Sunday, September 8, 2019

KENYATAAN² INDIVIDU TIDAK BOLEH DIAMBILKIRA SEBAGAI KEGAGALAN KERAJAAN

Suara pembangkang di Parlimen adalah tanda aras gagal atau tidaknya sesebuah kerajaan. Suara itu harus juga dari sebuah kajian yang diiktiraf.

Soal penjualan asset negara,  pertambahan hutang atau apa juga keputusan dan tindakan kerajaan perlu dibantah mengikut saluran.

Sekadar demo 50 orang lobakman,  sekadar suara desperado OKT,  sekadar suara sumbang dari pentas politik,  sekadar satu dua pendapat blogger cabok dan rengek pecacai tidaklah menggambarkan kegagalan kerajaan.

Gesaan bubar parlimen tanpa isu kuat lebih kepada kekecewaan yang belum terubat, bangkrap politik dan salahguna demokrasi.
Di era Najib PRU dibuat sehingga ke hujung tempoh malah dalam masa tambahan,  tempoh kecederaan,  punyalah takut.

Kerajaan sekarang: Bukit tak goyang,  busut tak runtuh.




Musuh,  belum apa² dah bercempera - makan kasut sendiri..


22 comments:

  1. Sebab buat PRU dlm masa tambahanlah dia org terkedu dan seterusnya meroyan apb Mohamadey Sumareh begitu selamba merembat gol kemenangan dlm saat genting itu.

    Dgr khabar, sehingga ke hari ini puak yg kalah pd 9.5.18 itu masih meroyan dan asyik meminta perlawanan ulangan.

    Kkikikikikikikiki

    ReplyDelete
  2. Berita terkini..

    MANSUH TOL TAK JADI .
    MANSUH PTPTN TAK JADI .
    TURUN HARGA MINYAK PUN TAK MENJADI..

    LAST2 MANSUH PENCEN..
    BARU MENJADI..

    TEPUK..TEPUK..
    👏🏽👏🏽
    🤩😂😅🤣

    ReplyDelete
    Replies
    1. madey masih pm...zakir naik masih disini..boboi masih terus projek kerajaan!!!

      kd still blogger sampah!!!


      Delete
  3. Jon doe kata madey pinjam duit nak bayar hutang tinggalan tahik najib...

    Boleh jon doe bagi tau berape banyak madey dah bayar hutang dari pinjaman samurai 1 dan bon panda?...

    Hutang bayar tapi kenape hutang makin meningkat dari 680 billion kpd 800 billion?....jon doe pandai ker matematik?...kalo temberang panji hitam memang jon doe pandai kira dgn 313..

    Kikikikik..

    ReplyDelete
  4. Kluangman pon masok kelas blogger cabok...merapu...

    ReplyDelete
  5. Pinjam duit untuk bayar hutang dulu tapi hutang sekarang lebih banyak dari hutang dulu. Saatu "kepandaian Madey dan koncoconya" dan dibanggakan oeh cai2 PH.

    ReplyDelete
  6. ...dam Madey masih PM, KD tetap blogger sampah.

    ReplyDelete
  7. Padu bro KD. Maka menggentaplah gigi-gigi para macai berbayar bertaraf LObaKMAN dan laLOKMAN yang menghurung blog ni seperti lalat dan langau yang lalok demi sebatang dua lobak walaupun saban hari mengata blog ini sebagai blog sampah.

    Nasib baik jugalah ada blog 'sampah' ni. Bolehlah para lalat dan langau ni hurung untuk dapatkan sebatang dua lobak demi mengisi perut mereka buat sementara waktu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ajommm jon doe ke blog fevret lama aku...

      putramerdeka.blogspot.com

      Delete
  8. KD...
    Guna otak dan fakta...
    Kerajaan skrg GAGAL..

    Buka mata dan minda...

