Saturday, May 11, 2019

PH PERLU PRO AKTIF DALAM BEBERAPA ISU PERUNDANGAN SUPAYA CAKAP SERUPA BIKIN RULE OF LAWS..

Antaranya

Prose's Pengampunan kepada Anwar Ibrahim

Pembebasan Rafizi Dan

Pembebasan Lim GUAN eng

PERLU ada Siri penjelasan supaya segala tuduhan pembangkang atau pihak lain boleh dikategorikan fitnah.

PERLU dibawa  ke Parlimen untuk dibahaskan untuk satu  peristiharan yang sah.

Ini bukanlah satu penghinaan kepada mahkamah atau Pengampunan DiRaja tetapi lebih kepada clearifacation case untuk tidak mudah dikerirukan pelbagai pihak.

Parlimen mempunyai pengaruh untuk menjustifikasikan keadaan.

Pembangkang adalah pihak yang sewajarnya membawa usul di Parlimen kerana mereka lah yang lebih gemar berbohong  kepada rakyat di luar parlimen..
Mesti bertindak, mesti berani kalau benar.

https://malaysia.yahoo.com/news/pardon-not-pas-sec-gen-013751491.html

5 comments:

  1. alahaiii KD utk ulasan supaya dihalalkan la tewwww..!!

    kes tokong dng kes toyo serupa..!!

    celah mana cai nak halalkan tuu..!!

    yg lai besepah yg serupa tapi nak rules of law atok kot... tekk laa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila diberi ruang berbahas..isi Tak sekemas Mana.
      Kritik kritik kritik kritik
      Cadangan nya Mana?

      Delete
  2. Senang ikut cakap zaharin Mohd yasin. Aku suka drngar bebel dia dlm youtuber. Dia kata tak silap la tahun lepas. Umno jgn marah bila mahlamah bebaskan menteri PH dan pengampunan anwar ibrahim. Kerana mereka pun pernah buat dan ph tahu menggunakan kuasa mereka.

    ReplyDelete
  3. Masih ADA yang Tak pandai berbahas ikut TAjuk..

    Bila Tak siarkan, membebel mcm beruk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mcm beruk tua bapok bodo yg semakin terlajak pekak.

      Delete

TUNGGU KEPULANGAN SAJAT DAN MEMERHATI PERLAKSANAAN UNDANG UNDANG DI MALAYSIA

Apa khabar kes nelofa, tangguh???