Monday, August 12, 2019

DAP SEDANG MEMBERI TEKANAN KEPADA MAHATHIR DENGAN PENFEKATAN YANG BERBEZA SEBAGAI SOKONGAN KEPADA ANWAR

Jika Anwar SEBAGAI PM dapat selesaikan semua masalah negara - silakan.

Macai? Apa lagi tepuklah...kot² hampa punya boss boleh terlepas tengkok.

6 comments:

 1. Berbelas Komen..tidak disiarkan.

  Satu pun Tak "bring it on"..sekadar catitan hampas, basi, ulang, dangkal..

  Jantan le sikit

  ReplyDelete
 2. Tepat sekali bro KD,

  Pencabar-pencabar Tun hanya berani mencabar di luar gelanggang saja, nak masuk gelanggang terketar seluruh badan.

  Kejora Bapuk Bodo asyik dok ulang cakap kalau Anwar tarik PKR keluar dari PH 'Madey' akan jatuh. Anehnya Anwar yang dicanang hebat tu pun tak berani nak tarik partinya keluar dari PH. Tak berani nak BRING IT ON.

  Sokong atau benci Tun, hakikatnya Tun dan PPBM adalah The King Maker. Dengan 13 kerusi parlimen sahaja semua pasukan-pasukan lain yang mendabik dada konon parti mereka lebih besar di Parlimen berbanding PPBM tidak berani nak melanggar Pengerusi PPBM yang sekarang ini adalah Perdana Menteri.

  DAP, PKR, UmNo dan malahan PAS sendiripun kesemua parti ini tiada keyakinan mereka akan dapat menjatuhkan Tun dan bahawa sekiranya berlaku undi tidak percaya ke atas Tun, mereka akan dapat undi kesemua ahli Parlimen daripada parti mereka untuk menjatuhkan Tun.

  Ia berlainan sekali dengan PPBM. Walaupun hanya mempunyai 13 kerusi sahaja, Tun mempunyai keyakinan bahawa kesemua 12 ini solid di belakangnya. Campur dirinya sendiri maka jumlahnya ialah 13.

  Walaupun ada yang cuba menunjukkan konon TSMY akan menyebelahi brader sekiranya brader melanggar Tun, saya kira ia hanyalah cakap-cakap yang mahu memujuk hati sendiri dan melemahkan PPBM tetapi ia langsung tiada kesan. Saya sendiri yakin bahawa TSMY akan kekal bersama Tun sehingga ke akhirnya. Saya percaya Tun juga mempunyai keyakinan yang sama.

  Dengan hanya 13 ahli parlimen, hakikatnya ialah parti Tun iaitu PPBM menjadi The King Maker.

  Keadaan di Parlimen hari ini sahaja sudah menunjukkan bahawa adalah tidak mustahil hanya dengan 313 pendokong dan penyokongnya, Tun dan pasukannya bakal menang mutlak dan menewaskan kesemua lawan-lawan mereka yang bersekutu.

  Bagi John Doe, ia bukan sahaja tidak mustahil, bahkan itulah yang bakal berlaku, Tun dan 313 pendokongnya bakal menewaskan sama sekali kesemua lawan-lawan mereka yang bersekutu, dan PPBM muncul sebagai "mereka itulah orang-orang yang berada di atas petunjuk daripada Tuhan mereka, dan mereka itulah golongan yang menang", in shaa Allah.

  Kejora Bapuk Bodo, standby untuk melihat Tun menang mutlak. Jangan lupa perjanjian kita selepas Tun menang mutlak kelak, kamu bersedia bertanggungjawab di hadapan thaifah akan segala tohmahan yang kamu lemparkan ke atas Tun pada hari ini. Harapan kamu untuk melihat Pemuda Tamim itu adalah orang lain selain Tun bakal musnah berkecai.

  Tun Mahathir = The True King Maker.

  Wallahu a'lam.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jon doo kaki temberang makin bongok....anwar pegang janji....blm sampai masanye..

   Madey the true king maker dgn 13 kerusi sudah hilang kawalan makin pening....DAP sedang permainkan madey...kikikikiok.

   Delete
  2. Jon doo akan terjun laut tak lama lagi...kikikikiok...khalifah mana satu yg aku mesti mengadap?...madey sedang mengadap khalifah Dap..hihihihi....kluangman pon risau...

   Delete
  3. Hehehe...

   Sekurang-kurangnya Kejora Bapuk Bodo telah mengakui kebenaran memang wujud perjanjian berkenaan di antara kami. Perjanjian bahawa selepas terbuktinya Tun Mahathir adalah Pemuda Tamim maka Kejora Bapuk Bodo bersedia dipanggil bertanggungjawab di hadapan thaifah akan segala tohmahan yang ia lemparkan ke atas Tun pada hari ini.

   Itu sahaja sudah memadai pada hari ini.

   Selebihnya akan digunakan apabila sampai masanya kelak.

   Delete
 3. DAP sekadar menjalankan tugasnya membela kaum cina yang telah memberikan sokongan yang kukuh kepada mereka pada pru14 dan Tun juga sedang menjalankan tanggungjawapnya memperkasa kan sistem pendidikan negara dan pandangan beliau sebagai PM.

  ReplyDelete