Tuesday, August 13, 2019

DAP KENA BALUN..


Seperti aku katakan, masa depan DAP dan konco²nya samada kekal atau ditendang keluar bergantung kepada Tun, bila² masa..

Yang tak percaya bring it on..

Barua² yang berlakon marah DAP akan tetap serang Mahathir..jangkaan mereka Mahathir sudah habis, akan ikut telunjuk DAP ....nyata tidak menjadi realiti...
Mereka berimpian untuk canang pada orang Melayu Mahathir boneka DAP tidak kesampaian..
Bagi aku barua² ini tidak banyak beza dengan DAP yang biadab.

Tupasal macam sial mereka geram, marah dan serang Mahathir.

Mana si Anwar?  Apa yang dia tunggu?  Durian gugur?
Atau dia perlu Tanya Santiago Dan Ronnie Liu sebelum apa yang nak cakap?

Did you expect Dr M to be a puppet, PPBM man asks DAP MP: Tariq Ismail tears into Charles Santiago for calling for a review of the PH decision-making process and the prime minister’s powers.

4 comments:

 1. Hanya Rahman Talib boleh tundukkan Dong Zong
  Senior Editor Ogos 13, 2019 (Minda Rakyat)

  DI DALAM sejarah perjuangan Dong Jiao Zong sejak ditubuhkan pada 22 Ogos 1954, hanya sekali sahaja ‘kedegilan’ mereka benar-benar bertemu ruas.

  Ketika mana mereka terpaksa berdepan dengan Abdul Rahman Talib, Menteri Pelajaran pada era 1960-an.

  Ketegasan Rahman Talib selaku Menteri Pelajaran dan kesetiaan Dr Aminuddin Baki selaku Pengarah Pelajaran ketika itu menyebabkan Dong Jiao Zong terpaksa mengalah.

  Atas ketegasan beliau, Abdul Rahman Talib berjaya mempengaruhi lebih separuh sekolah menengah persendirian Cina (SMPC) untuk masuk ke dalam sistem pendidikan negara menjadi sekolah Menengah Jenis Kebangsaan (SMJK). Sesuatu yang ‘mustahil’ dilakukan oleh Menteri Pelajaran dan Perdana Menteri hari ini.

  Walaupun ditentang hebat oleh Dong Zong , beliau telah berjaya melakukan usaha itu demi pendidikan negara. Beliau menggunakan kekuatan politik untuk kebaikan negara.

  ReplyDelete
 2. 1954.... dah jadi sejarah. Pada masa itu orang2 Cina di Malaysia belum ramai jadi jutawan dan billionaire . Sekarang dorang dah besar kepala. Dah lupa zaman sukar hidup bawah pemerintahan Jepun...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ko baca tapi tak paham..tahun 54 dong zong di tubuhkan...tahun 60 han dong zong besar kepala dibawah pengaruh PAP singapore....masa tu cina dah kuasai ekonomi negara.....tapi ketegasan pemimpin umno berjaya tundukkan cina... Api kemarahan cina lahirkan peristiwa hitam 13 mei 69...

   Delete