Wednesday, August 28, 2019

NO WONDER SRI RAM DIGERUNI...MUKADDIMAH PUN POWER

Mahathir Tanya Tok Arab gila Mana? Soalan yang sudah lama Tun kemukakan dan sekarang menjadi relevan dalam kes ini.

Shafee: Prove Najib knew 'Arab donation' faked, then you can hang him: NAJIB TRIAL | Lead defence counsel says it doesn't matter where the money came from.

PRU15 lambat lagi untuk Najib kembali KE kerusi empok - rakyat rindu era Najib.

15 comments:

  1. Belum pernah dalam sejarah Malaysia bawa saksi hantu dalam kes 1MDB

    Nik Faisal tidak ditawarkan sebagai saksi oleh pihak pendakwaan dan juga pihak pembelaan?

    Jawapan TS Shafee: Kami tak menawarkan sesiapa kerana itu bukan tugas kami. Pihak pendakwaan yang sepatutnya bawa Nik Faisal tetapi mereka tidak lakukan kerana Nik Faisal tiada di dalam negara.

    Namun ada orang-orang lain yang juga tidak ada mereka tawarkan sebagai saksi! Jadi saya tidak tahu bagaimana anda menawarkan hantu sebagai saksi.

    Persoalan mudah yang sukar di jawab susah sangat oleh macai dan AG ke nak tangkap Nik Faisal dan Jho Low ke Malaysia...!?? IGP Mat Bedul tak jumpa interpol ke tangkap Nik Faisal apa yang susah sngat tu...!!

    Tanpa Nik Faisal dan Jho Low mana kes melibatkan 1MDN akan jadi cacat



    #lawansifitnahsyahid

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini statement siapa ni?

      Hak pendakwaraya untuk panggil atau tidak panggil Mana² saksi..strategi juga penting..
      Saksi tambahan boleh dipohon kepada mahkamah kemudian, on merit.
      Ada saksi disenaraikan..tetapi hak peguam untuk tidak panggil sekarang...

      Jika Tanpa jho low Dan Nik Faisal itu dianggap cacat..bukankah itu satu advantage kpd pihak najib, kenapa kicau?

      Soal KEADILAN, cacat atau tidak..soal panggil atau tidak, kicau le dlm mahkamah, kenapa di luar?

      Tak Hina mahkamah ke tu?

      Delete
    2. Saksi sangat penting untuk memberi keterangan terhadap bukti...ada bukti tidak perlu saksi dan ada bukti perlukan keterangan saksi...bagi bukti tandatangan dokumen saksi dioerlukan untuk sahkan ato napikan tandatangan beliau...
      Bagi bukti cop jari henye perlu saksi yg memeriksa dan mengesahkan cop jari milik seseorang.

      Delete
    3. Jauh cai najis pusing..

      Apsal semua mcm jdk dungu xnk ckp psl duit 42 juta dlm akaun najis kleptokrat lahanat yg telah disahka oleh pihak bank sendiri.

      Mana yg jerit2 fitnah tu xde rasa nk bunuh diri ke?

      Delete
    4. Nak panggil macammana kalo dah bertahun blm boleh ditangkap..

      Jho lo ikut kata kluangman akan ditangkap...mungkin sudahb dibawak balik dgn kapal selam yg habis minyak didasar laut dan tak dapat dikesan....

      Kkikikik..

      Delete
  2. Gua dah cakap lu, KD
    Gua baca sebaris sebaris pelan pelan.
    Memang power.
    Gua tak puas baca.
    Gua nak baca lagi.
    Gua ada gak forward link kasi penyokong tegar bossku; dia terus senyap. Bahasa Mahkamah ni konpius dia orang kot.

    Kalau aku foreman pun boleh faham tuduhan dan bukti, apasal orang bernama Dato', Tan Sri di depan nya tak faham ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko hanye paham tuduhan...perbicaraan baru mula...saksi dan bukti blm di ketengahkan...

      Pendakwa dah mintak tangguh lagi..

      Delete
    2. Mukadimah bukan bukti...bukti mesti jelas mcm matematik..

      Delete
  3. tak la lepas ni buat report polis blogger che det hina mahkamah gag order agak AG ada brani... IGP Cik Bedul ada brani...!??

    jom repot seluruh negara


    kikikiki..

    ReplyDelete
  4. hari ni menang PRU

    besok kita penjara najib!!

    hai KD..

    Assalammualaikum...

    ReplyDelete
  5. Jangan berharap sngat KD; nanti jadi macam kes SRC caca marba bila disoal balik PeguamBela..

    Bak ingatkan ko KD takut ko lupa;

    1) Kes bunuh Altantunya sebelum PRU heboh Rosmah terlibat , sekarang ni sonyap jo, Apa sebab
    2)Kes rasuah Scorpene dulu PH kata Bajib terlibat, sonyap jo
    3) Kes pembunuuhan Morais; dulu kata dia terlibat dalam kes SRC, baru dua hari lepas MACC kata tak ada

    Kita tunggulah satu persatu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. masalahnya KD bodoh percaya madey!!

      tu je

      Delete
  6. Orang kampong pon dah pandai sebut madey penipu...

    ReplyDelete
  7. Macamana sibodoh kagum dan percaya dgn janji PH, mcm tu lah jugak sibodoh kagum dan percaya hujah Sri Ramasamylingam. Cuma siaran ulangan kelentong. Ekeke

    ReplyDelete
  8. Pakatan and Mahathir are not listening to the people, says Bersatu man
    ……..

    Bersatu member Dr Rais Hussin Mohamed Ariff speaking at the ‘Post GE14 by-elections: Implications for GE15’ panel session in Gombak, Selangor, today. He says the government is prioritising the wrong issues. – The Malaysian Insight

    PAKATAN Harapan and Mahathir have stopped listening to the people, said Bersatu member Dr Rais Hussin Mohamed Ariff, who also warned that should an election be held now, the pact would lose it.

    “We have to start listening to the people. We are now doing what Barisan Nasional used to do. We are falling,” the former chief strategist said at a “Post GE14 by-elections: Implications for GE15” panel session in Gombak, Selangor, today.

    ReplyDelete