Friday, June 14, 2019

SEPATUTNYA ADA OTAK, ADA KEDUDUKAN, DIBERI PELUANG BANTULAH KERAJAAN MAKMORKAN RAKYAT..BUKAN BUAT ONAR.






15 comments:

  1. Case TNB hike price over their own technical issues problem - For me kalau dah problem sendiri buat at least take responsible and give that rebate automatically to all. Not just for 80% yang buat komplen. In my case alone, biasa around 120 - 150 but in that special raya TNB price over 360! Nak raya pun naik harga elektrik sampai over 100%. Is that what you offer as "memakmorkan rakyat"? Sorry bro. I bet to differ! This Kerajaan make us suffer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorry bro..

      Jika anak you terambil jam tangan di rumah kawan you ketika berhari Raya..

      Adakah u didik anak you macam TU, adakah patut you sekeluarga dituduh keluarga pencuri..

      Case by case le bro..jangan main hemtam lumpsum

      Delete
    2. Fire the case, don't fire the base..

      Delete
    3. standed la... mana ada syarikat nak bagi rebet kalau tak komplen.. aku selalu tm buat masalah line tenet slow kadang langsung tak ada conection... mana ada bagi rebet auto... kena report mintak.. tak report mampus deme buat tak tahu.. style yahudi kapitalis punya meniaga..

      Delete
    4. Aku guna 3 hp..line Dan preapid celcom..98% perfect

      Delete
    5. Before this PH memakmorkan Rakyat, BN already got rebate maaaa.. I will only got special price if use more kW. But this time special price given like bullshit. Memakmorkan Rakyat? Huh! In your dreams lah.

      Delete
    6. oh nak rebet untuk lebihan penggunaan.. ko dah pakai lebih ko bayarla... ni bukan rebet ni subsidi.. kalau teknikal isu mmg kena buat report.. naiga style yahudi kapitalis mmg kena report.. dia takan mengaku dia salah.. nak untung memanjang..��

      Delete
    7. Betul ker bro? So WTF berita Yeo Bee Yin cerita TNB kena bayar denda due to that tecnical issue? Kalau TNB buat lagi we must lodge police report lah sebab maybe got somebody try to make profit from technical issue excuses! Gila gila. Apa nak jadi sekarang?

      Delete
    8. report polis ?... teknikal isu buat report kat tnb la... lain la ko ada bukti mmg tnb sengaja sabotaj..

      Delete
  2. Kerana the case datang dari the base,
    Kalau melaya atau Malaysia boleh buat film tu bukan ori bermakna tahap atau lavel industri film kita telah sampai ke tahap Hollywood..
    Kalau ye pun betul benci Najib dan Rosma serra UMNO tapi jgn lah sampai peringkat menunjukan kebodohan kita sendiri, ada ada kan lah sedikit sempadan.. Cuba tanya pada diri sendiri berapa banyak duit kita sendiri yg ada dalam saku kita yg Najib ambil dan berapa banyak incometax yg kita bayar,,
    Ramai juga yg tak setuju dgn Najib dan BN tapi tidak lah sampai ketahap bodoh kan diri,,
    Patut patut lah.. Jangan marah bro KD adakala percanggahan pendapat ada baiknya

    ReplyDelete
    Replies
    1. APA Pula dikaitkan dengan Najib Dan rosmah?

      Orang dah Tak sebut pun nama TU.

      Delete
    2. hahaha... puak jibby perasan.. nak orang sebut pasal jibby la tu... orang skang tnggu keputusan je salah tak salah biar mahkamah tentukan... tapi jibby mmg loser..

      Delete
  3. minggu ni minggu kunyit merecik hawaw masam tengik... begitu lah minggu seterusnya...

    22tahun di hidang dengan kunyit .. ingat dah abis rupa rupa nya kunyit masam terus di recycle oleh 2 manusia paling haram jadah...


    selagi 2 hanat ini masih hidup malaysia dibayangi kunyit masam tak berkesudahan

    dari alam belajar... alm kerja.. meningkat remaja dan berkeluarga malaysia dihurungi kunyit masam..

    kami dah muak , bosan, drngan watak tua bangka pembohong, penipu, perompak dari ke dua manusia dari utara ini... cukup cukup lah orang utara hanat ini.. bagi orang selatan.... nak fakta ke pemimpin utara suma jenis hanat...??

    bila la nak mampos 2 hanat ini... malaysia hancur bukan perang tapi dengan kunyit masammmm..!!!

    ReplyDelete
  4. Bro,

    Pergi beli generator la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq for that "Malaysia Baharu" suggestion bro. Or should I say back to The Dark Ages lor caveman. Don't comeback.

      Delete