Saturday, June 1, 2019

APA HADIAH AIDILFITRI IGP UNTUK MALAYSIA..

Selamatkan Malaysia, alhamdulillah kita bukan sahaja melepasi dua PM yang  lemah dan paling lemah tetapi juga telah melepasi 3 mantan IGP yang tak serupa IGP.

Kita akhirnya dapat satu CJ yang dipercayai lebih cermat dan bersih.

Kita ada satu AG yang kontroversi samada kerana ketidakcekapannya atau kerana di kontroversi kerana dia bukan Melayu dan Islam.
Tetapi sudah tentu berganda baik dari mantan AG yang dinyahkan.

Semua itu menjadi lengkap kerana kita mempunyai SPB YDP Agong yang telah dikenali bukan sahaja rakyat Pahang tetapi oleh semua warga.

Terima kasih Tun dan PH.

19 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak PERLU lah buat arahan..sila siarkan
      Aku pun Tak kata..sila Komen

      Buat je Komen, ADA isi aku siarkan
      Ta

      Delete
  2. "
    Kita ada satu AG yang kontroversi samada kerana ketidakcekapannya atau kerana di kontroversi kerana dia bukan Melayu dan Islam.
    Tetapi sudah tentu berganda baik dari mantan AG yang dinyahkan."

    Kau ni buta dan pekak ke? AG dulu nak selamatkan Najib je, AG sekarang nak selamatkan DAP ...takkan ko tak nampak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tiba² kd lupa ag ni peguam chin peng, perasuah guan eng dan penyelamat perusuh yg membunuh arwah adam. Tak termasuk statut rome dan icerd. Itu lebih baik dpd ag yg lama? Baik basuh muka, gosok tengkuk dulu kd sblm tulis kd. Jauh kelaut la awak punya penilaian.

      Delete
    2. ayat aku tentang AG cukup lengkap, tak ada satu pun kurang, tak ada satu pun yang lupa.. kau baca dengan kepala lutut..
      tu sebab kau mudah jadi pecacai, lebih baik jadi burung kakak tua dari jadi manusia..

      Delete
  3. Baru lagi pegang jawatan.................

    ReplyDelete
  4. Kerajaan PH buat drama lawak Raya https://www.thestar.com.my/news/nation/2019/05/31/finance-ministry-solves-problem-of-2019-bsh-recipients-with-wrong-account-numbers/

    ReplyDelete
  5. Aku suka AG ni. Kalau dia betul2 telus dan tidak tunduk kepada"firaun ", firaun akn kenan nanti. Mseti siarkan .

    ReplyDelete
  6. Betul betul sisterm negara ni buat rakyat mcm org bodoh.. ini negara mcm mak bapak mereka punya..
    Siapa PM ini negara dah kira mcm mak bapak dia punya. PM boleh pilih siapa atau apa yg dia suka. Come on lah.. apa salah sekali sekala tanya rakyat mahu apa. Siapa rakyat mahu jadi PM. Ada penjenayah tankap dan bicara segera. Buka AG nak tunjuk hebat IGP nak tunjuk hebat PM nak tunjuk hebat Parti nak tunjuk hebat.. rakyat jadi baruah incometax bayar tapi habuk pun takde.. kerajaan takde duit tangkap tangkap rakyat tak cukup bayar cukai. Mampus kerja mcm nak mampus pagi petang kemudhan kerajaan tiada. Duit kena tax lagi.. yg banyak ahli politik ckp sia banyak duit berhuta juta dalam declaration knp incometax tak cari mana dapat duit.. apa kerja mereka kecuali politicians animal..
    Patut patut lah jgn buat rakyat macam buah dam. Tolak sana tolak sini. Mampus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kau baru keluar dari gua tempurung ke?
      kenapa tanya soalan stupid..
      PH ada lah pilihan rakyat, pemimpin pilih Tun sebagai PM dan selayaknya dia diberi kepercayaan dengan persetujuan siapa bakal PM.

      hak rakyat 5 tahun sekali, sila pulih semula penyamun.

      Delete
    2. Memang kita dari gua tempurung tak pandai tiada pendedahan.. maaf lah atas kesilapan kita ...

