Thursday, August 22, 2019

PEMIMPIN PARTI DAN KERAJAAN SUDAH LOW CLASS

Beri satu dua nama pemimpin yang masih boleh disegani dihormati.

Mungkin ada seorang dua, sebab belang mereka tersembunyi kerana belum ada kuasa dan jawatan.
Once dapat kuasa dan jawatan, akan sama atau lebih teruk dari yang sedia ada.

Rezeki masing²..lebih baik kita wait and see..

Jangan mengharapkan sangat keajaiban.


15 comments:

  1. mahathir masih PM..

    zakir naik masih disini..

    ReplyDelete
  2. Malas nak campor. Idea tak sama. Saya tak kagum dgn Zakir Naik atau pun war-war Melayu beli barang-barang Melayu dan baikot bukan Islam. Semua hipokrit nak tunjuk I am holier than thou. Konon belilah barang-barang Melayu, jerit semua blogger Melayu, tapi blogger-blogger inilah yang kuat mengutu kreta Proton dan mengutuk Tun M nak buat 3rd Malaysian car. Merekalah yg paling bising mintak diturunkan cukai-cujai kereta import. Cakap je berdegar-degar. Puiiiiiii......!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena terima hakikat dr zakir naik satu satunya di dunia yang bukan sahaja fasil ilmu al Quran tetapi fasih kitab buku ugama lain..

      Lebih fasih dari paderi, tok sami itu sendiri..

      Yang dipertahankan bukan tubuh badan zakir naik, tetapi ilmunya, imej dan maruah Islam..
      Mereka juga bukan serang tubuh badan zakir naik shj, tetapi serang Islam..

      Petrol naik, barang naik.. Cik minah cool... Kenapa zakir naik, emo sangat.

      Delete
    2. Sorry....tak sanggup berkorban kerana dia.Tak sanggup nak jadi macam Syria, dah jadi padang jarak padang terkukur. Nyawa anak-anak bangsa saya lebih penting. Sila baca ni
      https://www.facebook.com/100009857621810/posts/938699736468605?s=1260808675

      Delete
    3. Cik minah,dgn komen yg anda berikan td,saya yakin negara kafir amat memerlukan anda..

      Delete
    4. Betul tu,saya setuju..

      Delete
  3. Dr Mahathir terjebak politik peras ugut, provokasi anti Melayu Islam

    Bekas Ahli Dewan Negara, Datuk Dr. Firdaus Abdullah berpendapat kepimpinan Tun Dr Mahathir Mohamad sedang berdepan tekanan politik peras ugut dan provokasi yang bersifat anti Melayu Islam.

    Menurutnya, hal tersebut dapat dilihat pada desakan berterusan pihak tertentu termasuk dari pemimpin kerajaan supaya menghantar pulang pendakwah Dr. Zakir Naik ke India.

    “Sekarang secara halus, seakan-akan Tun (Mahathir) dan pemimpin PH (Pakatan Harapan) sedang terjebak dalam politik peras ugut.

    KIKI ATER BUKAN TERJEBAK NAMENYER
    ACAH2 "POWER" ATOK TELO BERGOYANG
    KECUT TELONYA BILA TOKONG BERSUARA
    KARMA MAKAN FITNAH SI RENTA GAMPANG

    “Kerajaan juga seolah-olah terpalit dalam politik provokasi oleh sebahagian pemimpin dalam Pakatan Harapan yang cenderung memusuhi Melayu Islam,” ujar bekas Ketua Pengarah Dewan Bahasa Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP) itu.

    Dr. Firdaus, 75, berkata demikian ketika ditemui Malaysia Dateline semasa riadah pagi di Pantai Dalam, Kuala Lumpur semalam



    #HPU914LAWANFITNAHSYAHID

    ReplyDelete
  4. Difahamkan ramai warga Hong Kong ingin membeli rumah dan berminat untuk menetap disini. Nasihat natizen janganlah diambil lagi SAMPAH2 ini lagi, kelak nanti akan mendatangkan masalah besar kepada orang Melayu, ugama Islam dan cara hidup orang2 asal disini, bangsa ini tidak mempunyai ADAB yang COMPATIBLE dengan cara orang2 Islam Melayu. Budaya mereka adalah judi, babi, colok, arak, pelacuran dan segala benda yang bertentangan dengan Islam. Pergilah kenegara baru mereka di Australia, Kanada dan Eropah sana. Berhati2lah!!!!

    ReplyDelete
  5. Baru sedar ke KD; Aku salah seorang yang mengundi PH ari tu..Aku tak menyesal kerana niat aku nak tukar kerajaan yg dah tak ada rasa malu.Sekarang dah dapat kerajaan PH, rupanya 2 X 5 malah lebih teruk lagi.Ekonomi bertambah teruk dan perkauman bertambah tegang, Aku dah berpaling arah .Bagi aku BN masih lebih baik lagi dalam banyak aspek.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tunggulah 4 tahun lagi kalau umur panjang.....

      Delete
  6. Ini mcm ckp ada betul,, org politik 2x5 samaje,,
    Kes rogol tu bro gua fikir lu blh lah gosip gosip kan mcm u all gosip gosip kan kes Najib

    Ini kes rogol melibat kan 2 negara,, kita pun kena tunjuk pd indon yg kita tidak menyebelahi perogol wlpun mrk org Malaysia

    ReplyDelete
  7. Aku sedih sebenarnya setelah lebih 50 tahun merdeka ada lagi rakyat bebal yang tak kenal atas bawah jalur gemilang. Dikibarkan secara terbalik, malah dilakukan secara berjemaah. Terlalu banyak kes pada tahun ke 2 ph menjadi kerajaan. Apa yang mereka protes? Ada juga alasan tak logik bahawa mereka 'tak sengaja'. Tak sengaja yang dilakukan secara berantai! Lagi mencukakan hati, ada pihak polis yg menutup kes biadab dan kurang ajar ini dgn statement perbuatan ini dilakukan 'TANPA SENGAJA'. Senang betul tutup kes. Betul ke masa ni pihak penguatkuasa lebihkan TAKUT berbanding TEGAS? Semoga jawapannya TIDAK.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anda masih tidak faham²?

      Siapa yang paling berkuasa di Malaysia?

      PM? BN? PH? DAP? SULTAN? AGONG? POLIS?

      SEMUANYA SALAH

      Mereka ini semua kuli terhormat....

      Cik minah takut dunia tinggalkan cik minah? Takut mati? Lebih takut anak mati? Pokok bunga mati?

      Biar jadi padang jarak padang tekukur (pasti datang hari besar itu nanti) dpd berpetualang/berpaling dengan Allah (agamanya) semata² takutkan hilang fulus, hilang dunia.

      Kasihan mereka yang terus syirik (tanpa sedar) setiap hari padahal tonggang tonggek sembahyang tapi tak faham apa yg dia sedang puja dan sembah.

      Sedang sembah lucifer (penyihir hebat dengan izin Allah s.w.t atas pintaan iblis) atau anda betul² sedang sembah Allah (pertahankan agamaNya)?



      Delete
  8. AnonymousFriday, August 23, 2019 5:47:00 AM
    Anda masih tidak faham²?

    Siapa yang paling berkuasa di Malaysia?

    PM? BN? PH? DAP? SULTAN? AGONG? POLIS?

    SEMUANYA SALAH

    Semua nya salahhhh.... yang berkuasa ialah





















    PIBG Sekolah..




    kikikikiki..

    ReplyDelete