Tuesday, August 6, 2019

NAJIB DAN ZAHID LEPASKAN AYAM LAGA AYAM SERAMA MASUK GELANGGANG.....Otai Reformasi Pun Dah Berkokok Sumbang....

RIWAYAT POLITIK MAHATHIR DIAMBANG KEMUSNAHAN, JANGAN KITA BERI NYAWA KEPADA MANUSIA DURJANA INI - LOKMAN ADAM
https://www.facebook.com/lokmanadam.ssr/videos/105971220754379

https://www.facebook.com/lokmanadam.ssr/videos/105971220754379/

Klik: MENJAWAB AUTA LOKMAN







Mission ini akan lebih berjaya kiranya Anwar turut sertai dengan syarat mampu cowteam PAS Dan DAP sekali lagi.

Lakonan patriotik UMNO tolak DAP adalah wayang yang boleh di kompromikan.

Satu perkara - semua pihak yang mahu berperang dengan Mahathir perlu terlebih dahulu ukur gelanggang. Jangan sampai kempunan.



# Sketsa September..
Anwar PM 16 Sep 2008 - gone
UMNO kahwin PAS 14 Sep 2019
Bateri Mahathir expired pun Sep juga




14 comments:

  1. Sejak kembalinya najib & jahit ke pangkuan umnongok, tok mat hassan jadi bisu bagai dah kena zip mulutnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalo wak jadi tok mat selaku naib presiden adekah wak berani bukak mulut?...cer citer sikit....jgn mengada2 lebey..

      Delete
    2. Pihak yg nak perang dgn madey perlu ukur gelanggang?...hihihi..

      Madey dari parti ciput hayat politik pon bergantung dgn ihsan parti gabongan...3 prk nonggeng....kajian demi kajian tunjukkan pengaruh madey terus merosot...rayuan madey supaya melayu masuk Bersatu tak di layan....JD ko kena fikir secara waras...jgn nak putar realiti....hishamudin pon tak ingin jadi katak puru...

      Delete
    3. Talking about khat…exactly 60 years ago (1959), the legendary TS P Ramlee made a big everlasting comedy movie, ‘Pandekar Bujang Lapok’.

      In that movie, he left an unforgettable permanent punch line….

      “Alif Mim Nun tendang Wau” sekali bunyi Sarkis dahhhh..!!
      —————————————————————-

      Ramlee: Err Sudin, ini bacanya apa macam…bacanya..?
      Sudin : Alif Mim Nun Wau…Alif tendang Wau…Sarkis daaa…
      Ajis : Eii apa daa sarkis...??
      Ramlee: Tulisnya begitu panjang, bacanya sikit sarkas?
      Sudin : Yang panjang tu bunga saje, yang pendek itu la…sarkis. Tak gheti?
      Ramlee : Tulis pakai bunga?
      Sudin : Habis, takkan hutang saje pakai bunga.

      Ramlee : Apa daa engkau bilang, diorang makan sini tidur sini, mana diorang nak pergi ni?
      Sudin : Ini sarkis sudah jinak, sudah berapa lama diorang traning…

      Ha ha ha
      Setepek kena muka umnongok…!!
      Hi hi hi

      Delete
  2. alamak klu pantun sentap kena delete plak .. kan KD jenis tulur masuk dalam perut


    oooooo tak pew cahaya majid blogspot kan ada...



    tinggal hastag jer la..


    #lawanpluralismurtadsyahid
    #lawankuttyfitnahsyahid
    ##popcorntambahdantepukkkk


    kikikiki..

    ReplyDelete
  3. Umno gunakan DAP untuk dapat sokongan melayu...madey yg ajar umno main wayang selama 22 tahun...

    Bila umno masih terus main wayang madey tak boleh buat ape2 lagi...

    ReplyDelete
  4. INI SEBAB2 YG BUAT BRADER NUAR & PKR GELABAH TAK TENTU PASAL…
    DAN JUGA NAJIB BOIKOT UNTUK TIDAK HADHIR DIPERTABALAN YDPA KE 16

    KUALA LUMPUR: Newly installed Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah has praised Prime Minister Tun Dr Mahathir Mohamad, describing him as a timeless statesman who works for the benefit of the people.

