Tuesday, August 20, 2019

HARI TU MUHYIDDIN WARNING, NOW IGP WARNING.. ERA NAJIB HISHAM JADI MENTERI WARNING...


https://bankami.blogspot.com/2019/08/tiada-lagi-amaran-harap-tak-pilih-kasih.html

Individu bangkit isu perkauman terus ditangkap, tiada lagi amaran: KUALA LUMPUR - Tiada lagi amaran dikeluarkan terhadap pihak-pihak yang cuba membangkitkan sensitiviti perkauman, bangsa dan agama; sebaliknya mereka yang terlibat termasuk pemimpin politik akan disiasat dan ditangkap serta-merta, kata Ketua Polis Negara Datuk Seri Abdul Hamid Bador.

8 comments:

  1. Assalamualaikum KD..kami org2 UMNO takkan kacau tugas Polis..Dari zaman dulu lagi orang2 UMNO tetap bg kepercayaan pada KPN. Cuba anak2 muda zaman sekarang ja tak abis2 nak tunjuk teror macam2 analisis...Yg penting akhir kesudahannya..Negara masih aman.

    Apa2 hal aku suka cara kau bg kesimpulan

    Mahathir masih PM
    Zakir masih di sini

    itu ja pun..nak harap bantu rakyat takda la..ke laut semua...Jangan risau KD yg selama ni pertahankan perlembagaan orang2 UMNO. UMNO akan ikut cara demokrasi tunggu PRU utk jatuhkan Tun M..PRU lama lagi la..rileks fokus bantu Rakyat..Isu2 keselamatan bg kep[ercayaan pada Polis..itulah pegangan ahli2 UMNO sepatutnya..

    Moga pegangan ni tak terhakis. Dan untuk John doe org2 UMNO tak jadikan mimpi sebagai pegangan perjuangan..

    ReplyDelete
  2. kikiki... dalam kjaan pH kuasa PIBG lagi power dari kuasa PM ke 7 dan 'bakal' PM ke 8 dan juga kuasa menteri..




    kikikikiki...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, still okay berbanding kerajaan dulu, kuasa bini lagi power dari PM ke 6 dan para menteri yg dilayan bak peon.
      Postor! Postor!


      Muahahahahaha

      Delete
    2. Menteri peon , kenapa biarkan diri dilayan sebegitu? Dah tua pun takder harga diri. Mungkin imbuhannya pun lumayan??. Salah sendiri tak nampak. 😀

      Delete
    3. bukti ade....!?? tak baik fitnah

      Delete
  3. mahathir memang disini..

    masih PM...

    tapi tulisan jawi dengan zakir naik ke laut..

    yang salah..UMNO lokman adam

    cai cai





    ReplyDelete
  4. Ada lg yg slh. Pibg melayu dan lembaga pengurus sekolah melayu langsung tak bersuara. Takut dkt DAP mcm madey dan barua melayu PH. Ekeke

    ReplyDelete

  5. Pakar ekonomi bagi warning kpd mahathir.

    Economist sounds the alarm over govt borrowing of RM58 billion in 6 months
    Robin Augustin - August 20, 2019 11:15 AM
    2.1k
    Shares

    PETALING JAYA: An economist has urged Putrajaya to slow down on spending, citing Bank Negara Malaysia (BNM) figures showing that the government has already borrowed RM58.1 billion in the first six months of the year.

    Barjoyai Bardai of Universiti Tun Abdul Razak said the numbers showed that federal government debt had increased from RM686.8 billion at the end of 2017 to the current RM799.1 billion.

    He said BNM figures also indicate that the debt-to-gross domestic product (GDP) ratio which was on a downward trend until 2018 had increased 4% from 48.7% at the end of Q1 2018 to 52.7% at the end of Q2 2019.

    Inilah satu2 nye kajayaan madey yg besar...mungkin atas nasihat Daim..

    ReplyDelete