Friday, September 13, 2019

KIT SIANG SUDAH KELUARKAN PERINTAH DAN ARAHAN SECARA TERBUKA?

PM
KDN
PDRM
PENJARA
Sila ambil perhatian..

http://feedproxy.google.com/~r/limkitsiang/rss/~3/3Y1MIgb8sYI/

26 comments:

  1. allamak komen delete


    delete jugakkkkk



    kikikiki..

    ReplyDelete
  2. Takpe encik, kalau Dap betul melampau, menimbulkan ketegangan Kaum, ingin menghapus agama rasmi Dan Raja, Aku join Korang angkat senjata serang mereka, Tapi Korang kena join sama la, kita dijanjikan syahid kalau pertahan Agana negara kita. Taoi kalau Setakat sembang, Takut dgn bayang2, nak lepak rumah sambil Harap duit turun Dari langit tu, Aku lepak Kat bengkel aku sambil angkat Spana, ade jugak hasil. Anak bini Aku tak makan, Takdenye umno pas BN ph nak dtg hantar beras. 5 tahun sekali ade kot. Lagipun org Melayu ni nak ke buat kerja tanpa bayaran. Janji syurga tu Kat mulut Aje, Cuba Ko ajak, Ah, Kira duit Kat rumah, kumpul kereta, rumah, bini lagi best. Pakaian tak mencerminkan akhlak. Baju Aku berminyak Dan sentiasa kotor tak bermakna Aku tak masuk masjid, berkod, kemeje tak semestinya Tau hormat menghormati sesama manusia Dan berjubah Belum tentu perangai semenggah. Tu Belum lagi Aku sembang bab hutang. Kang aku plak Yg emosi kang. Jadi good luck. By the way, Aku akan Sokong perpaduan ummah ke, national ke, bleh Sokong sgt. Kuar PKR yg nampak Huru hara Dan join mereka pun bleh. Dgn syarat, Tukar habis muka2 Kat dlm tu. Dari 2 team tu. Muka baru, perangai baru. OK, lagi Elok ambik bebudak Yg baru keluar kolej ke, U ke. Sekurangnya berpelajaran Dan Tau rasa hidup sebagai rakyat bawahan. Lagi cun Yg masih ade ptptn... Insyaalah OK. Yg dari mesir pun lagi OK, ape guna org lama, cakap mcm paria, pagi lain, ptg lain. Rasa manis, terus telan. OK tak.

    ReplyDelete
  3. agak2 KD dan ahli BERSAtu sembah tuhan Allah swt ke lim kit siang???

    kikiki

    #mahathirmasihpm

    ReplyDelete
    Replies
    1. KD....maaf ye....rasanya kerajaan tak perlu peduli hal umno pas....buat je kerja dengan ikhlas dan terbaik & work on the economy secepat mungkin...bila ekonomi pulih & rakyat rasa limpahan ekonomi secara automatik umno pas becomes irrelevant...

      Delete
    2. betul tu..xpyh takut dengan pas umno...diorang saja je kumpul2 dengar ceramah tin milo!!!semut dalam pwtc lagi banyak!!

      fokus bagi idea pada madey...macamn nak buat projek mega kerajaan bagi tender pada anak2 dan kroni dia!!!

      kiki

      Delete
  4. pomen bawah tanah...!!

    orang lama ckp mcm paria tu umo dah 94 tahun koottt...

    ckp mcm paria...!??


    bukan ckp mcm lidah bercabang kann..





    kah kah kah kah... kikikiki


    deleteee copekkk..!!

    ReplyDelete
  5. diminta KD jangan sibuk hal berkaitan UMNOPAS...sebab madey masih PM!!!

    kikiki

    #harapmadeypanjangumur1000tahunlagi

    ReplyDelete
  6. Terima kasih krn menunjukkan kebodohan Madey.

    ReplyDelete
  7. Madey hanya mampu terkedu shj....sambil mengusap raut wajahnya yg berkedut seribu... Apa nk buat, nasib la nak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab tu wajahnya sentiasa murung jer memanjang...jln pun semakin senget...alamat nak rebah le tu.

      Delete
  8. Ikut laa ckp apek lim and everything will be okey dokey ? The rule of law must be followed. Lim ingat pak polis kuli dia ke? Supremo atau sumo sekali pun, lim bukan ada jawatan dalam kerajaan. 😂😂😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lim tahu madey perlukan DAP untuk kekal jadi pm...madey tak sanggup tendang DAP kerana madey pon akan terguling guling...

      Delete
  9. Manifesto bukan bible. Bukan akta yg diluluskan parlimen. Bukan undang². Bodoh ler sape² sokong ckp lks...

    ReplyDelete
  10. Hanya bila Anwar jd pm mampu kekang lks dan perpaduan ummah.reformasi alaf baru

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perlu segera tendang situa tu sblm penyatuan pas umno makin kuat #Anwar mypm8

      Delete
  11. Satu lagi kejayaan UMNO. Lokman bekerja keras yakinkan umat Islam bahaya DAP.

    Kesilapan Tun Mahathir terbesar cuba buat pemutihan keatas kejahatan DAP. Tun M takkan lawan DAP krn masalah kroni dan anak2. Ramai tak faham knapa Tun M masuk.polituk semula. Ramai menyangka Tun M bakal beri kekayaan pada rakyat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dulu madey yg takut2 kan melayu dgn DAP....sekarang madey bergantung dgn DAP...

