Monday, September 23, 2019

JASAMU DSN DIKENANG, 70% PERFECT, SEPERTI APA YANG ANWAR LALUI, NAJIB JUGA, MAHATHIR JUST DO IT FOR THE COUNTRY..

Secara perbandingan Najib lakukan banyak perkara lebih baik semasa menjadi Timbalan Menteri dan Menteri berbanding dengan Anwar.
Banyak melakukan kebaikan untuk rakyat semasa menjadi PM,  yang baik tetap baik...

Situasi kini di tangan undang² yang adil untuk DSN pertahankan atas puluhan tuduhan.
Rakyat yang waras akan terima apa juga keputusan.

Rakyat telah memilih untuk mengubah kerajaan di PRU14 dan peluang itu akan berulang lagi pada 2023 dan masing² sudah tentu mempunyai strategi dan perancangan untuk menang. 2023 Rakyat akan menang lagi walau siapapun yang jadi kerajaan.

Itulah rakyat.


Najib faces 'hot questions' from Apek Cina: Former PM takes his social media campaign to popular YouTuber, says he still respects Dr Mahathir

13 comments:

  1. 37 kes rasuah dan wang haram bekas exco johor satu pon tak lekat...

    Tambah plak madey dan DOJ tak mau dakwa jho lo...najib berpeluang di bebaskan...

    Tapi kenape madey dan DoJ tak mau dakwa jho lo?...Doj saman sivil jho lo lebih lama hampir basi dari kes najib...

    Ada pakatan madey dgn DoJ ker?...

    ReplyDelete
  2. Eeik..hari ni kluangman tetiba berubah nada plak..per sudah jadi?...

    najib kuat klentong...aku sudah kenal lama...najib tak kenal aku...

    Kikikikik...

    ReplyDelete
  3. Mood Kluangman ikut petubahan cuaca....esok nada lain plak jika cuaca berubah..

    Kikikik..

    ReplyDelete
  4. Benarkah Ah Jib masih menghormati Tun? Sekiranya benar dia menghormati Tun sudah tentu dia tidak menghina keturunan Tun konon Tun adalah Mamak Kerala, tidak menghina umur Tun konon Tun telah nyanyuk sebab dah terlalu tua, dan tidak mencerca 'kepala bapak kau' ke atas Tun. Selepas telah Tersungkur di Persada Takhta kini Ah Jib cuba mengambil hati rakyat dengan mengatakan dia masih menghormati Tun. Ini semua wayang semata.

    Jangan lupa 'kepala bapak kau' telah dilafazkan dengan penuh semangat di hadapan orang-orang bukan Melayu dan bukan Muslim dan mereka menyambutnya dengan ketawa. Dengan berbuat demikian, Ah Jib benar-benar telah menghina agama dan bangsanya sendiri di hadapan orang-orang yang berlainan bangsa dan agama dengannya. Ah Jib menghormati Tun? Podah!!! Sama dengan macai-macai berbayarnya, Ah Jib punya sembang babi pun boleh terbang.

    Siapakah sebenarnya manusia hebat di Malaysia ini yang benar-benar menunjukkan contoh sebagai seorang manusia yang tahu menghormati sekalian manusia lain? Jawapannya orang itu ialah Tun Mahathir sendiri. Dia tidak pernah mencerca mahupun menghina sesiapa sahaja, melainkan hanya menyebut fakta.

    Apabila dia mengatakan si anu itu seorang peliwat, itu adalah fakta. Apabila dia mengatakan si anu itu seorang penyangak itu juga adalah fakta. Apabila dia mengatakan si anu itu seorang penipu itu juga adalah fakta. Dia hanya memanggil 'spade' sbg 'spade', dan tidak mencerca.

    Dia juga tidak pernah mencerca balas mana-mana manusia lain walaupun dia dicerca dengan begitu teruk sekali oleh mereka. Bahkan ada di antara mereka yang mengasaskan sunnah cercaan ke atasnya dan itupun dia tidak pernah membalasnya.

    Mahafiraun, Mahakutty, Mahababi, Mahapundek dan 1001 maha-maha yang lainnya, tidak sekalipun dibalas dengan cercaan walaupun yang tidak setaraf.

    Sunnah-sunnah maki hamun, cercaan dan malahan melaknatnya seperti "SHIT@PM@P*kiMak", "Madeymatijadibabi", "Laknatullah" dan 1001 yang lain semuanya tidak pernah dibalas olehnya.

    Tun Mahathir adalah sebenarnya insan yang sangat menghormati makhluk yang bernama manusia walau apapun agama, bangsa dan negara seseorang itu, dan dia tidak pernah mengaku dirinya hebat itu dan ini sebagaimana orang-orang lain yang mahu mengaku macam-macam tetapi rekodnya menunjukkan Tun benar-benar seorang manusia berakhlak yang tidak pernah menghina mahupun mencerca manusia lain disebabkan namanya, keturunannya, bangsanya dan apa sahaja.

