Monday, May 27, 2019

MUHYIDDIN JADI API DALAM BATU?

https://www.malaysiakini.com/news/477614#.XOymoNShScc.whatsapp

Jawapan² Muhyiddin merumitkan lagi keadaan. Yang terbuku sebenarnya belum diluahkan... Bila dah terlingkup baru nak keluar isi hati.Apa juga masalah dulu, sekarang dan akan datang di  BERSATU JOHOR perlu dikenalpasti dan berani membawanya bersama berhadapan dengan Pengerusi dan Majlis Tertunggi BERSATU untuk satu kata putus, once for all.

Alasan dan buruk baiknya MB bukan Pengerusi BERSATU JOHOR tentu ada sebab tertentu apabila berbeza di negeri lain.
Keputusan Tun dan dipersetujui (sukarela/paksarela) oleh Muhyiddin atas perlantikan Mazlan mungkin satu keputusan salah atau akan membawa masalah?

Pengguguran Mazlan sebagai exco bukanlah isu besar kerana ia boleh ditugaskan ke satu posisi lain sesuai dengan bidangnya (Apakah Mazlan dicalonkan sebagai MB sebelum ini?) tetapi meletakannya sebagai PENGERUSI BERSATU JOHOR ada kekoknya.

Kata Mazlan: MB akan dijemput dalam mesyuarat BERSATU negeri..
Kalau dia datang, kalau dia tak datang?

Setakat ini, ada atau tidak MB Johor memberi kata² positif atau bersikap sangat positif memahami prinsip situasi dan keputusan ini atau sekadar melepaskan batuk ditangga, akur paksa.


Kecualilah semua telah disemuka bersemuka mencurahkan yang terbuku untuk alir perjalanan BERSATU yang lebih mantap selepas ini.

Yang nak projek kena himpit MB, yang nak perjuangan tanpa ganjaran himpit Mazlan???? Macam tu ka..

Semua ini gara² MB tak dengar cakap parti dan tidak mahu ianya berulang lagi? period.

5 comments:

 1. Atas tajuk yg serupa, seorang teman seperjuangan menulis.,,,
  "Mazlan Bujang ke atau Mazlan yang dah kawin ke…who cares. As long as dia tak buat perangai jap-jap terkam pegi cium tangan raja, kejap2 berlari2 ke istana tersondol-sondol macam orang baru keluar jel…then it is fine. Buat kerja untuk rakyat. Sapa yang jadi pengurusi parti apa who cares….Ada menjejaskan peluang PTR nak jadi PM…? Takde kan…"
  ------------------------------------------------------------------
  Komentar saya:
  …who cares….?? As long as dia tak buat perangai jap-jap terkam pegi cium tangan raja, kejap2 berlari2 ke istana tersondol-sondol macam orang baru keluar jel…then it is fine.


  Ho ho ho
  Tebiat begini memang tak ada jati diri, nampak sangat jenis pengampu.

  SELISIH, padah2 selisih you.....!!

  Cukup2lah PM Ke 5 & 6 jenis pondan – takut raja2, takut bini, takut Spura, takut Zionis Yahudi, takut Amerika, takut Russia & takut Republik China.

  He he he

  ReplyDelete
  Replies
  1. PTR tu apa, En.Othman....?
   Bukan yg tergila nak jadi PM tu, Anwar Ibrahim...??

   Delete
  2. Ya Allah cikminah, i pray that wont happen.

   Delete
 2. Madey selalu buat kerja salah kalo tak ikut selera dia....

  ReplyDelete
 3. Baru setahun jagong parti madey dah bergolak....mcm mana ahli umno nak masuk Bersatu?...

  Bukan ahli saja yg perlu hormat pengerusi....pengerusi pon mesti hormat ahli jugak ....tanpa ahli boleh wujud ke sebuah parti?..

  ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.

SPEKULASI TERKINI

Banyak sangat SPEKULASI MENJELANG keputusan mahkamah rayuan besok dan kemungkinan perubahan hukuman DIBUAT keseluruhan atau sebahagian tidak...