Tuesday, September 24, 2019

KAMU BOLEH MERANCANG...TETAPI KAMU LUPA SATU PERKARA..



Mahathir would have been the first Malaysian to be charged under the Anti-Fake News Act 2018 if there had been no peaceful and democratic change of government on May 9, 2018: Datuk Seri Najib Razak’s antics of the fake news issue has made me think as to why the Anti-Fake News Act was rushed to become law before the 14th

14 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  3. Sdra KD

    Tajuk artikel anda kali ini "KAMU BOLEH MERANCANG...TETAPI KAMU LUPA SATU PERKARA.." sangat tepat pada saatnya dan istimewa. Mengapa????

    Sebelum PRU14 pelbagai perancangan (MANUSIA) untuk menjatuhkan kerajaan BN pimpinan Najib. Keluar dari persaraan pada umur 93 tahun, Mahathir kena kerja kuat bersama seteru2 politiknya untuk mengalahkan Najib dan Umno/BN. Beliau mengepalai PH, menang dan seterusnya dilantik jadi PM ke7. Allah swt maha memahami dan mengetahui.

    Setelah menang mulalah desakan demi desakan agar Mahathir tunai janji serah kuasa dengan Anwar secepat mungkin. Balaci Anwar mula asak kiri kanan namun tak berjaya. Terpaksalah Mahathir menekankan beliau akan tunai janji. Mulalah balaci Anwar mula dibuai mimpi siang malam kerana kuasa akan ke tangan Anwar dan balacinya.

    Kadir Jasin mula buat ramalan konon serahan kuasa tak ada hitam putih....boleh jadi 2020, 2030 atau 2050...it is a sinister comment. Kerana Kadir tahu kuasa penentu bukan Mahahir tapi allah swt.

    Pursuant to this saya rasa artikel KD kali ini sangat tepat dan bagi saya istimewa. Najib (MANUSIA) pernah RANCANG nak guna Anti Fake Law ke atas Mahathir seperti yang diutarakan oleh Lim Kit Siang. Namun PERANCANGAN MANUSIA digagalkan oleh Allah swt.....kerana kemungkaran of thieving activities sehingga negara kucar kacir

    Taking the same point, Mahathir (MANUSIA) penah rancang akan serah kuasa pada Anwar. Setelah menang dan dapati negara yang ditinggalkan Najib dalam keadaan yang sangat teruk, financially, economically, social uneasiness among races and religious beliefs etc, Mahathir kena berhati2. namun atas desakan balaci Anwar, beliau terus sahkan akan tentukan tarikh dan ketika kuasa diserahkan walaupun majoriti rak yat enggan terima anwar sebagai PM8 kerana masaalah peribadi menjuruskan isu agama (a bisexual and supporter of LGBT...lihat video Anwar tak dapat jawab lady interviewer) dan kurang kecerdikan untuk memimpin negara Malaysia. Hebat in form zero in substance. Jadi atas berlatarbelakangkan ini semua apa kesudahan nanti....sama dengan gagalnya najib guna akta anti fake news to mahathir? Kita serah pada Allah swt yang maha mengetahui dan penentu.

    Kalau confirm Anwar jadi PM8 .... adios PH...confirm akan kalah dengan patah riuk. Jangan harap sabah dan sarawak akan sokong..... GPS dan warisan tak takut dengan PKR dan DAP atau Bersatu dan Amanah apa lagi PAS. Mereka takut manusia/bukan Allah....sebab itu GPS dan Warisan ngelabah tak tentu pasal sekarang. Umno sabah kutuk mahathir. GPS like wan junaidi, karim hamzah kutuk mahathir. Saya takut kutukan seperti "kepala bapak kau" akan kembali dan hentam mereka yang kutuk mahathir.

    Saya juga mahu mahathir digantikan namun sehingga sekarang tiada pemimpin yang layak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko ni cakap mcm keling...Allah tentukan ko dah confirm Anwar pm PH tewas...

      Madey pm 3 prk Allah dah comfirm PH kalah..