    Ah Jib? Hanya seorang makhluk yang telah tewas dengan penuh kehinaan, dan kini ia mahu mendapatkan simpati masyarakat konon dengan berkata dia masih menghormati Tun padahal rekodnya benar-benar menunjukkan sebaliknya.

    ReplyDelete
  5. Khalid dah jumpa sirul dan mak sirul seblm jadi menteri...madey pon dah jumpa mak sirul..

    Bila kes bunuh sirul akan dibcarakan semula?...khalid dah senyap bila jadi menteri balaci madey....

    Sirul akan mati di ostralia kerana khalid sibok dgn tanah kg baru..

    ReplyDelete
  6. Anwar jemput dua pakar ekonomi bentang kajian kemiskinan

    Sep 24 2019 / Keadilan Daily
    Anggota Parlimen Port Dickson, Anwar Ibrahim menjemput dua orang pakar ekonomi Universiti Malaya (UM), Prof Dr Rajah Rasiah dan KS Jomo untuk membentangkan kajian mereka tentang kadar kemiskinan di negara ini dalam Seminar Ekonomi, Kemiskinan dan Kesenjangan di Malaysia: Takrifan dan Pelaksanaan, di Parlimen petang ini.

    Di hujung seminar tersebut, Kaukus Reformasi dan Tadbir Urus Parlimen yang dipengerusikan Anwar akan membentangkan cadangan mereka berkenaan masalah kemiskinan.

    ReplyDelete
  7. KD,

    1. Bila kes najib mula didengar di mahkamah, jho low beberapa kali buat komen menerusi wakil peguamnya berpangkalan di US, Uk da Australia. Sekarang sunyi sepi...tiada lagi komem.

    2. Hamid Bador pula kata ... akan bawa jho low balik sedikit masa lagi. Selepas iti mengisyarat akan berhenti dalam masa yang dijanjikan.

    3.Mahathir juga kurang atau langsung tak komen pasal jho low.. .

    4. Kes mahkamah 1MDB telah bermula dan kalau ikut perjalanan kes....jho low the focal person.Defence counsel even challenged prosecution to present jho low in court to answer all these allegations.

    SAYA LIHAT ADA SUASANA CALM BEFORE A STORM.....and its interesting.

    1. Is jho low actually in the country?

    2. Plea bargain in the process?

    3. Let prosecution finish the case before surprising everyone with Jho Low to testify both SRC and 1MDB?

    4. Doing that would totally paralyse defence....

    SPECULATION YET THERE ARE TRUTHS OUT THERE......only a few know....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biar lah yang bertanya ada bukti? Mana Jolo? bersukaria seketika dengan kebodohan mereka sendiri...
      Kita sudah beri nasihat dan peringatan...

      NAJIB sudah belajar banyak perkara akibat ignore Mahathir...yang sangat mahal harganya sekarang
      Siapa lagi yg cuba lawan kebenaran?
      4 mantan PM, 2 mantan TPM, termasuk Ku Li - semua tumpas..mereka MERANCANG tetapi mereka LUPA satu perkara utama...

      Delete
    2. Wau bole punye ramalan jauh tersasar...

      Kalo nak jho lo testify di akhir perbicaraan sebagai saksi pendakwa kapal jho lo madey kena bagi balik....jho lo perancang sedut wang 1mdb dah sapu berbilion2 lebih besar dari najib nak kasi balik kpd kerajaan?...madey sedia maafkan jho lo?...tak mungkin...
      Hanye amhari dan azral yg dimaafkan kersna ini orang kecik...balaci saja..

      Delete
  8. Blog ini makin bersih dari tulisan fitnah dari puak sokong rasuah ..

    ReplyDelete
  9. Seronok kutuk madey bapak korupsi dlm blog budin dan putra merdeka...

    Penjilat2 bapak korupsi takut nak lawan hujjah...semua tercirit termasuk kluangman...

    Kluangman kena kerja lebih sikit tapis komen2 kutuk madey dan kluangman...

    Kikikikik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fitnah ke atas Tun beribu kali ganda dari sekarang sebelum PRU14, setiap jam dan semua media yang makan dedak pulun sungguh memburukan Tun - akhirnya?

      Sekarang, yg dulunya sokong Tun menyalak bila tak dapat habuan?
      Saki baki yang sokong rasuah terus meroyan..

      So what?

      Delete
    2. Hamid anak Bador yg cakap besar akan tangkap jho lo beberapa bulan lepas takut dgn putri bunian...putri bunian lagi power..

      Yg puji hamid dulu semua dah terduduk...hamid nak pencen awal...

      Kikikikik.

      Delete