Tuesday, August 20, 2019

UCAPAN CARTOON SELAMATKAN NEGARA

Ketua Pemuda yang paling lemah,  muflis hujah,  muflis gaya,  muflis tokoh..
Di Mina pun masih ingat politik.. Serabut betul mamat ni..

Nasib baik dia balik cepat,  kalau lambat negara dah huru hara agaknya..

Negara lingkup tanpa dia.. Lebih kurang itulah maksudnya.


Umno Youth chief claims slandered by Malaysiakini, but...: The news portal's report had not attributed the vulgar twist to a DAP MP's name to him.

14 comments:

  1. Peribahasa kata, bapa borek anak rintik. Tapi dalam hal asyraf ni sama macam najib, Bapa Bagus Anak Useless. Kah kah kah.

    ReplyDelete
  2. Memang patut wong dikatakan p**i oleh pemoda umno kerana menyamakan tulisan jawi untuk porno..

    ReplyDelete
  3. Asraf sudah perasan dia jadi target pembangkang...malaysiakini melaporkan crowd pemuda umno yg kata puki tapi Asraf rujuk laporan itu ditujukan kpd beliau...perasan lebih sangat....

    Asraf perasan kerana dia yg anjurkan perhimponan dan dia sengaja ulang2kan nama wong supaya crowd sambut dan ulang dgn kata puki..

    Asraf pon lulusan bidang agama...makin ramai lulusan bidang agama bila berkait dgn kepentingan diri merosakkan kesucian islam...

    Itu sebabnye ade sarankan lulusan ugama tidak libatkan diri dengan politik...beramal dakwah dan jadi penasihat saja..

    ReplyDelete
  4. Bila semak kembali artikel malaysiakini dlm versi english jelas malaysiakini tidak sebut pon nama Asraf...tulisan sebut crowd...

    Chief Asraf yg fitnah malaysikini untuk cari publisiti murahan...malaysuakini patut saman Asraf dan tak perlu repot polis dulu kalo nak saman..

    Cara orang umno nak dapat sokongan...isu hutang 1 mdb 42 billion jugak diputarbelit kununnye najib jatuh kerana fitnah....sedangkan akaun bank najib sudah disiasat oleh pasukan petugas khas yg ditubuhkan oleh najib sendiri....pasukan ini telah sahkan najib terima 2.6 billion dan disahkan oleh FBI wang tersebut datang dari 1 mdb...

    Lulusan ugama pon kaki fitnah... Belajar dgn haji Hadi?...ostad jon doe pon fitnah anwar dan sokong pemfitnah abwar ...

    Zaman sekarang lulusan agama pon berani buat fitnah dan putarbelit...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kah kah kah.

      Hanya pendusta dan bingung tegar saja yang masih menafikan Anwar adalah seorang peliwat yang telah disabitkan kesalahan liwatnya di dalam satu proses pengadilan mahkamah yang adil, telus dan sah.

      Teruskan beralasan konon Anwar difitnah sebagai seorang peliwat selagi masih ada tempoh bersukaria bagi para pendusta, kerana tempoh bersukaria itu sudah semakin hampir ke penghujungnya.

      Segala rahsia akan terbongkar...
      Takkan dapat lagi berpura-pura...
      Kerana ia akan terjadi...
      Ia akan pasti tiba...

      Que sera sera ; para pendusta zaman fitnah tidak lagi akan dapat terus menari-nari apabila tempoh dan ruang untuk mereka terus menari telah kehabisan. Mereka semua pasti akan tercheckmate serentak.

      Wallahu a'lam.

      Delete
  5. camner depa nak takot ... skg depa bole buat apa saja sebab nyee

    "KUASA PIBG LEBIH POWER DARI KUASA PM DAN MENTERI"


    lu fikir sindri...


    #seronokgakjadibatuapinihkikikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tetiba org Melayu nak mempertahankan tulisan jawi? Sebelum ni ramai org Melayu yg tak tau baca jawi dan tak ambil peduli psl tulisan jawi pun.

      Kena jolok sikit dgn dap and friends, berpecah belah lagi org Melayu. Kali ni pasal sabjek jawi.

      Tak penting langsung cina atau india belajar jawi. Pengukuhan penulisan dan pertuturan Bahasa Malaysia dikalangan pelajar yang sepatutnya diutamakan.

      Delete
  6. Agak2 camna plak kau KD? PBBM dah jadi parti hebat ke? Jgn menyibuk dgn UMNO...Lokman Adam ketawakan kau ja..

    Tunggu KD...Lokman Noor Adam akan kucar kacirkan PKR plak...DAP misi dah tamat..

    ReplyDelete
  7. Jgn nk salahkan PIBG pula. Saper yg turunkan kuasa kpd PIBG ??

    ReplyDelete
  8. tunfatimah...

    selurus lurus bendul... bijak lagi bendul tu lagi pada kau...alahaiii..!!

    ReplyDelete
  9. Sedara yang tak baca between the lines. aku cuma nak tau kalau ada yang cerdik ataupun berani memberi jawapan yang betul atau separuh betul kpd soalan lurus bendul aku.

    Everything is not what it seems

    ReplyDelete
  10. kikiki..

    kan elok tulis

    everything is not what it means...

    seems ko lihat ke...!??? adooii iii

    ReplyDelete