, terkorban.



bila bergaduh dengan Sultan..pandai Pula kembali pada rakyat,  hasut rakyat..di mana keseimbangan?


Banyak lagi ISU yang membeban rakyat diberi alasan yang sama beribu Kali...enough.

7 comments:

  1. Sokong Kluangman.Gud writeup.Ada asas

    ReplyDelete
  2. KD kejap perkakas Tun Fitnah kejap perkakas DAP kejap nnpk mcm perkakas pembangkang UMNO/PAS... perkakas kalau tak ade pendirian jati diri elok humban dalam tong sampah...



    deleteeee...!!!!!

    ReplyDelete
  3. Letih dengar alasan kerajaan lama yg korup menyebabkan beban hutang negara walaupun betul. Juga loya dengar bangsa dan ugama digunakan utk kepentingan pihak tertentu. Lagi nak tercirit dgr boslu. Bayangkan plak dengar gebang dia.

    ReplyDelete
  4. Ait.. Baru sedar ke kd? Baru nmpk umur setahun jagung dh pandai himpun harta dan curi kontrak ikut pintu belakang? Ingatkan yg lama je kaki sakau, rupanya sang pengganti ada skil yg sama. Its ok la kd, posting kali ini bukan penjilat lendir tp lebih 10 posting yg lepas tak tahulah apa yg dijilat....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kritik PH tidaklah aku menjadi sebahagian dari kamu yang menghalalkan klepto..

      Delete
  5. Kita dah mula bayar tol dari tahun 1992. Dah lali dah bayar tol. Apa kata kerajaan PH buat lagu ni: kenderaan pensendirian dan bas express dikecualikan bayar tol. Kenderaan berat masih kena bayar tol sebab memang kenderaan berat ni bikin jahanam jalan dan jalan nak selalu kena selenggara dan kenderaan berat berniaga kutip untung. Kalu hapus tol kenderaan berat sekali, belum gerenti kos pengangkutan yang dapat dikurangkan tu langsung boleh kurangkan harga barang.

    Janji la nak kaji. Jangan la balik2 cerita kena bayar hutang. Kita dah jelak dengau la. Cari la ayat lain. Toksah tanya Tun. Tanya la menteri. Gobind boleh dapat paksa telco kurangkan kos komunikasi. Loke mesti boleh cuba apply same method. Toksah la tolong accessories shop. Toksah la sibuk nak jual nombor plat. Hasi dia bukan rakyat dapat nikmat pun. Kalau boleh hapus roastax untuk kenderaan 1500cc kebawah pun ada jugak nikmat kepada rakyat. Paksa insurance company kasi NCB lebih tinggi pun ok jugak. Cuba la kaji tengok.

    Cuba la pecahkan monopoly beras, tepung dan gula. Ni balik cerita harga bahan bakar aje. Menteri apa guna ni semua. Gaji berpuluh ribu sebulan. Tolong la perah sikit otak tu.

    ReplyDelete