Monday, May 6, 2019

PRESTASI KABINET HANYA 5/10

Report card Tahun 1 dari 5 tahun..
Lulus..
Semua B Dan C, tak ada A

Subject Moral 0
Subjek Rasuah 0

Report card akan datang, Tahun 2, KALAU masih headmaster yang sama, SATU dua tiga akan kena buang..
KALAU headmaster baru, unpredictable.

Kenapa 5/10
Tenggelam disebabkan kebebasan bersuara di era PH adalah 8/10..boleh speed maksima 80/km/h

Belum lagi ADA kes yang lapor kena siasat, kena lokap, kena dakwa, masuk penjara...
Di Parlimen belum lagi ADA SOALAN yang tidak boleh ditanya.
Parlimen bebas dari pendekar jamban.

Soal BANGSA Dan ugama..
Sendiri jaga.


16 comments:

 1. 0 rasuah ....dah selamat mesia....anak branak dan kroni tak ade pluang tambah kekayaan laa...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Selamat mesia dari penyakit Pekak mcm kau.

   Delete
 2. Tok madey asyik suka bergaduh dgn budak kecik hingga ringgit dah 1 tahun terus menjunam pon tok madey tak boleh control…mcm mana nak baiki malaysia?…sebenarnye tok madey tak pandai..

  Tok madey hanye pandai bergaduh saja…

  ReplyDelete
 3. KD ni tolol...kebebasan suara kunun tapi komen sengat tok madey ko blok serupa blogger umno dan pas.....KD perasan dan syook sendiri ingat bagus sangat ....KD tai koo cingg

  ReplyDelete
  Replies
  1. ADA kaitan ke Komen ini dengan TAjuk di atas?

   Delete
  2. Si Pekak Bodo sudah kepanasan dan marah kerana bnyk komen sampahnya kena removed.

   Delete
 4. biar lambat asalkan selamat. nak cepat mmg warm2 chicken shit la. Malays jenis bermusim.

  ReplyDelete
 5. Setuju 100% dengan bro KD.

  Kekurangan daripada sudut pengalaman dan pengetahuan itu boleh diajar dan boleh belajar beransur-ansur. Di dalam tempoh 2 tahun, mereka tidak lagi akan boleh dikatakan tiada pengalaman. Tun memang berotak geliga dan bersetuju dengan pembahagian separuh penggal di antaranya dengan Pak Sheikh kerana dia tahu separuh penggal itu jika dilakukan bersungguh-sungguh akan membuahkan kejayaan. Dari sudut hikmah, ia bukan disebabkan geliga otaknya tetapi disebabkan hikmah yang ia miliki telah mendorongnya membuat keputusan yang betul.

  Apatah lagi Mahaguru yang menjadi tenaga pengajar bukan calang-calang guru. Dia sendiri mempunyai pengalaman menguruskan negara ini selama 22 tahun dengan cemerlang, gemilang dan terbilang walaupun tidak menggunakan slogan-slogan tersebut di dalam pentadbirannya.

  Ada pula songlap dan khianat itu tidak boleh diajar. Sesiapa yang melakukannya akan perlu menghadapi proses undang-undangnya. Jibby sedang menghadapinya.

  Di bawah Tun, Malaysia sedang kembali ke landasan yang betul. Hak yang dirampas dan diambil secara tidak sah telah, sedang dan akan terus dikembalikan.

  Pedulikan budak-budak hingusan dan budak-budak nangoi yang tidak tahu apa-apa selain hanya tahu membuat bising mahupun hanya tahu kopipes. Mereka semua hanya menyesakkan dada masing-masing dengan menyerang Tun sedang mereka sendiri tahu mereka takkan mampu menang.

  Membuat perancangan demi perancangan untuk menang ketika mereka mengetahui di dalam hati mereka bahawa mereka sedang menentang seorang yang benar, hanya akan membawa mereka kepada kekalahan mutlak di tangan orang yang benar dan pasukannya sahaja apabila pertarungan di antara kebenaran dan kebathilan ini mencapai klimaksnya.

  Tun dan pasukannya akan menang dan benar-benar berjaya membina mercutanda bangsa dan negara mereka yang berjaya.

  Que sera sera.

  Wallahu a'lam.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kalo tok madey serah kpd pak syeikh siapa yg nak kibar panji hitam yg ko impot dari negara cina?....siapa plak yg akan tabalkan khalifah almahdy?..

   Jon doo ni kuat temberang laa..

   Delete
  2. Repot kad menteri 5/10 kerana masih baru....repot kad madey 2/10 sebab dah mula burok kerana terlalu lams hingga tak mampu uruskan ekonomi negara...

   Delete
  3. Jangan harap si pekak dan si bodoh dpt mengalahkan Tun.

   Delete
  4. Anon 9:51

   Terima kasih kerana bertanya.

   Sebab itu saya telah beberapa kali katakan bahawa peristiwa besar tersebut akan berlaku ketika Tun masih PM, masih lagi penguasa yang sah Bandaraya Akhir Zaman iaitu Putrajaya.

   Pak Sheikh pula tidak akan sempat menjadi PM. Zaman akan berubah sebelum itu dan perubahan itu tidak akan membenarkan seorang bekas banduan pesalah liwat yang diampunkan menjadi Perdana Menteri.

   Wawasan 2020 Tun Mahathir jauh lebih besar daripada apa yang Tun sendiri jangkakan.

   Tak perlu percaya apa-apa. Bersaksilah sahaja bahawa John Doe telah menyatakannya.

   Que sera sera.

   Wallahu a'lam.

   Delete
  5. Pak sheikh salah satu dari golongan pekak.

   Delete
 6. Selamat tinggal celcom , dah tkdak apa dh .ringgit mcm mana ?. Ehh . Ekonomi masih baik . Ringgit terus mengukuh . Kita akan jadi harimau...

  ReplyDelete
 7. Takda guna Tun Mahadir ikut cakap orang, desak rombak kabinet. Desak buang menteri ini, buang menteri itu. Nasib baik Tun berkalibar otaknya. Dia tahu,kalau dapat ganti lebih baik, memang elok tapi kalau gantinya sama standard, baik kekalkan kabinet yg ada. Latih mereka....bak belakang patang, kalau hari-hari diasah, lama-lama tajam juga.

  ReplyDelete
 8. jon doe ..pomen bawah tanah yeop dah lama x bersiaran

  atok ade keromah eehh...!! eehh..??


  kikikiki..

  ReplyDelete

HUKUM BERSUMPAH DENGAN NAMA ATAU SIFAT ALLAH

  HUKUM BERSUMPAH DENGAN NAMA ATAU SIFAT ALLAH YANG DITERJEMAH   ADMIN PMWP    13 MAC 2020    JUMLAH PAPARAN: 29718 Soalan Assalamualaikum S...