Friday, May 3, 2019

KHALED NORDIN THE BEST PERSON TO ANSWER..


https://www.thestar.com.my/news/nation/2019/05/03/dr-m-govt-will-try-to-claim-rts-land-will-buy-it-back-if-johor-sultan-paid-for-property/

Tidak dimaklumkan..


Itu Tanah Persekutuan..


20 comments:

  1. Khaled Nordin....Allah nak tunjukkan apa itu hipokrisi.....

    Rasai KETULAHAN mu dengan orang tua

    ReplyDelete
  2. Lambat pulak si katik lanun nak menangkis laporan media tu...
    kekeke....

    ReplyDelete
  3. Kalau betul tanah ini dipindah zaman najib pada masa itu mbnya khalid...sah khalid dah kena TULAH juga. Najib dah kama tulah dan maduk mahkamah sekarang

    ReplyDelete
  4. Projek blm tentu di teruskan....kosnye tinggi...
    Atas sebab ini mungkin tanah diambik milik oleh sultan johor....

    Kwrajaan johor dan putrajaya blm kluarkan kenyataan....semua pihak baik diam dari buat spekulasi bodooh terutamanye blogger...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau tertinggal info kot..Cuba selak media omputih

      Delete
    2. Nak suruh selak media omputih??jgn2 dia cuma tahu yes no alrite and money come money go...hihihi

      Delete
    3. Kau tu yg terlebih pancut agaknya tuan kd. Pm katapun belum pasti. Dh dibayar ke, belum byr ke. Tunggulah semakan baru dpt kepastian. Ejakulasi pramatang kurang nikmat tuan kd.

      Delete
    4. Cuba ko baca laporan portal beita malaysiakini yg menjelaskan kedudukan tansH ini dan RTS...blogger bongok bacul pro kaki gaduh.....ko pon bukan tahu sangat cuma nak tonjolkan kaji gaduh selalu betul...ko baca kata2 aku pon dh kira okey...hihihi....bacuuuul...

      Delete
  5. aku dah henjut KD kat cahaya majid blogspot... jom up satu lagi biaqpila.blogspot.com bloger haramjadah mcm KD jugak



    pencacai otak kuno perompak negara..


    kikikiki.. jomm up biaqpila.com


    #lawanpluralismamurtadsyiahsyahid

    ReplyDelete
  6. Johor ruler says didn't know land involved RTS, willing to give up for free

    Cepat juga mengalah...panji john doe belom berkibar dah angkat bendera putih.

    Every napoleon will meet his waterloo

    ReplyDelete
  7. Maaf kd beribu maaf. Aku merujuk posting kau pada 1mei, rabu lepas. Mesyuarat pibg sekolah anak kau dh selesai ke. Kalau dah, ambik la masa sikit pergi depan sogo. Aku cuma nak kau ambil gambar bahawasanya himpunan penyatuan ummah tidak ada sambutan. Kalau boleh gambar pokok tepi jalan lagi ramai dpd org. Aku dok jauh kt pulau, xde flight nk ke kl...

    ReplyDelete
  8. Sultan Johor dah mengaku secara rasmi nak pulangkan balik tanah Bukit Cagar kpd rakyat. Tak usahlah awak guna 'spekulasi' utk halalkan perbustannya

    ReplyDelete
  9. Untuk kluangwoman podan bongok bongok...

    Tanah ditukar milik 2 hari lepas Sultan Johor perkenan penjajaran semula RTS
    11:46 tengahari (Dikemaskini 12:29 tengahari)

    A A
    Sebidang tanah yang direncanakan untuk Sistem Transit Aliran Johor–Singapura (RTS) ditukar milik ke atas nama Sultan Johor hanya dua hari selepas baginda memberi perkenan untuk penjajaran semula projek itu.

    Dalam temu bual eksklusif yang diterbitkan di New Straits Times pada 7 Ogos 2017, Sultan Johor Sultan Ibrahim Sultan Iskandar menyatakan "keraguan serius" mengenai reka bentuk RTS berkenaan.

    Sultan Johor mempersoalkan penjajaran asal yang merentasi Selat Johor.

    "Ia mengganggu (pemandangan) kaki langit bandar, dan kita bercakap tentang binaan tetap di sini. Kembali ke papan lukisan dan tinjau rancangan keseluruhan.

    "Pihak-pihak yang terlibat juga perlu berunding dengan saya, apa sahaja (rancangan baru) yang dibentangkan kepada saya, ia perlu logik, bersifat ekonomi, dan mampan untuk kepentingan bukan sahaja rakyat Johor tetapi semua rakyat Malaysia dan rakyat Singapura," katanya.

    Sehari kemudian, Putrajaya bergegas untuk menangani kebimbangan Sultan Johor. Kemudian menteri di Jabatan Perdana Menteri ketika itu, Abdul Rahman Dahlan berjanji untuk mengadap Sultan Johor.

