Thursday, August 15, 2019

BLOGGER MENTAL

Mencerca berlebihan Zakir Naik untuk jadi hero kapir Tak berbaloi jadi manusia...
Apakah ini satu lagi blogger stress berlebihan kerana tidak diberi perhatian dan kasih sayang.


5 comments:

 1. Salam Jumaat sdr KD dan lain-lain.

  Hakikatnya ialah sesiapa sahaja yang membenci Tun Mahathir sama ada dia adalah seorang pemimpin politik, seorang blogger, ataupun seorang pengkomen blog atau siapa saja dia hatta yang memiliki mahkota di atas kepalanya, kita akan dapat melihat hatinya memang semakin hari semakin menanah diakibatkan kegeraman.

  Sebabnya ialah walau apapun yang mereka rancang, walau apapun yang mereka lakukan, walau apapun fitnah dan tohmahan yang mereka lemparkan ke atas Tun, mereka tetap tidak mampu menang ke atas Tun.

  Tun ibarat bukit yang disalak anjing. Bukit tidak runtuh sedang anjing-anjing ini yang kepenatan.

  Akhirnya apa yang mereka mampu lakukan ialah sama ada mereka akan mencerca Tun semahu-mahunya dengan segala macam cercaan yang bersifat 'maha' seperti 'mahataik, mahababi, mahakutty' dll atau memperolok-olokkan Tun dengan kisah-kisah satira yang tidak lucu seperti kisah di atas.

  Apabila seseorang itu cuba memujuk hati sendiri dengan cercaan dan juga perolok-olokan, hatinya tidak akan terubat sebaliknya hati itu yang semakin sakit. Setiap cercaan dan olok-olokan baru perlu dibuat di dalam dos yang lebih besar daripada apa-apa cercaan dan olok-olokan yang dibuat sebelumnya semata-mata untuk mendapatkan kelegaan sementara hati yang sedang sakit.Hasilnya ialah penyakit hati mereka semakin hari akan semakin merebak dan memakan diri.

  Bagi para penyokong dan pendokong Tun, nasihat saya ialah tenanglah sahaja dengan cercaan dan perolok-olokan golongan berpenyakit hati ini sebagaimana Tun sendiri sentiasa tenang sahaja menerima cacian dan perolok-olokan orang-orang yang membencinya.

  Tenang tidak bermaksud membiarkan sahaja sebaliknya kekal tenang ialah keadaan di mana kita tidak perlu merendahkan kemuliaan diri sendiri setaraf mereka ini semata-mata untuk merasakan diri kita telah tidak dikalahkan oleh mereka. Tun tidak membalas cercaan 'kepala bapak kau' dengan cercaan yang sepertinya melainkan Tun memanggil penyamun sebagai penyamun.

  Yang penting bagi Tun ialah untuk ia kekal menang kerana sekiranya ia tewas nescaya malapetaka bakal menimpa bangsanya, agamanya, negaranya dan bahkan umatnya. Maka kita juga perlu memahami perkara yang sama dan bertindak sebagaimana Tun bertindak. Sekiranya kita tidak memiliki hikmah seperti yang Tun miliki, maka ikutlah saja jalan yang ia sediakan untuk kita, in shaa Allah kita berada di jalan yang betul dan selamat.

  Ketahuilah bahawasanya tidak semua manusia yang akan dapat menerima nikmat rawatan penyucian jiwa mereka yang sedang sakit. Sebahagian daripada mereka memang ditakdirkan tidak akan berjaya menyucikan jiwa mereka daripada penyakit-penyakit hati dan akan mati di dalam keadaan hati yang merengkam dan menanah disebabkan tidak dapat mencapai apa yang mereka berahikan.

  Ada pula bagi para pembenci Tun yang terpaksa mencari kelegaan sementara dengan mencerca dan memperolok-olokkan Tun, kata-kata saya buat kalian amat mudah sekali iaitulah "Muutuu bighaizhikum. Matilah kamu sekalian di dalam keadaan jiwa yang merengkam dan menanah. Kamu tetap tak akan mampu menang".

  Tak percaya? Silakan mencuba untuk menewaskan Tun, dan kita sama-sama akan dapat melihat siapakah yang akan tergolek dog di medan pertempuran.

  Que sera sera.

  Wallahu a'lam.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mati lah tukang tilik pendusta didalam keadaan jiwa yg merengkam bernanah. Kamu tetap tak akan menang. Tergolek menggelupur.

   Delete
  2. Hehehe...

   Demikianlah juga halnya dengan golongan pendusta dan pembenci kebenaran. Disebabkan mereka telah tenggelam di dalam pendustaan dan terlalu membenci kebenaran maka mereka akhirnya akan berdusta pada perkara-perkara yang bukan sahaja seluruh dunia mengetahui bahkan juga mereka sendiri mengetahuinya sebagai pendustaan.

   Misalnya apabila mereka mengatakan pasukan Tun takkan menang, padahal seluruh dunia bahkan diri mereka sendiri bersaksi bahawa pasukan Tun adalah pasukan yang sentiasa menang dan tidak pernah tewas kepada mana-mana pasukan lawan walau siapa pun yang mengetuai pasukan lawan itu.

   Untuk memujuk hati mereka yang merengkam kerana telah tewas mereka terpaksa mengatakan kepada pasukan Tun "pasukan kamu tidak akan menang".

   Pasukan kami (pasukan Tun) tidak akan menang? Kah kah kah... Pasukan ini telah pun menang di dalam kesemua pertempuran yang kami sertai. Bagaimana lagi mahu katakan pasukan kami ini tidak akan menang padahal kami telah menang di dalam kesemuanya? Berdustalah tu. Hehehe.

   Demikianlah pendustaan mereka akhirnya sampai kepada peringkat berdusta ke atas diri sendiri.

   Siapakah sebenarnya yang mereka dustai? Berikut ialah jawapannya yang hakikat dan bukan apa yang disangka-sangka:-

   "Demikianlah Kami (Allah) adakan di dalam setiap negeri itu orang-orang yang besar dosanya, sehingga mereka berdusta di dalam negeri itu, dan tiadalah mereka berdusta melainkan ke atas diri mereka sendiri sedang mereka tidak sedar" (Al-An'am : 123).

   Mereka tidak tahu erti noktah di dalam berdusta walaupun setelah ditewaskan oleh Pasukan Tun. Dengan berdusta demi berdusta, mereka berharap satu hari kelak mereka akan menang juga.

   Mahu menang melalui pendustaan yang tidak bernoktah? Hehehe, ia sama sekali tidak akan berlaku.

   Kelak pendustaan demi pendustaan mereka itu akan dinoktahkan secara paksa sedang mereka semua habis tergolek dog di dalam dan di luar medan pertempuran.

   Que sera sera; pendusta zaman fitnah bakal tewas mutlak kesemuanya di tangan Pasukan Yang Tidak Pernah Tewas pada hari berlakunya pertempuran akhir di antara kebenaran dan kebathilan.

   Wallahu a'lam.

   Delete
 2. Sebab tu dalam 7 posting terakhir tuan KD haritu, saya bgtau dah beri pesan pada dia untuk masuk bertanding PRU15 nnt. Dekat 70 komen dia siar untuk artikel tersebut, komen saya yang tidak berpihak kepada hati nurani dia, langsung tak kelihatan. Dalam blog saja berdegar, tak mencerminkan langsung pemikiran luar kotaknya.

  ReplyDelete
 3. abah percayakan kau jon doe...  kikikikikiki...

  ReplyDelete