Thursday, May 2, 2019

KETUA HAKIM NEGARA BARU, APA PANDANGAN PAS?


10 comments:

  1. Adekah Pas dan unno masih mahu bising hak melayu?...

    ReplyDelete
  2. Semoga selepas ini ketua peguam negara juga adalah terdiri dpd org Islam. Islam tidak merugikan penduduk bukan islam, akan tetapi berketuakan bukan islam pasti merugikan orang Islam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa guna AG muslim kalau sama kualiti dengan Apandi Ali?

      Sekurang2nya Tommy Thomas telah gerakkan apa yang rakyat harapkan especially with regatds to SRC n 1MDB.

      Delete
    2. Ya, betul. Takda makna ISLAM kalau tak berintigriti dan berqualiti. Memalukan ISLAM, ada.

      Delete
    3. Bila najib zahid and the geng kena dakwa ini yg macai kata rugikan melayu...kalo tak didakwa untung lah melayu prompak...

      Delete
    4. ...Copy n paste...

      Hari ini Tan Sri Richard Malanjum dah bersara, Apa yang Islam dan hak Melayu tergadai ? cuba bagi tau.. Kononnya dia bukan Islam..dan itulah Pembohongan PAS dan UMNO kelompok Takfiri dan Ashabiyah..
      Jangan Risau, Tommy Thomas pun mcm tu jugak.. apabila kes 1MDB, Jenayah Komersial yang memerlukan Khidmat dia selesai, dia akan digantikan.. terbukti dia hari ini berjaya dapatkan Beberapa Dana 1MDB melalui rundingan dengan kerajaan di luar Negara.. termasuk Kapal equanimity yg berjaya dijual hampir setengah Billion..Itu jasa dan kepakaran Peguam Tommy Thomas..
      PAS hari dok hasut kononnya Tommy Thomas bakal mengancam Islam.. Walhal yang terancam hanya kelompok perasuah,Kleptokrat dan Najib yg disokong Lebai dan haji hadi..Jenayah Komersial ini bukan mudah diuruskan.. Hanya Tommy Thomas yang mampu uruskan.. Tuntut Royalty , Saman Petronas Kerajaan kelantan dulu pun guna Khidmat Tommy Thomas..
      Apa hangpa Ingat nak urus Kes 1MDB, Berunding dengan Kerajaan luar ini boleh pakai Peguam Syariah macam Zainul Rijal mcm yang dicadangkan PAS ? Jangan kata nak tuntut Kapal.. Nak selesaikan Kes Nikah Kahwin, nak tuntut Cerai pun makan bertahun..

      Delete
  3. Apalah kau ni anon 631 dan minah karan. Adakah pada kau asal muslim mesti low clasa dan tidak amanah tidak jaga integriti? Nak lantik ag mestilah ada kriteria. Adakah org muslim yg berkelayakan dah pupus di malaysia ni hingga terpaksa lantik bukan muslim? Aku sangsi knp kau berdua terlalu taksub dgn non-muslim utk memegang jawatan yg antaranya menjadi penasihat ydpa berkaitan agama Islam. Non-muslim nk nasihat agong pasal agama Islam? Jangan sempitkan fikiran dan danya fikir asal melayu asal Islam je korup. Family korang ni melayu ke bukan? Maybe korup juga sebab melayu. Baca hadis baca al-Quran pasal memilih pemimpin. Jgn jahil sampai lupa agama yg dianuti. Asal berkawan dgn dap, mesti anggap melayu korup. Teruk dah otak kena brainwash..sayang sungguh melayu rosak kerana taksub dap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Islam itu mungkin include melayu... tetapi melayu itu belum tentunya islam. Ada paham ka ngok? Sket sket dap sket sket dap. Takut bebenor melayu kat dap ye? Nasib baik ada artikel153 tu. Pertahanlah sampai mati. Tulah tongkat last call. Takde mampos. Kah kah kah.

      Delete
    2. I do not speak on behalf of Cik Minah. It is not issue of asal melayu korup asal muslim tak perform. You have problem in understanding the issue....sad.

      It is no guarantee a muslim will be a good Fin Min...Najib is a good example. It is not guaranteed a muslim is a good AG..Apandi Ali is another living example.

      Yes we do have good muslims but suffice to say let mahathir clears the mess done by najib and apandi

      On the 4 prof misleading the Agong, were they not muslims too? Most malay and muslims lawyers found nothing wrong witj statute of rome...why.. ???knowledge. not race or religion.

      You see you are telling all malaysians it is all the work of DAP. What sort of level of intelligence do you have...standard lobakman Lokman????

      Sudah sudahlah berfantasi berauta dan berkepalsuan... period

      Delete

PEMIMPIN SEKARANG TELIOR DUIT BAWA BALA PADA RAKYAT..

Pemimpin PAS pun dah lupa pesanan... lupa daratan, lupa perjuangan... Yang betul dan benar jadi minoriti, tidak disokong dan berada di dalam...