    Pada 17 November 2017, Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (Spad), yang ketika itu telah diserap ke dalam Kementerian Pengangkutan sebagai Agensi Pengangkutan Awam Darat (Apad), membuat pengumuman.

    Dalam pengumuman itu, Spad berkata pihaknya telah memohon mengadap Sultan Johor pada 19 Sept, dan mengambil kira maklum balasnya mengenai penyusunan semula itu.

    "Ke-bawah Duli Yang Maha Mulia telah bersetuju dengan pilihan jambatan tinggi 25m yang akan menyeberangi Selat Johor dengan garis lurus, sementara masih mematuhi garis panduan teknikal Jabatan Laut untuk sekurang-kurangnya 25 meter kelulusan draf udara.

    "Baginda juga menekankan pentingnya ruang lalu lintas yang mencukupi di kawasan stesen RTS Bukit Chagar, dan Spad akan menangani perkara itu," katanya.

    Hasilnya, dari anggaran awal sebanyak RM4 bilion, kos RTS meningkat kepada RM5.3 bilion.

    Dua hari kemudian pada 19 Nov 2017, Lot PTB 23354 - sebuah kawasan seluas 4.5 hektar di Bukit Chagar yang akan digunakan untuk projek RTS - dipindahkan ke atas nama Sultan Johor.

    Menurut semakan, Sultan Johor membayar RM0 bagi cukai tanah.

    Kerajaan Johor sepatutnya memindahkan Lot PTB 23354 kepada Pesuruhjaya Tanah Persekutuan pada tahun 2010 sebagai pertukaran tanah persekutuan di Tanjung Puteri untuk pembinaan kompleks Kastam, Imigresen dan Kuarantin (CIQ).

    Bagaimanapun, laporan Jabatan Tanah dan Galian Negeri Johor (pemilik tanah di Bukit Chagar) yang dilihat oleh Malaysiakini, menunjukkan bahawa pemindahan kepada Pesuruhjaya Tanah Persekutuan tidak pernah berlaku dan tanah akhirnya diberikan kepada Sultan Johor.

    Kemudian, pada 9 Dis 2018, satu lagi tanah 2.4-hektar bernama Lot 45419 - sebuah tanah bawah laut yang akan turut direntasi RTS - juga dipindahkan kepada Sultan Johor.

    Perkara ini juga disahkan melalui semakan carian tanah, yang turut memaparkan cukai tanah adalah RM0.

    Daripada RM5.3 bilion kos projek selepas disemak semula, kira-kira 13 peratus atau RM694 juta akan ditujukan sebagai pampasan kepada Sultan Johor untuk dua bidang tanah yang dimiliki SUltan Johor selepas penjajaran semula RTS.

    ReplyDelete
  10. Ini aku copy dari blog budin ade orang promosi blogger kluangman ...

    Blogger pondan kluangman pro kaki gaduh dlm entrinye cuba nak tunjukkan ade komg kali kong isu pertukaran tanah bukit chagar dgn nama sultan johor kununye ade pakatan bekas mb dan sultan johor....jahat sungguh blogger pondan ni...

    ReplyDelete
  11. Wahai kd yg budiman. Kau tu terlalu kritikal dgn istana johor. Macamlah kerabat istana ada yg jentik telor kau. Yg terkini sultan johor boleh beri percuma je tanah di bukit cagar jika utk pembinaan rts. Sultan johor bukan jenis suka cari gaduh mcm en mahathir tu. Tak pasal² kena halau dari kluang karang...

    ReplyDelete
  12. Terima kasih lah Kerana promote blog aku di media lain.

    Patutlah rating sampai juta-juta, maasyyuuukkkk..

    Aku punya TAjuk very simple, Khaled NORDIN the best person to answer, boleh pulak kau orang buat tafsiran sendiri..
    Kikikikiki

    ...

    Mesyuarat PIBG dah selesai, lebih 70‰ ibubapa hadir yang dirasmikan oleh Datok SR Haji Azami Exco Kerjaraya (PAS) Kelantan.
    Tidaklah seramai 100 ribu yg hadir di DEPAN sogo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenape khalid the best to answer?....siapa yg bertanye dan soklan ape?...madey tak tanye ape2 pon...hanye statement bayaran tanah...

      Kluangman nak provoke khaled nordin?...

      Delete
  13. TMJ: Johor royalty a victim of 'character assassination'
    Read more at https://www.thestar.com.my/news/nation/2019/05/04/tmj-johor-royalty-a-victim-of-character-assassination/#Q9dUP7pY03d4gHsG.99

    Hahahaha

    Only fools believe this.

    May be it is high time for tmj to get real...out from his fantasies and fictitious and false superficial and hypocritical life....

    ReplyDelete
  14. KD ponnnn! Tak akan Sultan merembat harta rakyat. Kalau bolesepak premier league boleh lah rembat sampai gol. Beliau kan payung rakyat. Sultan yang disayangi rakyat kerana membela kepentingan rakyat. Pihak istana mana mungkin berperangai gelojoh. Betul tak? Hidup sultan!!!

    ReplyDelete