Friday, August 9, 2019

BAGAIMANA MEREKA BOLEH KAYA?


TERKINI: PENEMBAK CERMIN TERANCANG SUDAH DIKENALPASTI

Cina DAP bukan kerajaan sebelum ini, bagaimana mereka BOLEH Kaya.

Bagaimana cina MCA Kaya?

Bagaimana melayu umno Kaya and lately bagaimana melayu pas tiba² Kaya?

Bagaimana Anwar Ibrahim Kaya?

Bagaimana Mahathir Kaya? Kalau berdasarkan harta, aku ras miskin, Tun lebih kaya difitnah..semua status "maha"

Bagaimana NAJIB Kaya.. najib belum Kaya sehingga diputuskan oleh mahkamah, itu law of cai..

Terpakai pada semua.




Suspek
Image kurang jelas










19 comments:

  1. maybe forex 30 billiunnnnn (ikut style anwar cakap)???????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooooo...follow cai law bro

      Mahkamah belum putuskan..

      Delete
    2. Bdk2 kepala bapak tertinggal bas.

      Dh ada RCI kes forex dimana nor mohamad yaakop mengaku bertanggungjawab di atas semua kesilapan dlm kes itu.

      Tnyalah kepala bapak kenapa xambil tindakan ke atas nor mohamad yaakop?

      Sebab kepala bapak hanya nk main isu tu shj bkn nk selesaikn.

      Bdk kepala bapak la ni dh jdk bdk2 B.A.B.I.
      Puas dh warningnya, bila nk langgar?

      Delete
    3. aku cuma tulis 30 biliuuuunnnnn je...KD dgn melayu DAP nak panas buat apa??

      aduh...jap KD nak baca buku lim kit siang the BMF scandal jap...pasal romen2 je...

      korang sembang2 dl...biskut lutut dalam almari makanan kucing

      #Parti Bersatu

      Delete
    4. Bro, iku law cai..
      Mahkamah Lum cakap apa²

      Delete
  2. Adusss. Tuan. Panas pula saya membaca posting kali ini.. Law of cai..... Hahahaha

    ReplyDelete
  3. Apa la KD ni..nak cerita sape kaya sape tak kaya...suruh atok gi balik Langkawi cek apa yang patut di tolong mereka2 yang dalam kesusahan sebab angin ribut semalam..
    Anak2 atok tu kaya raya bantu la mereka jangan dok keluar.negara ja..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau sakit perut pun nak suruh Mukhriz jenguk ke?

      Delete
    2. Sembelit pun kena mintak derma dari Mukhriz juga ke, sebab dia kaya..? Mereka semua ni mana tahu, orang bisnes bukan mcm orang politik. Orang politik hidup dgn derma juta dan billion. Orang bisnes korek lubang, tutup lubang. Hutang dia kat bank sapa nak tolong bayar.... ? Sebab tu, anak Daim pun boleh muflis di Singapura. Seorang adik beradik saya kontrakter lesen konstruksen & engineering, boleh buat platform minyak & baik pulih kapal. Dia dapat projek buat platform syarikat oil & gas Mukhriz & partner di Murib in 2006, kalau tak silap sayalah. Di sinilah kami dapat tahu, syarikat mereka bukan cash rich. Seksa sungguh nak dapat bayaran bila kerja dah siap. Mereka pun kena tunggu orang bayar kerja mereka, baru dapat bayar kami. Semua bisnes sama jelah. Semua korek lubang, tutup lubang. Silap-silap langkah, sekelip mata boleh jatuh muflis. Itu sebab Mikhriz akhirnya jual haknya kpd si partner. Partner tu pulak, jual kat San Miguel. Tapi machai mana tahu semua ni. Pada mereka,Mukhriz kaya. Jadi mereka pakai taram je bila nak kutuk Tun M.Tak sedar, taramnya sudah jatuh jadi fitnah.

      Delete
    3. Alah dulu kelantan dilanda banjir besar relek je isteri rosmah teman rosmah shopping kt hawaii.

      Siap main golf lg dgn kuasa asing yg nk menumbangkan kuasa melayu.

      Delete
  4. Ramai manusia yang kaya bertaraf jutawan ada di Malaysia.

    Walaubagaimanapun yang bertaraf billonwan hanya boleh dikira. Jumlah mereka paling ramai pun dalam puluhan ja.

    Hampir semua biilionwan ini adalah ahli-ahli perniagaan yang berniaga di dalam berbagai sektor.