      Delete
    2. Madey dan kroni berpisah tiada...inilah agenda utama madey nak berkuasa semula dgn alasan selamatkan kroni dan anak branak dulu...penjilat kena tipu dgn madey...

      Delete
    3. madey takut orang Melayu lagi kaya drpd anak dia...sebab tu tiada pelan ekonomi tulen kepada orang Melayu marhaen...yg dia tau swasta harta kerajaan untuk anak dia sapu...syarikat tu bangkrap kerajaan bailout..bijak tak madey!!???

      Delete
  12. Tunggu reaksi madey dgn komen lim kit sial mengenai janji manipestol PH...

    Bukan pegawai awam yg kena tahu manipestol PH....menteri kabinet yg kena bagi arahan kpd pegawai awam kerana pegawai ikut peraturan yg sudah ada...

    Lks sepatutnye secara terbuka desak madey lakukan perubahan ikut manipestol PH...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Madey takkan berani sergah lim kit sial...jawatan pm atas ikhsan DAP...

      Delete
  13. Let me give you my conclusion now

    : The government does not understand anything about business. Dr Mahathir does not understand business.

    Dr Mahathir's genius was that he developed the infrastructure of this country. Without a shred of doubt every single major infrastructural development until now was initiated by Dr Mahathir.

    And Dr Mahathir's greatest achievement was that he made Malaysians 'think big'.
    Do not think small. There is something called a 'Mahathir sized project'. It means a mega project.

    But building highways, railways, airports, ports, entire cities (Putrajaya, Cyberjaya, Kulim Hi Tech) and developing an entire island (Langkawi) are very different from running a simple business like say a car factory or a steel mill.

    Dr Mahathir built the NS Hiway - which easily added 1% or 2% to the GDP of the country - until today. No one can deny that. That NS Hiway unlocked so much development and growth potential along its entire length.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dulu madey boleh unlock ecoonomy dgn bina inftastruktur samada oleh kroni atau bukan kroni...masa tu hilang berpuluh bilion dlm perniagaan tak kisah...bukan duit bapak dia..

      sekarang economy lock madey...madey tak boleh buat ape2....tambah hutang dan jual aset....bukan bapak madey yg bayar hutang...

      Delete
  14. Marina Matahir dakwa status Islam sebagai agama negara menyukarkan.

    Petaling Jaya: Datin Paduka Marina Mahathir mendakwa status Islam sebagai agama negara telah menyukarkan pengasingan agama daripada bidang pentadbiran.

    Dalam satu laporan Free Malaysia Today, Datin Paduka Marina mendakwa, kedudukan Islam dalam Perlembagaan telah membawa kepada tafsiran berbeza mengenai peranannya dalam kerajaan.

    Hal ini termasuklah pendapat bahawa Islam perlu meliputi semua bidang dan perkara.

    Pada masa sama, beliau turut berkata apabila agama kepada negara wujud, ia menjadi sumber kuasa yang tidak boleh dipersoalkan menurut orang ramai. Tambahnya lagi, implikasi Islam sebagai agama negara turut dirasai di kalangan Muslim terutamanya apabila mazhab tertentu dijadikan sebagai pegangan rasmi kepada Muslim.

    “Di Malaysia, mereka cuba mempromosikan Ahli Sunnah Wal Jamaah, satu pegangan Sunni untuk Muslim. Jika anda Syiah, semestinya anda tidak termasuk sekali dalam kelompok itu. Jika anda Muslim liberal, anda juga tidak termasuk sekali. Ia satu kelompok yang semakin menyempit,” katanya.

    Beliau juga merupakan pengasas bersama kumpulan Sisters In Islam (SIS) mendakwa bahawa wanita Muslim juga berdepan dengan cabaran dalam menghadapi tafsiran Islam yang pelbagai (dalam kehidupan mereka). Ia melibatkan poligami, mengenai hijab, mengenai sama ada wanita boleh menjadi hakim dan sebagainya.

    “Pendekatan untuk merujuk semula kepada teks dan melihat sama ada ia benar-benar dibenarkan atau sama ada ia merupakan satu tafsiran dan siapa yang mentafsirkannya,” jelas Datin Datin Paduka Marina Mahathir.

    sumber : menara.my

    ReplyDelete
  15. Lim kit siang baru buat gesaan...ada plak yg tafsirkan sebagai perintah lim kit siang...

    Pandai betol orang yg buat tafsiran..

    ReplyDelete
  16. Banyak yg aku baca pasal komen2 politik dlm blog2 pro UMNO nie mcm syok sendiri jer. Lepas tu mula la tukang karut tak rasmi hinggap kt mana2 blog bagi komen mcm kupasan diorang mcm gred A punya standard walhal cuma standard kedai kopi. Tiap2 petang org2 kg aku lepak kt kedai kopi...baca suratkhabar...baca blog kt smartphone...pastu bergelas2 la teh tarik atas meja. Yg hinggap kt blog kau KD ada yg mcm langau...yg suka giler kau siarkan komen2 standard jamban nie..byk pulak tu. Rimas aku nak scroll baca komen2 yg bernas skit. Aku cadangkan kau filter je komen yg standard jamban tu supaya topik2 kita dibahas dgn sihat oleh geng2 mcm jon doe...cikminah...dll. Setakat anon2 standard jamban yg selalu kkikikiki tak sudah tu serupa mcm layan budak tak cukup akal la...buang masa jer.

    ReplyDelete