Thursday, June 27, 2019

PEMILIHAN DALAM BERSATU PERLU DITERUSKAN..

Muhyiddin Dan Mukhriz adalah ANTARA nama besar tetapi sejauh besar mana mereka buat kerja?

SIAPA yang nak cuba² tangguh? Gentar pemilihan? Hilang pengaruh¿ Masih nak simpan lembab dalam parti?

Minat berjuang dalam parti di akar umbi akan hilang jika pentingkan diri dan lantik kroni serta akur pada kuasa jahat.

Jangan ADA GERAKAN sembunyi di belakangnya Mahathir.


Mereka berdua lebih terkenal dengan "slow"nya hinggakan BERSATU tidak kembang seperti yang dirancangkan.

Bersambung...

Mahathir sudah tidak boleh melarang Mukhriz dari bercita cita lebih tinggi jika ahli mahukannya..

16 comments:

  1. Saya setuju kalau muhyiddin diketengahkan. Namun mukhriz biar dia naik slowly but surely. Otherwise tak appear to be professional ... nanti diperlekehkan oleh the masses

    ReplyDelete
  2. Kalo di negeri pantai Timor orang melayu malu nak mengaku ahli Bersatu....takut orang kata bau hancing suruh lari jauh2... Hihihihi....Bersatu mcm tak wujud di Terengganu Pahang dan Kelantan....sorry to say to you KD..

    Di johor kerana pengaruh Muhyiden...sekarang wujud kem madey dan kem muyiden...munge makin layu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau layu kalau malu ..tentulah lemah

      Kenapa setiap hari²dok serang BERSATU Dan Tun..
      Bukankah itu tanda parti tersebut sedang berpengaruh Dan digeruni?

      Delete
  3. yang buat slow bukan m & m... tapi s... saik sadik.. tukar sadik gerenti .. bersatu bergerak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kemunculan Syed di politik BERDASARKAN karismanya sendiri..bukan tumpang popular atas nama keluarga seperti kj, Najib, Mukhriz, Lim GUAN eng, HISHAMUDDIN, tawfiq, tamrin

      Delete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  5. Muyiden kurang sihat dan tak sebulu dgn madey lagi...presiden parti yg tak ada kuasa...Boboi blm boleh berdikari dlm politik...boboi harapkan daddy kasi...pemilihan nanti boleh lihat sekuat mana madey dlm Bersatu terutamanye di Johor.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boboi Mana Ni?
      Boboi utara KE boboi selatan?

      Boboi utara jadi MB ikut kapasiti dia..Tak ADA SIAPA Bimbing, Tak ADA kecoh pun di Sana, belum ADA rakyat kedah mati kebuloq..

      Delete
    2. Boboi utara lantang kritik paklah, kritik Najib..
      Tak lari sembunyi BELAKANG papa ...
      Tak ADA pun nangis pada mama..

      Delete
    3. Kerana ada daddy.....tak ada daddy diam menikus laa....

      Delete
    4. Kau masuk bagi Komen di sini SEBAB bapak kau masih ADA KE?
      Kalau bapak kau Tak ADA, kau JUAL jubur tepi jalan?

      Kan dah kantoi?
      Cermin muka sendiri..

      Delete
  6. KD ...ini soklan yg ko takut nak jawab seperti soklan2 seblm ni...soklan ni sudah ada dlm blog budin yg tiada sekor pon penjilat madey berani jawab...

    Adekah madey tidak korup bila bail out syarikat kapal mirzan mahathir dgn wang kerajaan melalui Petronas bilion2 dan arahkan Mas beli minyak kapalterbang dgn syarikat milik anak dia?...

    Adekah petronas milik bapak madey?...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Soalan basi?

      Tun dah cabar beribu Kali..bawa le kes KE mahkamah..

      Era paklah Dan Najib..ADA bawa kes in KE mahkamah?

      Dah Tak ADA kuasa..sembang lagi

      Yang bertanya TU Cuba minum air kencing sendiri..

      Delete
    2. You are dead wrong. I was an ex petronas employee. We as employees of petronas knew exactly what happen to the alleged bailout....

      Up to ypu nak termakan fitnah ini sejak dulu lagi.

      Bagi mereka yang bekerja dalam PNSL dulu mereja sangat berterima kasih kerana masih dapat bekerja dan bayar cukai pada kerajaan....

      Memang petronas bukan milik bapak mahathir....moga Allah mengampun dosa kamu memfitnah... wallahuaklam

      Delete
    3. Penjelasan panjang lebar sudah dibuat termasuk dibahaskan di Parlimen, diputuskan melalui kabinet..

      Bukan buat keputusan sendiri², bukan perbincangan laki bini shj atau sorok² Dan duit masuk akaun peribadi..

      Tetapi apakan daya kalau yg mendengarnya lembu, jadi lembu seketurunanlah..mewarisi

      Delete
  7. MANA² YANG NAK BERHUJAH PASAL MAHATHIR KORUP, YOU CAN DO SO DI BLOG² LEMBU YG LAIN, NOT HERE.

    Satu pertuduhan mahkamah pun Tak ADA, kuasa pun dah Tak ADA,mau sembang lagi?

    ReplyDelete