    ReplyDelete
  9. kepeh kepeh kepeh

    bunyi panji itam berkibar


    kepeh kepeh kepeh...


    kikikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. siri upgrading cirit birit panji hitam jon doe di

      putramerdeka.blogspot.com

      akan disesuaikan dengan tajuk enntry blog lama aku

      jondoe budak suman pomen cikminah sila kunjungi blog lama tu

      Delete
  10. KEPALA PEROMPAK NEGARA TAHU ATAU TIDAK ANAKNYA SEDANG MENYAMUN..!?

    SALAH SATU CIRI CIRIT BIRIT VIRIT CAIR MERECIK KUNYIT MASAM PANJI HITAM KAT ... "RECYELE DAN KALIMAT CERCA HINA MELAYU TAK SOKONG DIA.. BILA MELAYU DAH SOKONG ANAK CUCU KRONI CINA ROMPAK BALIK KEKAYAAN NEGARA"

    SELEPAS ITU ATOK RECYCLE BALIK KALIMAT "MELAYU MUDAH LUPA" PADA KALIMAT "MELAYU TAK PERNAH BERUBAH" PROJEK SAILANG@HIJACK HIMPUNAN PERPADUAN UMAH #HPU914

    Mukhriz Mahathir menyamun 1,000 hektar tanah konsesi balak di Sarawak pada 1994, Mukhriz jawab dia “hanya tolong kawan dan itu cerita lama, dah lupa”.

    Sama macam skandal Forex lebih RM 30 billion melibatkan Tun Mahathir Mohamad, juga Tun Mahathir jawab “Tak ingat, tak tahu, tak siapa beritahu”

    Mereka dua beranak mudah lupa diri, tapi kalau bab orang lain, mereka boleh kerah polis "panjat siling rumah Tun Rahah" untuk kononnya cari duit Najib Razak curi!

    Itulah kisah Tun Mahathir anak beranak yang bertaraf billionaire dan tak tahu malu.

    It's ok lah..Tidak mengapalah. Letak sebelah dulu cerita lama, kita bercakap pula tentang skandal OPCOM terkini.

    Baru-baru ini pada 28 Ogos 2019, Kabinet PH umumkan kelulusan peruntukan RM21.6 billion untuk national connectivity plan dan saya ada menulis bahawa ianya adalah untuk kepentingan syarikat Opcom milik anak Tun Mahathir.

    Tapi 4 hari lalu pada 4 September 2019, Gobind Singh Deo nafikan ianya projek mega dan Opcom (syarikat Mukhriz) bukanlah satu-satunya syarikat yang mendapat faedah dari peruntukan RM21.6 billion tersebut.

    Maka kencing PH semakin berdarah nanah.!

    KIKIKI.. PANJAT SILING CARI DUIT
    FITNAH BOSSKU DAH MAKIN BERNANAH
    SEMUA BUKTI MAKIN KE LAUT PODAHCITT.!
    ANAK MENYAMUN BAPAK YANG MENGARAH..

    Dari maklumat yang diperolehi dari data Bursa Malaysia, Mukhriz telah menjual sahamnya di Opcom dalam 3 urusniaga berasingan selepas pengumuman peruntukan RM 21.6 billion untuk national connectivity plan yang menyaksikan saham Opcom naik mencanak!

    ADA HATI CAKAP "MELAYU TAK PENAH BERUBAH"
    KALIMAT MOMOKAN SI RENTA MELAYU MUDAH LUPA
    AWAS PROJEK SAILANG #HPU914 PEMERINTAH
    #BUYMUSLIMPRODUCT AYOH TERUSKAN SEGERA

    Mokhzani juga telah melepaskan semua jawatan di Opcom 2 dan bulan sebelum pengumuman RM 21.6 billion.

    Kesimpulanya sekarang Melayu"Siapa Yang Tak Pernah Berubah" sebenarnya..!!??