    Walaubagaimanapun terdapat seorang billionwan yang paling hebat di antara semua yang punca kekayaannya bukanlah daripada perniagaan tetapi adalah daripada derma (ikut dakwaannyalah). Kah kah kah..

    Dalam pada dia mengaku dapat derma berbilion pun dia tak bayar cukai pendapatan. Pengkhianat negara betul dia ni. Dulu masa dia berkuasa dia pernah berkata orang-orang yang tidak bayar cukai adalah pengkhianat negara, dan hari ini dia disaman LHDN kerana tak bayar cukai dari hasil derma tersebut. Ketulahan akibat menganiaya Tun. Kah kah kah..

    Macai-macai Jibby mahupun Abam yang membenci Tun dipersilakan terus mentohmah Tun atau ahli keluarganya mencuri wang negara dan apa sahaja tuduhan lainnya. Hakikatnya ialah Jibby pernah berkuasa tetapi langsung tidak menemui apa-apa peluru pun ke atas Tun.

    Cuba lagi macai-macai sekalian sampailah korang semua kojol dalam keadaan hati merengkam dan menanah.

    Kah kah kah...

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  6. Hahaha Law Of Cai.
    Good one Tuan KD.

    ReplyDelete
  7. Kluangman kaberap tun...jangan tak kaberap...berape juta saham tun dlm golden horse palaca dan kompeni jet peribodi?....saper yg bail out the loaf?....berape ratus syarikat anak2 madey?...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suharli
      Follow rule of chai
      Mahkamah Lum cakap apa²
      Kira suci lah tu

      Delete
    2. Dah bawak mahkamah?...jenape tak bawak mahkamah?...

      Delete
  8. PESANAN DARI DR ZAKIR NAIK... TERBAEK

    Penyatuan ummah merupakan penyelesaian terbaik bagi menghadapi ancaman ‘pihak ketiga’ yang tidak akan berhenti mengganggu gugat kepentingan dan kesucian agama Islam.

    Penceramah tersohor antarabangsa, Dr. Zakir Naik berkata, bertelingkah sesama sendiri akibat berbeza pendapat perkara lumrah, namun apabila ‘pihak ketiga’ tersebut muncul, umat Islam patut berhenti berbalah dan segera bersatu.

    Jika tidak kata beliau, natijahnya cukup besar iaitu Islam akan jatuh manakala pihak musuh pula menjadi bertambah kuat sekali gus bakal mendapat kuasa yang mereka idam-idamkan.



    “Kita boleh berbeza pendapat, tidak ada masalah. Biarlah ada 10 kumpulan Islam atau 10 organisasi kebajikan Islam, tidak ada masalah. Malah tidak mengapa jika kita ada 10 parti Islam sekalipun.

    “Tetapi apabila pihak ketiga ini
    muncul, kita harus bersatu. Ini mesej saya kepada umat Islam, tolonglah bersatu atau Islam akan jatuh,” katanya dalam sesi soal jawab Pidato Perdana Perpaduan Ummah di Stadium Sultan Muhammad IV, di sini malam tadi.

    Yang turut hadir, Timbalan Mursyidul Am Pas merangkap Menteri Besar, Datuk Ahmad Yakob serta Timbalan Presiden Pas yang juga Ahli Parlimen Kubang Kerian, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man.



    Pidato bertemakan Islamophobia anjuran Kerajaan Pas Kelantan sempena Jelajah Dr. Zakir Naik ke Kelantan 2019 tersebut mendapat sambutan luar biasa dengan kehadiran kira-kira 70,000 pengunjung tempatan dan luar negeri ini.

    Mengulas lanjut, Zakir memberitahu, zaman para sahabat Nabi Muhammad SAW tidak terkecuali daripada bertelagah sesama sendiri namun mereka segera bersatu apabila pihak musuh cuba mengganggu gugat dan mencampuri urusan Islam.

    “Perang Jamal melibatkan pertelagahan kumpulan (Saidatina) Aisyah dengan (Saidina) Ali, namun apabila pihak ketiga cuba campur tangan, mereka sokong satu sama lain dan berkata, kamu diam. Ini hanya antara kami.



    “Tidak ada masalah (bergaduh) jika antara kita, namun apabila melibatkan pihak ketiga, umat Islam harus bersatu,” tegas beliau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak bersatu dgn kumpulan penyamun dan kumpulan penipu?..

      Delete