Sunday, June 16, 2019

WAN AZIZAH BERI LALUAN PADA ANWAR???




Kalau ADA Anwar - kecoh, kalau kecoh - mesti ADA Anwar.
Politik tak akan aman selagi Anwar ujud, dalam atau luar penjara sama sahaja, diampun tak diampun sama sahaja.

Kalau dia dibawah, boss atasnya asyik dijolok, kalau dia diatas, dilaganya yang dibawah supaya mereka Tak BERSATU lawan tauke.

Politik anak beranak, satu negara kecoh dengan sentap dan kerenah mereka.

Bolehkah mereka nafikan? What's so special about him?

Minta maaf, NEGARA tanpa Anwar, bukan satu kehilangan? Kasar sikit bahasa kerana aku bosan dengan kotak katik Anwar dan gerombolan.

Kalau benar, warning budak²nya..shut up..
Memanglah akan tetap seorang Dua yg berbunyi tapi Tak lah nampaknya macam disuruh suruh atau bertujuan nak ampu..
Bukannya kata - kebebasan bersuara..nampak macam demokrasi sangat.

Kalau Tak boleh SABAR, takut Tun pusing...langgar, Politik biar jelas.

Jasa? Aku Tak nampak pun, setakat lembu punya susu, sapi dapat nama ada le..

Berbalik pada TAjuk..dah malas nak komen..
Parti sendiri Tak terurus, BAGAIMANA nanti komponen? Kabinet? Rakyat? NEGARA?

Otai reformasi patut desak wan Azizah berundur, desak MAHATHIR lantik Anwar TPM.. sebelum berlari tunjuklah boleh merangkak..

# yang komen pun aku percaya akan ulang ayat yang sama..bosan ooo



Next TAjuk: Muhyiddin-Mahathir-retak
Apalagi tepukkkk le..

8 comments:

  1. Orang dulu-dulu sudah berpesan. Individu datang dan pergi, tapi parti kekal bersatu dan dihormati. Kalau guna parti untuk buat shield besar bagi seorang individu yang korup atau penjenayah maka habislah. Kalau non partisan macam aku pun faham, mengapa politician yang ada masih nak gunakan apa yang ada sampai sanggup nak merosakkan parti mereka sendiri? Wallahu alam.

    ReplyDelete
  2. Sebenar nya segala perkara berkaitan Anwar dan keluarga nya dan parti nya memang membosankan. Aku memang dah jelak dengar politik Anwar, keluarga nya dan parti nya. Bukan baru tapi dah lebih 30 tahun. Ahli awal parti nya pun terdiri dari manusia2 frust tak dapat projek atau projek kena cancel dan mereka yang percaya sebulat perut Anwar dianiaya. Dia dapat nafas pasal ramai ketika tu dah boring dengan style TokDet. TokDet ni jenis lawan tetap lawan sebenar-benar nya. Tengok la dia kempen PRU14 macam mana. Agak nya tanpa kempen gegar TokDet, BN boleh tumbang tak ?

    Bini Anwar tak banyak sikit kita kena bagi respect jugak la. Dia maha cekal. Tapi sebagai TPM dan menteri, she ia no better than the many half six PH ministers.

    Bini nak bagi laluan sama laki, entah la; aku rasa TokDet dah serik. Aku cadang dia pi revive PD bagi nampak sikit hasil.

    Ni nama Dr.Rahim Ghouse timbul balik. Ada makna ni...
    TokDet dah keluarkan kad ka ?

    ReplyDelete
  3. KD

    Cuba absorb komen Rais Yatim seperti dibawah ini...

    """Haziq told cops who gave him lighter to burn Azmin, claims Rais"""

    Everything else failed, call to azizah to step down to pave way for anwar has started.

    Well the impatience is pretty obvious. BUT just wait for further announcement.

    ReplyDelete
  4. Untuk menyelamatkan kerajaan PH, Azmin kena letak jawatan. Memang dia kena game tapi semuanya berpunca dari dia. Kalau dia tak homo dan pandai kawal diri dpd digoda, semua ni takkan berlaku. Sekarang nak buat macam mana, video dah tular dan ada pula orang membuat pengakuan, ITU SAYA dan Azmin. Azmin bergolek pun luka, menggolek pun luka. Kalau dia letak jawatan, selamat kerajaan PH. Tapi Pkr ni akan sentiasa bergolak sebab di dalam tu penuh dgn orang yg gila kuasa nak sangat jadi PM & menteri supaya boleh kumpul harta.Pru15 susah nak ramal. Sesiapa pun boleh menang. Walaupun mungkin umno naik semula, tapi dah tak boleh tutup mulut rakyat sprti sebelum pru14. Begitu juga PH, walau siapa pun PMnya, dia takan bebas kumpul harta dan buat kerja sesuka hati. Nak semburit pun, orang sentiasa memerhati. Macam-macam video akan tular dgn pelakunya bertkar ganti. Pak Sheikh jgn ingat, bila jadi PM, dunia ni dia punya. That time is over. Ini new era, Malaysia Baru

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eeik cik minah ko dah hukum azmin bersalah?...manusia jenis ape ko ni?....pandai2 suruh azmin letak jawatan sedangkan azmin blm dibuktikan bersalah...

      Delete
    2. Semua orang dah cuba selamatkan dia, termasuk Tun M. Polis pun tak boleh paksa Haziq menafikan 'Itu Saya' sebab tu dia dilepaskan. Semua pakar video ckp susah nak 'dokterate' video. Nak guna CG kena belanja juta-juta. Azmin memang dah masuk perangkap. Dia diperangkap kerana terlalu yakin jadikan dia alpa. Tangkap pun orang yg memerangkap menyebarkan video tu, tak guna sesen pun, persepsi sudah terbina. Orang skan terus bercakap. Dulu Azmin aiskrim. Sekarang Assmen semburit!!!!....hahaha Elok Azmin berenti saja. Kerjayanya takat ni je. Duduk rehat, tunggu video orang lain muncul pulak. Kitaran roda takkan berhenti dalam PKR.

      Delete
    3. Kalau Azmin tak nak cuti, tak nak resign, kena masuk freezer dulu. Simpan. Benda biar makin busuk dan smell like a rotten meat. Jangan suka-suka buat PC terus but give no comment or lets police do their job. Jaga nama baik PH dan PKR sekaligus.

      Delete
    4. Montori tk sekolah

      Delete