    Sultan Abdullah said Dr Mahathir had also led the government when his late father Paduka Ayahanda Sultan Ahmad Shah Al-Musta’in Billah was installed as the seventh Yang di-Pertuan Agong.

    “So the saying is true, that a renowned statesman is everlasting, and will not be out of date over time or in terms of age.

    “I hope that the close relations and understanding that existed between Al-Marhum Paduka Ayahanda with the Prime Minister can be continued during my reign for the benefit of our beloved country and rakyat,” said Sultan Abdullah at his installation as the 16th Yang di-Pertuan Agong at Istana Negara.

    Al-Marhum Sultan Ahmad Shah served as the seventh Yang di-Pertuan Agong from April 26, 1979 until April 25, 1984 when Dr Mahathir was helming the government as the country’s fourth prime minister.

    Sultan Abdullah also expressed confidence that the Pakatan Harapan government, led by Dr Mahathir, would be able to overcome any obstacle and continue to move forward to achieve success.

    His Majesty also welcomed the government’s efforts in restructuring the country’s development plans and strengthening the country’s finances, besides enhancing governance and integrity as well as combating corruption and defending the rule of law.

    “I would like to congratulate my government for its foresight in coming up with a new economic model known as the Shared Prosperity Vision 2030.

    Read more at https://www.thestar.com.my/news/nation/2019/07/31/king-hopes-to-have-close-ties-with-mahathir#KIxzFeb2DVd82OPV.99

    ReplyDelete
  5. Kah kah kah..

    Selepas kepala-kepala pendusta semuanya tewas di tangan Tun Mahathir dan pasukannya kini mereka mahu menembak Tun dengan menggunakan sebatang lobak yang lalok sebagai peluru.

    Si lobak yang sentiasa lalok ini pun sedar di dalam hatinya bahawa dirinya adalah juga seorang pendusta dan ahli fitnah, dan sedar juga bahawa dia tidak akan mampu menang ke atas Tun.

    Dia pun bukanlah berharap akan dapat menang ke atas Tun, sebaliknya hanya berharap dia dapatlah juga sebatang dua lobak apabila dia menembak Tun.

    Sayangnya, dia masih tidak sedar bahawa apa yang dia sedang lakukan ini akan membawa penyesalan yang tidak berkesudahan bagi dirinya.

    Dia telah mengeluarkan kalimah 'durjana' ke atas Tun. Kelak apabila tempoh bersukarianya telah tamat, dia akan mengalami kedurjanaan yang sebenar apabila ditimpa tulah manusia mulia yang ia hina dan cerca, sedang manusia-manusia yang beriman yang lainnya akan berkata "innalillahi wainna ilaihi raji'un, sesungguhnya Allah tidak menganiayai si durjana itu melainkan si durjana itulah yang telah menganiayai dirinya sendiri".

    Que sera sera; manusia-manusia durjana yang sebenar-benarnya durjana bakal tewas mutlak apabila tempoh bersukaria mereka telah tamat.

    Wallahu a'lam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jgn berlebih-lebihan mendewakan madey sbb madey bukan dewa. Dia manusia yg makin dimamah usia. Otak geliga suatu masa dahulu juga sudah semakin tumpul. Watak sombong kau konon madey kekal hebat dan idea sgt bernas agar parti ciputnya menjadi naga dlm ph ditunjukkan beratus ahli ppbm perak keluar parti. Kemelut dgn bakal pm ke 8 juga semakin kronik dan membimbangkan. Silap haribulan madey boleh tersungkur. Dgn menggelar umno bodoh kerana tidak sudi masuk ppbm mungkin dibalas dgn tidak menyokong ketika undi tidak percaya oktober nanti. Biarlah beruk bercakaran dgn lotong, pembangkang oder pop corn bnyk² sambil menonton. Oh ya, pesanan utk jondo. Jgn terlalu mendewakan manusia madey tu. Dia manusia biasa yg berdosa. Sama mcm org lain. Mungkin dosa lebih besar kerana terlalu lama menjadi pemimpin...