      Prk TG piai?...ko boleh confirm Bersatu boleh menang?....mood rakyat sedang lari dari madey...ada kem madey ada kem muyidin...

      Delete
    2. Xtepat tu..
      Ada kem madey dan ade kem anwar.

      Jgn kata nk jdk pm, nk lead PH pun belum tentu anwar mampu

      Delete
    3. Mood rakyat sedang lari..ini je ratib machai. Lari kpd Najib kepala perompak ke....?
      Parti mana pun menang prk, tak penting. Tun Mahadir tetap PM.
      Tiba masa PRU15, ini yg menentukan masa depan Malaysia. Rakyat kena pilih antara perompak dgn kehidupan sukar di bawah PH yg mewarisi beban hutang kerajaan BN.
      Kalau pilih perompak, adakah hidup akan lebih senang dpd hidup di bawah kerajaan PH.....???
      Adakah pemimpin umno akan berhenti menyamun....?
      Kalau pilih PH, hidup memang sukar sebab Rome tak boleh dibina dalam sehari tapi penyamun dihapuskan.

      Delete
    4. Ko boleh kompom mood rakyat lari dari madey? Takkan? Tapi aku boleh kompom ko mmg macai.


      Kikikikiki

      Delete
    5. Cik minah ooit...memang madey masih pm menang atau tewas..kalo tak penting Bersatu tak perlu tanding prk...ini maruah Bersatu dan PH untuk pru15...

      Kalo ramai mp Bersatu dan PH mati semua prk kalah boleh tumbang madey dari kerusi pm...PH hanye menang tipis...

      Kikikik..

      Delete
    6. Cik minah ni lemah akal ke. Kehidupan rakyat malaysia sblm pru14 adalah lebih baik berbanding paska pru14. Hutang negara sblm pru14 hanya lebih sedikit dpd 650 bilion berbanding paska pru14 yg hampir menjejak 1 trilion. Kerajaan yg diketuai siapa yg paling bnyk berhutang? Hanya dlm tidak sampai 2 tahun, hutang yg kerajaan ph buat hampir 200 bilion. Siapa yg buat bnyk hutang sbnrnya cik minah? Kerajaan ph tak mampu jana ekonomi, hanya tahu jual aset dan buat hutang luar utk dptkan duit. Agaknya kelemahan otak cik minah mewarisi kerajaan ph dlm mengurus ekonomi. Yelah, janji boleh salahkan bn/najib cukuplah. Rakyat bukan tahu kalau dikencing berkali-kalipun.

      Delete
  4. Ko ni cakap mcm keling...Allah tentukan ko dah confirm Anwar pm PH tewas...

    MAAF SAYA BUKAN KELING...ALLAH AKAN TENTUKAN NANTI BUKAN SEKARANG. KALAU PRU15 ANWAR LEADS INSYAALLAH PH TEWAS

    Madey pm 3 prk Allah dah comfirm PH kalah..

    PRK BUKAN PENENTU KEJAYAAN PRK. PH KALAH SO WHAT? MAHATHIR MASIH PM

    Prk TG piai?...ko boleh confirm Bersatu boleh menang?....mood rakyat sedang lari dari madey...ada kem madey ada kem muyidin...

    KAU PULA JADI TUHAN....MOOD RAKYAT LARI DARI MAHATHIR? SLEEP IN FANTASY FREN....KEM MAHATHIR KE MUHYIDIN KE.....SIAPA MASIH PM SEKARANG....ANWAR BELUM TENTU LAGI....ALLAH ADA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mcm mana ko dah tahu Allah akan tentukan nanti?...maksudnye ko dah tahu taqdir tuhan dimasa depan?...rosak aqidah orang tua ni....

      Delete
    2. Allah ada...Iblis pun ada...sebab tu bnyk yg kepanasan tak tentu hala.

      Delete
  5. cakap kit siang pun jadi perbahasan? very low and slow.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cakap tak bohong tak tipu...

      Compare to...

      Saya tak kenal...
      Kikikiki..kan dah kantoiii..

      Delete