Tuesday, September 3, 2019

'1MDB money lah bro!' - witness recalls Najib's ex-aide losing his cool

# satu dunia sedang fokus..

'1MDB money lah bro!' - witness recalls Najib's ex-aide losing his cool: NAJIB TRIAL | The normally soft-spoken Azlin Alias slams a file and shouts after a meeting with ex-PM, court hears.



















www.wasap.my/60139166932

14 comments:

  1. Tak ada kesan ape2 kenyataan saksi ni kerana azlin sudah gol...

    ReplyDelete
  2. Manakala si pelacur abata masih memekakkan telinga, membutakan mata, membunuh jiwa islamnya.

    Tatkala kecurigaan timbul, bukan waspada atau kebenaran yg dicari, tapi alasan melayu disarung, alasan islam dipakai, xlupa tengkolok fitnah dijunjung atas kepala.

    Melayu haprak yg masih menyokong kleptokrat lahanat, mohon gantung diri dari berterusan menunjukkan ketiadaan maruah bangsa melayu yg diinjak si lanun bugis

    ReplyDelete
  3. Hehehe...
    Tulah, bila ikuti perbicaraan 1MDB ni dh mcm buang masa ajer..
    Saksi cakap ikut rasa dan agak2.
    Dengar sana sani...
    Bila tanya mn bukti, tak boleh nk bagi..

    So apa tujuan perbicaraan ni sebenarnya?
    Sekadar dpt buat berita dlm suratkhabar dan internet utk burukkan Najib.
    Jho Low sampai skrg tak ditangkap.
    KPN hamid bador kata akan ditangkap dlm masa terdekat...skrg dh berbulan tak tangkap2...
    Kes dh mula...

    Buang masa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau abang kau Tak mencuri, Tak adalah Kita buang Masa.

      Delete
    2. Sekurang-kurangnya kita tahu apa yang sebenarnya berlaku. Jika kes dibuang sebab saksi telah mati @ telah menghilangkan diri menjadikan kes umpama cakap dengar sahaja, tetapi ianya menjadi pengetahuan umum apa yang telah terjadi dengan negara kita.
      Saya masih ingat najib ckp tak kenal jolo, tapi Allah nk tunjukkan najib tu kerjanya membohong dari a-z. Bahkan tak tahu malu!...

      Delete
  4. bring it on....come on .. bring it on...!!

    ReplyDelete
  5. KD..cuba try tanya bro cahaya al majid kita tu..dia masih percaya ke tak surat arab saudi tu??? Aku dah try nak post soalan tu kat blog dia, tapi dia dah block sapa2 yg guna anon utk komen...
    Seingat aku dlm posting dia yg lepas2 dia ada mention yg dikatakan najib tu sbg derma adalah benar belaka...hahaha..tepuk dahi aku..

    ReplyDelete
  6. Buat apa hang buang masa masuk blog tu....isinya, merapu. Typical otak ude ustad sekolah tak habis, bukak Tahfiz untuk kutip derma. Hari-hari tercegat kat pintu-pintu bank, shopping-mal, menadah tangan. Buat malu Islam je sebab agama lain takda buat macam ni.

    ReplyDelete
  7. Dalam 15 Minit, 4 Perkara Datuk Dr Rais Sumbat Gol Sendiri. -Dr Kamarul Zaman.


    Bila pemimpin BERSATU sumbat gol sendiri
    DR KAMARUL ZAMAN YUSOFF
    HANYA dalam tempoh 15 minit sahaja Datuk Dr Rais Hussin, Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi BERSATU, lakukan semua ini:

    (1) Mendedahkan bahawa kajian yang dibuat oleh beliau atas permintaan pihak istana sebuah negeri mendapati majoriti orang-orang Melayu Islam tidak berpuas hati dengan PH.
    Kata beliau: “There was a study commissioned by a royal house to gauge the sentiments in that particular state and towards Malaysia and our findings found that there is a huge concern amongst the majority Malay Muslims vis-a-vis PH.”

    (2) Mengkritik dasar-dasar Kerajaan PH, khususnya yang dikemukakan oleh Menteri-Menteri BERSATU sendiri, seperti Gojek, kereta nasional ketiga dan kereta terbang.
    Kata beliau mengenai Gojek: “I am one person who is totally against Gojek thing. It will create more problems in the streets of Malaysia than actually solving the problem. Gojek is a very temporaneous, very short term, not thought out properly initiative.”
    Kata beliau lagi mengenai Gojek: “So they thought Gojek was a good idea, it is not, Gojek is a very short term, low income, building towards a low income nation.” Kata beliau mengenai kereta nasional ketiga dan kereta terbang pula: “Third national car, for instance, is another thing that I am not totally for it, what more the flying car, that is comical.”

    (3) Mengkritik PH dengan menyatakan PH sedang jatuh dan tidak lagi mendengar suara rakyat.
    Kata beliau: “We are now doing what the BN used to do, we are falling... What I am trying to impress upon is that Pakatan Harapan have stopped listening to the people.”

    (4) Meramalkan pakatan Umno dan PAS akan menang mudah jika pilihan raya umum diadakan sekarang.
    Kata beliau: “Given the current sentiment, if they were to have the elections tomorrow, the new pact, Umno PAS with the BN, will win hands down, and this coming from PH guy ya, will win hands down.”
    Datuk Dr Rais Hussin terlebih bijak, terlebih berani atau terlebih jujur?
    Ucapan penuh Datuk Dr Rais Hussin dalam forum “Post GE-14 By-Elections: Implications For GE15” di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM), Gombak pada Hari Rabu, 28 Ogos 2019, boleh ditonton di pautan ini:https://www.facebook.com/PatriotMalaysiaKu/videos/468304443725387/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang sedang melalak hebat di luar sana adalah orang yang sama melalak kata umno akan jadi kerajaan semula sebelum di adakan PRU14.

      Penyokong penyamun yang sama. Hujung tahun ni senyap le kot, tak lama dah

      Delete
  8. Tanya si majid tu??hihihi cahaya dia dah makin suram yang aku nampak.

    ReplyDelete
  9. PH boleh buat apa saja kat Najib, yg penting kami akn tumbangkan PH. Ekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amaran dari macai parti cap timbang yang tumbang... Auw, takutnyer. Kehkehkeh

      Delete