Friday, June 14, 2019

SEJAUHMANA RAKYAT BIJAK GUNA KEBEBASAN BERSUARA DI BAWAH PH..

Di harap tahap maki Dan FITNAH era 10 tahun dahulu sudah pupus kecuali yang memang itu sudah jadi makanan ruji mereka..

Kita "test" kebijaksanaan mereka..




,.......

TUMPANG IKLAN

Kambing utk DIJUAL lumsum

10 ekor
( FREE 3 ekor anak kambing )

Jantan : 4 ekor (BERJANGGUT)
Betina : 6 ekor

Details :
Jantan
> 1 ekor - 2 thn 4 bln ( kacuk boa/kampung )
> 1 ekor - 1 thn lbh
> 2 ekor - 8 bln

Betina
> 3 ekor - 2 thn lbh
> 3 ekor - 1 thn lbh

FREE GIFT
> Anak : Jantan 2 ekor - 3 bulan
               Betina 1 ekor  - 3 bulan

RM6800

Hubungi: 011-56927202

6 comments:

  1. I'm PH voters but without party. My comment sometimes support PH but in Azmin case and Rakyat issue I hv my own opinion. Even in Anwar replace Tun M also I don't even care. Tapi Malaysia Baharu slowly losing its grip. Kalau terus begini, I hv to swing my vote. So sorry.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama lah... ramai patut macam ni.. aku rasa yang macam ko dah makin ramai... aku juga langsung tak kisah kalau takdir anwar akhirnya jadi pm.. tapi dia belum jadi..dan aku akan bersuara dan agar ia tidak berlaku.. semoga ia tidak berlaku.

      Delete
    2. Only politician cares on that issues between Madey - Anwar - Azmin - Mukhriz and so on. Termasuk cukong belaan dan macai bawah mereka. For me as marhaen yang minat politik coz it concerns my life and my future, I care only for what they prepare for my next generation. Kalau still nak jadi government yang corrupt and denial syndrome, I'm totally OUT. My children deserve a lot more better people than penyangak, peliwat, penipu and so called Malay-Islam poltician. Please change and do something. Step down if must kalau rasa perlu.

      Delete
  2. Politik di Malaysia adalah politik bodoh sebab pihak kerajaan dan pembangkang saling mengujudkan suasana tegang. Apa sesetengah pemain politik sanggup berbaik dengan musuh tetapi menyerang kawan sendiri. Cuba kita lihat dalam isu video terkini, sesama-sama kawan saling tuduh menuduh bukannya menncari jalan untuk penyelesaian. Budaya suka memberikan peluru hidup kepada musuh oleh segelintir pemain politik inilah menyebabkan banyak isu-isu timbul. Menteri-menteri yang dilantik pula lebih suka melantik individu-individu yang bermasalah dalam barisan SU mereka. Kalau kita lihat, Syed Sadiq, Salahuddin Ayub, Mat Sabu, Zuraida dan ramai lagi. Sepatutnya sebelum seberang pelantikkan SU, mereka ini haruslah ditapis dan bukan hanya tangkap muat. Dan paling merugikan ramai menteri-menteri yang mendengar pandangan dari kelompok musuh berbanding akar umbi mereka sendiri. Dalam semua hal sepatutnya pemimpin-pemimpin akar umbi diberi peranan secara langsung atau tidak langsung agar tiada perkara-perkara buruk akan berlaku. Budaya 'kem penyokong' juga merosakan politik kerana 'kem penyokong' ini menyebabkan perpecahan dalam parti sepatutnya ahli-ahli menyokong agenda parti bukan individu. Budaya tak boleh tengok microphone dan kamera juga perlu di atasi, ada sesetengah pemimpin pantang bila wartawan tanya ada sahaja jawapan sedangkan faktanya tidak tepat. Cubalah elak menjawap soalan-soalan yang boleh mengundang polimik dan isu. Jika tak tau tak perlu jawap dan jangan jawap berlandaskan pendapat sendiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I don't think they are immature in administration bro. Mereka wakil rakyat dan walaupun tak pegang kuasa eksekutif semasa jadi pembangkang they hv done a very good job in check and balance system. Masalahnya mereka mungkin sudah dijangkiti penyakit UMNO BN dahulu. Penyakit Exclusiveness and Denial Syndrome. Kita marhaen boleh kesan penyakit ini tapi pesakit jenis tak boleh makan ubat pahit. What we should do? Undi yang lain.

      Delete
  3. kasi up skeet blogger addindeen.blogspot.com


    addin blogspot... blogger pekat dan tegar punya kunyit... jom up dan belasah..!

    ReplyDelete