Saturday, September 7, 2019

ADA YANG CADANGKAN: RAMAI² 14HB PERPADUAN UMMAH..MOLEK DOH

14hb ramai² perpaduan umah
15hb ramai² masuk AMANAH.

Kalau niat ikhlas BERSATU, perpaduan ummah, tentu tak kesahkan..

Tapi kalau perpaduan ummah bermaksud sokong umno pas sahaja..

Nampak sangat munafiqunnya.


7 comments:

 1. SALAM KD. MOHON PANJANGKAN KEADAAN SRJK(T) DI KG SIMEE, IPOH ... NAK UPLOAD GAMBAR PUN TAK TAU CARANYA. TERASA MACAM BERADA DI INDIA PULA. KALAU BUKAN KERANA BENDERA TU ... NTAHLAAA

  ReplyDelete
 2. Saya telah beberapa kali mengatakan bahawa perpaduan hakiki Bani Melayu tidak mungkin akan dicapai selagi Bani Melayu ini memiliki banyak panji yang memayungi bangsanya.

  Hanya dengan memiliki satu panji tunggal yang memayungi seluruh Bani Melayu, barulah Bani Melayu akan mencapai perpaduan hakiki.

  Untuk tujuan itu, hanya satu panji sahaja yang patut dan akan dibenarkan untuk wujud. Panji-panji lain di kalangan bangsa ini mestilah dilupuskan.

  Untuk tujuan memilih panji mana yang mesti dibiarkan wujud untuk terus memayungi seluruh Bani Melayu, maka pasukan yang memiliki panji tersebut mestilah satu pasukan yang tidak pernah tewas. Hanya ada satu saja pasukan yang tidak pernah tewas di kalangan bangsa Melayu ini iaitulah pasukan PPBM. Panji-panji pasukan inilah yang akan memayungi seluruh bangsa Melayu apabila zaman fitnah itu ditinggalkan.

  Untuk tujuan itu, pasukan PPBM ini mestilah menewaskan pasukan-pasukan lain yang menjadi lawannya, dan untuk tujuan tersebut, pasukan-pasukan lawan kepada pasukan ini mestilah bersekutu sesama mereka supaya mereka semua boleh ditewaskan serentak.

  Himpunan Perpaduan Ummah anjuran UmNo dan PAS ini adalah satu langkah yang sangat besar di dalam proses mencapai perpaduan hakiki di kalangan Bani Melayu.

  Dengan bersekutunya UmNo dan PAS, maka dua pasukan bathil terbesar di kalangan Bani Melayu telah pun berada di dalam pasukan yang sama. Mereka bakal menjadi magnet untuk pasukan-pasukan lain yang lebih kecil menyertai persekutuan ini dan menubuhkan pasukan Al-Ahzab yang bersekutu di atas jalan kebathilan. Kelak mereka boleh ditewaskan serentak oleh pasukan PPBM; iaitulah 'kaum yang didatangkan' yang bakal muncul sebagai 'golongan yang menang'.

  Matlamat HPU ini iaitu perpaduan ummah bakal benar-benar dicapai. Walaubagaimanapun berlawanan dengan hajat mereka bersekutu untuk menguatkan pasukan masing-masing menghadapi pasukan Tun, bukan persekutuan UmNO-PAS yang akan memayungi bangsa Melayu sebaliknya pasukan tunggal yang menewaskan gabungan ini yang bakal memayungi seluruh bangsa Melayu.

  PAS - UmNo mahu bersekutu? Baguslah kerana persekutuan inilah yang bakal membawa kepada pupusnya dua pasukan bathil ini dan menyatukan seluruh bangsa Melayu di bawah panji PPBM.

  Perpaduan Ummah PAS UmNo Se-Malaysia atau singkatannya ialah PUPUS sebenar-benarnya adalah satu langkah besar untuk bangsa Melayu ini mencapai perpaduan hakiki.

  Tidak perlu percaya apa-apa. Memadailah sahaja untuk bersaksi bahawa John Doe telah mengatakannya.

  Que sera sera.

  Wallahu a'lam.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Walau berulang kali ko mengatakan ko tetap juga seorang Pendusta. Hanya pendusta shja yg suka buat cerita mengarut. Kikiki..

   Delete
 3. enjit enjit semut siapa sakit makan dalam...

  muah

  ReplyDelete
 4. ...masuk AMANAH ??? ...Lebih baik masuk DAP.

  ReplyDelete
 5. Kalau dah nak buat perpaduan umah tapi dalam masa yang sama masih dendang takutkan DAP.
  Lebih baik potong bagi kuda makan.

  ReplyDelete
 6. Kalau dah nak buat perpaduan umah tapi dalam masa yang sama masih dendang takutkan DAP.
  Lebih baik potong bagi kuda makan.

  ReplyDelete

APAKAH MUHYIDDIN AKAN DIPILIH SEMULA DUN GAMBIR PRN JOHOR?

 YB Peja, usah keliru dan pening-pening kepala. Maksud pengkhianat parti itu mudah sahaja: Yang melompat parti dan mengkhianat mandat rakyat...