      Delete
  7. At-Taubah, ayat 17-18

    {مَا كَانَ لِلْمُشْرِكِينَ أَنْ يَعْمُرُوا مَسَاجِدَ اللَّهِ شَاهِدِينَ عَلَى أَنْفُسِهِمْ بِالْكُفْرِ أُولَئِكَ حَبِطَتْ أَعْمَالُهُمْ وَفِي النَّارِ هُمْ خَالِدُونَ (17) إِنَّمَا يَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللَّهِ مَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ وَأَقَامَ الصَّلاةَ وَآتَى الزَّكَاةَ وَلَمْ يَخْشَ إِلا اللَّهَ فَعَسَى أُولَئِكَ أَنْ يَكُونُوا مِنَ الْمُهْتَدِينَ (18) }
    Tidaklah pantas orang-orang musyrik itu memakmurkan masjid-masjid Allah, sedangkan mereka mengakui bahwa mereka sendiri kafir. Itulah orang-orang yang sia-sia pekerjaannya, dan mereka kekal di dalam neraka.


    Hadiah PH di aidilfitri 2019 . Bila orang islam telah diikat tangan orang kafir.Yang memakmurkan masjid-masjid Allah hanyalah orang-orang yang beriman kepada Allah dan hari kemudian, serta tetap mendirikan salat, menunaikan zakat, dan tidak takut (kepada siapa pun) selain kepada Allah. Maka merekalah orang-orang yang diharapkan termasuk golongan orang-orang yang mendapat petunjuk.
    Allah Swt. menyebutkan bahwa tidaklah layak bagi orang-orang musyrik memakmurkan masjid-masjid Allah yang dibangun atas nama-Nya semata, tiada sekutu bagi-Nya.Bahana bila kerajaan dikuasai oleh orang kafir dan menurut kehendak orang kafir semata mata kerana kuasa di dunia sementara.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kau tafsir ayat ketika mabuk, dimaafkan

      Delete
    2. Anon 9:48 berfikiran kolot & sempit menjual ayat2 suci berbokak balik buat agama Islam dijauhi, tidak dihormati, dipandang unfriendly & dangerous. Bukankah Rasulullah SAW itu Rahmatan Alamin, bukan untuk orang Islam saja……?? Sebab itulah dakwah Islamiyah tidak berkembang pesat di negara ini. Pendakwah terkenal, Ustaz Hussein Yee pun memilih untuk tidak menetap di Malaysia, berdakwah keliling dunia.

      Delete
  8. Replies
    1. Terima kasih krn menjahanamkan negara dan kenegaraan?

      Delete
    2. Ketahuilah….
      Si kaki penyamar, Sang Tikus AnonyMOUSE Kejora adalah tukang karut PANTAToon merangkap seorang pencacai totok (tukang angkut najis) ‘daulah terpendam ntah aper2′ yg kini bagai nak rak menyucuk jarum di blog Shahbudin & juga blog ini konon-kononnyalah Raja2, Melayu & Islam terancam – satu dakyah tahap botol buangan perpepsi cola untuk menyelamat bontot petualang2 & pengkhianat2 negara dari hukuman kriminal/jenayah mengikut rule of laws.

      Siapa Petualang2 & Pengkhianat itu….??
      Najib, Rosmah, Jahid Komidi, kunan, Azeeez Keling dan yg sewaktu dgnnya.
      ——————————————————————-
      KINI SEMUANYA DAH TERBURAI OLEH KETUA POLIS NEGARA di semua media2 utama:
      “Wujud konspirasi ‘daulah terpendam ntah aoer2’ yg kini hebat mengapi-apikan konon-kononnya Raja2, Melayu & Islam terancam – satu usaha ‘last kopek’ pihak desperado untuk menyelamat bontot masing2 dari hukuman kriminal/jenayah mengikut rule of laws”.

      Sekian dimakkumkan.

      Delete
  9. Terima kasih tun kerama melantik nobita sebagai menteri kewayangan..
    Anwar jngan bimbang..duit persisir dh masuk habis..dapat la jadi pm.

    ReplyDelete