      Delete
    2. Whatever and ...

      JUST BRING IT ON!! !

      Delete
  6. Isu Khat Jawi ini didalangi oleh beberapa pemimpin DAP dan PKR dari kem Anwar Ibrahim, di mana modus operandi mereka adalah untuk menggunakan kekecohan sebagai ‘pentas’ untuk Dato’ Seri Anwar Ibrahim meredakan keadaan.

    Ini sekaligus akan membolehkan Anwar ‘membuktikan’ bahawa beliau mempunyai kemampuan yang tidak ada pada Tun Dr Mahathir Mohamad untuk menjamin keharmonian bangsa dan negara.

    Menurut maklumat, sebaik selepas keadaan reda, mereka yang mendalangi kekecohan tersebut akan ‘memujuk’ pihak Dong Zong dan Jiao Zong untuk akur bahawa seni penulisan khat sememangnya penting bagi membantu pelajar memahami Bahasa Melayu dengan lebih mendalam.
    Ini sekaligus akan membantu meningkatkan keyakinan masyarakat Melayu-Islam terhadap gandingan Anwar-DAP dan akan menjadi titik permulaan kepada penentangan besar-besaran oleh gandingan tersebut terhadap kepimpinan dan kerajaan Mahathir Mohamad.

    ReplyDelete
  7. Othman & John Doe dan KD..

    Tak payah lah nak komen dan jadi batu api....elok kau komen pakatan hancing yg not performing...
    Hari2 menipu rakyat dan menyusahkan rakyat..
    Bergaduh pasal jawatan sesama sendiri.

    PH is gone..
    Bila BN & PAS memimpin semula, percayalah...utk PH menang semula kena tunggu 60 thn lagi..

    BN still the best. Umno dh banyak belajar dari kekalahan yg lepas. Akan bangkit dgn lebih kuat..
    Rakyat dh sedar...PH byk menipu, buat fitnah dan actually cannot deliver.
    Tak ada perancangan masa depan.
    Ekonomi teruk jatuh..
    Rakyat susah..

    Sila siarkan kalau anak jantan..

    ReplyDelete
  8. Politik di malaysia very toksik..
    Sbb tu pelabur lari, ekonomi rosak, rakyat susah...

    PKR dah hancur...Tun M bijak guna Azmin utk hancurkan PKR. Anwar dh mcm tak ada chance jadi PM atau tak sempat jd PM..

    Skrg next target ialah DAP..
    Jeng- jeng....Tun M guna isu jawi.
    Skrg habis cina2 kutuk pemimpin DAP kata pengkhianat..
    LKS dan LGE kena kutuk teruk.
    Sebahagian Cina dh menolak DAP..

    Skrg Tun M nk keluar dari PH. Dengar khabar nk join Umno semula..
    Nk kembalikan kerajaan kepada BN/PAS slepas sedar BN/Umno still the best.
    PH sgt bahaya kpd negara..

    Tun M balik ke Umno selepas pecah belahkan PKR dan DAP yg dulu prmimpinnya kutuk Tun M teruk..

    ReplyDelete
  9. Mr Memerang alias Lobakman
    Menyalak bukit terhempuk kepala
    Selalu berlagak jadi Superman
    Spender di luar bukankah gila?

    Dulu dia 'Panel Pemikir'
    Otak kosong patutlah kalah
    Dedak hilang dah jadi fakir
    Nampak sihat...kesian lelah!

    Memerang durjana kaki pembelit
    Dulu sokong Bos semburit
    Bertukar Bos tidaklah sulit
    Tanpa dedak hidup pun perit!

    Apa jasanya pada negara?
    Jadi Ketua melalak di Sogo
    Terjerit, terlompat umpama kera
    Gemok badan, gemoknya ego!

    Patut dia tinggal di Seremban
    Satu tempat bernama Lobak
    memerang durjana penghias jamban
    Perasan handsome, muka murtabak!

    Hanya layak di kaki Pak Tua
    Buat pengelap, kekal di situ
    Bodoh sombong takde wibawa
    Tin kosong...si kacang hantu!





    ReplyDelete