    #buymuslimfirst
    #HPU914

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku yakin bila mukeriz dapat balak 1000 hektar tanpa tender dan dapat projek 5G 21.6 billion tanpa tender jon doe dan penjilat turut dapat bagian mereka yg lebih mahal dari lobak...mereka tak reti kira hutang dibayar tapi hutang tak pernah menyusut...

      Jon doe makan tahik burung merpati otak dah luntur...

      Delete
    2. John doe ni org yg makan suap. Kalau betul² real punya iman, dia akan berani sangkal kerja² bodoh, kerja² mangkuk yg sedang kerajaan buat sekarang. Mana ada protes dia pasal kerajaan tambah hutang, isu anak pm dpt ban balak ribuan hektar, dpt kontrak kabel optik dpd kerajaan dedy dia dll. Senyap tak bunyi. Tp bab nk lambung madey, mcm dah takde spring yg cukup anjal bg menandingi john doe melambung madey. Ada jawapan john doe? Kalau ada, sudi juga aku membaca. Tak salah meraikan perbezaan pendapat dan pandangan.

      Delete
  11. Umno tak yakin perpaduan umnah akan berjaya...jadi kena tukar kpd perpaduan nasional..

    ReplyDelete
    Replies
    1. What everlah nak tukar jd nama apapun. Yg penting ph sedaya upaya perlu dijatuhkan next pru. Apa ada pd nama, ye tak. Ph yg timbul dpd kata nama pakatan harapanpun boleh diubah kd pakatan hancing, pakatan haprak atau juga pakatan hancus. By the way, ph masih kekal jd kerajaan walaupun dpt gelaran hancing, haprak atau hancus. isunya ialah bukan nama tp hasrat utk jatuhkan ph itu lebih utama. Rakyat tak pandang sgt pada nama tp rakyat kena tahu kerajaan skrg adalah kerajaan paling teruk sepanjang zaman dan perlu digantikan dgn kerajaan baru pada pru15.

      Delete
  12. Kerajaan sekarang GAGAL kerana madey GAGAL...

    Madey gagal dlm banyak perkara kerana madey asyik main politik nak terus pegang jawatan PM hingga akhir hayat...

    ReplyDelete
  13. Kd baru belajar watak jd blogger pembangkang ke apa? Sblm pru14 kan kd antara blogger pembangkang yg tak reti letih jd penghasut (petik ayat rafizi) kpd rakyat agar benci kpd najib, kpd bn dan kepada kerajaan masa itu. Akhirnya kerja kotor itu diizinkan Allah utk berjaya. So, andai kata pembangkang sekarang menggunakan modus operandi yg sama, apa masalahnya? Bangkangan, protes, demo atau apa shj bukan nak pengaruhi kerajaan, yg penting ialah HASUT rakyat BENCI kpd kerajaan, menteri² dan jgn percaya lagi dgn penipuan ph. Eh, boleh ke mcm tu? Apa pasal tak boleh. Ibarat main bola, kalau pihak lawan guna kaki utk jaringkan gol, pihak satu lg juga ada hak utk tendang bola guna kaki utk jaringkan gol. So kd, propaganda pembangkang ni bukan sgt nak pengaruhi kerajaan sbb kerajaan mana ada mata telinga utk melihat dan mendengar sbb dah jadi buta dan pekak kerana hasil mahsul negara dlm genggaman. Yg penting ialah pengaruhi, racun dan hasut rakyat supaya sekali lagi menukar kerajaan yg ada. Segala modal yg ada perlu dieksploitasi utk menjayakan hasrat. Lagipun ph yg sudah jd kerajaan masih guna modus operandi yg sama utk hasut rakyat kan... So, fare & square kan. Siapa lebih menonjol akan menang game ini.

    ReplyDelete
  14. Yg penting najis.. Ooppss.. Najib dok penjara sg. Buloh. Bestnye. Hehehe

    ReplyDelete
  15. Ambilah Najib to. Tapi kerajaan bg dkt UMNO Dan PAS Tau. Ekeke

    ReplyDelete