Sunday, June 2, 2019

SIAPA YANG SEDIAKAN TEKS UCAPAN MAT SABU


Najib Dan mat Sabu Tak banyak beza.





Sikap terus terang Mat Sabu makan diri.


11 comments:

  1. INI SEMUA PETANDA TUN M SENTIASA DIPELIHARA, DIRAHMATI, DIKURNIAI, DIANUGERAHI OLEH ALLAH SWT SEBAGAI PEMIMPIN, PEJUAƑG, TOKOH DALAM ERTI KATA SEBENAR-BENARNYA.

    Semua musuh2nya, baik dalam maupun luar negara, kebanyakannya dah tewas dan meninggal dunia.

    Kebanyakan musuh2nya terdahulu yg masih hidup kini bersekutu dan di bawah pimpinannya.

    Anak2 didik derhaka yg masih hidup kini jadi musuh2nya hidup terumbang ambing dalam kegusaran, hilang kuasa, tersipu malu-aib seantero dunia, diheret ke muka pengadilan menghitung hari menerima pembalasan awal di dunia, bekum kagi siksaan kubur & alam akhirat.

    Sementara the blessed Tun Mahathir semakin handsome, sentiasa tenang & senyum, dikagumi dunia sejagat, kembali berkuasa, bekerja & berfikir sepanjang masa untuk bangsa, tanah air dan ummah.

    ReplyDelete
  2. John doe Mana?sejak akhir2 ni diam je..xnk citer kisah panji hitam ke...kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. john doe kontradik dengan diri sendiri.. tengah beyapa kot .. tunggu wahyu turun dari langit kot... dia ingat dia ahlil nujum.. hahahaha.

      jangan kabo abe tak ambrella

      Delete
    2. Ki ki ki..batu ado akei..

      Delete
  3. Oh my English...When our Defence minister (no need to mention his name laaa) referred Jacinda Adern, the New Zealand prime minister as a 'male', the whole world laughed at our own 'Benny Hill'.

    Never mind your broken English, nobody's perfect. Even some Malays did not pass the Bahasa Malaysia subject. Not pass it's ok Sir..!!but not FAKE DEGREE Sir..ha ha ha ha..!!

    And then you went on producing a lot of craps in your speech to the international community - that terrorism is not inherited, find the 'parents' of the terrorists and publicize their names in order to reduce the activity...yur broken language make my heart bleeding sir...hahahaha..!!

    Terrorism has no religion and no parents, sir...kah kah kah. Read some books on terrorism and you can always identify who and why they were born.

    Furthermore, you belittled your own country by saying that Malaysia is not capable of protecting its own boundaries with other nations like Thailand, Singapore and Indonesia.

    You had the gut to tell the world that our Armed Forces is so weak and not capable of defending the country, that the Chinese offshore ships are much larger than our own naval fleet, thus opening up Malaysia to an easy foreign onslaught.

    By the way, what do you mean when you said 'I have to fight the superpowers with my soft and hard ways?'

    Who appointed you in the first place? Don't you study geography and read books to mistakenly mentioned Thailand (instead of the Philippines) which were involved in kidnapping at sea?

    What's worse is when you told them that Malaysia and China are neighbors!

    Dunno if I should laugh or crying? But I chose the second option because the damage you've done in portraying your 'capability' to the world on behalf of Malaysia and Pakatan Rakyat government.

    Lucky you didn't tell the world that Malaysia has four seasons!

    ReplyDelete
  4. Utk elakkan negara malu dlm jangkamasa panjang, tun paksalah pak lawak yg pegang portfolio serius tu pegi ambik tuisyen bahasa inggeris. Jgn kerana suka berlawak, perkara seriuspun nak dimasukkan ciri² joke ala bodoh² alang. Biarlah kesilapan pm melantik some one sebagai minister of defend tidak diikuti dgn sejumlah kelemahan, kesalahan dan kebodohan dlm tindakan. Pertahanan negara bukan sesuatu yg main² dan lawak jenaka. Salah percaturan negara hancur lebur dijamah musuh. Contoh bodoh alang ialah mendedahkan aset pertahanan negara kpd awam. Itu satu contoh. Belum lg aset kapal selam yg dijadikan medan lawatan awam dlm LIMA. Aduuhh! Patutnya yb tuan haji panglima mat sabu jadi menteri lain la, bukan menteri pertahanan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Montiri masak memasak..
      Dari karektor dh tau..tk berapa cerdik..

      Delete
    2. Cayalah mat sabu speaking berabuk berterabur, kalah YB Khai, sapa kata mat sabu tak handal, tengok video ni buktinya... ki ki ki ki.

      Delete
  5. Ini semua disebabkan Tun M tidak ada kuasa penuh tapi harus akurr kehendak majlis presiden PH yg mau pemimpim2 utama mereka diberi jawatan menteri, termasuk menyerah jawatan PM dgn kadar segera kpd brader Nuar.

    Terus terang, tidak seorang pun pemimpin politik kita baik dalam kerajaan maupun pembangkang sekarang berkaliber seoerti Tun M yg diiktiraf dunia sejagat.

    Like I said before,

    Semua musuh2nya, baik dalam maupun luar negara, kebanyakannya dah tewas dan meninggal dunia.

    Kebanyakan musuh2nya terdahulu yg masih hidup kini bersekutu dan di bawah pimpinannya.

    Anak2 didik derhaka yg masih hidup kini jadi musuh2nya hidup terumbang ambing dalam kegusaran, hilang kuasa, tersipu malu-aib seantero dunia, diheret ke muka pengadilan menghitung hari menerima pembalasan awal di dunia, bekum kagi siksaan kubur & alam akhirat.

    Sementara the blessed Tun Mahathir semakin berketrampilan, handsome, sentiasa tenang & senyum, dikagumi dunia sejagat, kembali berkuasa, bekerja & berfikir sepanjang masa untuk bangsa, tanah air dan ummah.

    1

    ReplyDelete
  6. Jendol hilang..timbul wak jendol man..makin kerap muncul..

    ReplyDelete