Thursday, September 5, 2019

Malaysia doesn’t fear Chinese, US military presence in region, says Dr M

JANGAN ADA JIWA PARIAHS MCM NI, TAK BOLEH BUAT KAWAN
Kita boleh bersetuju atas keutamaan dan keperluan tertentu Zakir Naik keluar dari Malaysia sementara secara terhormat dan diplomatik,  seperti menarik rambut dalam tepung tetapi bukan dengan cara ganas, tunduk,  ditekan,  hina,  melampau atau halau.



Malaysia doesn’t fear Chinese, US military presence in region, says Dr M: However, the prime ministers tells Russian media, he fears there may be fighting if an accident were to occur.

11 comments:

  1. At 'celah mana' that money 1MDB had been stolen..??

    When ex aide officer Najib already 'rembat' into his account the loan from Jho Low without any agreement has been signature.

    Then when the money in his personnel account 'kantoi' then he was accused oohh..!! the money given from Jho Low is 1MDB money for Najib..!!??

    Nak u turn pun don't make in the round about... kikikikiki..!

    Datuk Amhari Efendi Nazaruddin, 43, disagreed with the suggestion made by defense counsel Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah during cross-examination here on Thursday (Sept 5) that the money was intended for him.


    Shafee: I am putting it to you that your claim in court – that the US$884,996.78 is not for you, but it is a stand-by fund for political purposes – is a creation of your imagination?

    Amhari: I disagree.

    Amhari: I disagree.

    The court also heard that Jho Low had lent Amhari US$200,000 (over RM600,000 according to the exchange rate at the time) in 2010.

    This loan, the court heard, was neither repaid nor was there any agreement signed between Jho Low and Amhari when the loan was given.

    When asked by Shafee, Amhari also confirmed that the loan was not mentioned in his witness statement to the court.

    Shafee: In what context did the money come into your possession? Not in another political context, I hope.

    Amhari: I asked for a loan and was asking from many people, and he (Jho Low) was the one who gave it to me.

    Amhari said he wanted to pay Jho Low back from the proceeds he was expecting to get from the sale of his property in Kota Damansara, but that the property went unsold.

    "I then tried to transfer the house to Jho Low but he said, 'Take your time," said Amhari

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku hargai soalan² shafee..
      Kalau dalam ujibakat Astro, sure aku tepuk tangan..

      Delete
  2. Amhari menanhis dlm court...baru sekarang nak nangis...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baik sikit pd macai yg masih sokong penyamun

      Delete
    2. Baru sedar diri...baik amendanye..kalau najib masih berkuasa Amhari masih tompang semangkok...

      Delete
    3. Buat apalah engkau beratkan akhirat Kluangman? Akibat taksub Tun dan terlampau benci DSN? Barbagai drama dimainkan di mahkamah. Bila dicucuk sikit habis runtuh. Dari kes SRC ke kes 1MDB sama je....

      Delete
    4. Mr J @ Tun Faisal, pendusta zaman fitnah yang sedang diberikan tempoh bersukaria. Tempoh bersukarianya akan tamat serentak dengan tamatnya zaman fitnah.

      Delete
  3. Ade nilai ape malaysia kpd cina kominis?....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dibuka, berebut mereka datang.

      KUCING kurap mana tau.

      Delete
  4. Salam Jumaat bro KD dan sahabat-sahabat semua,

    Tun Mahathir, pejuang kebenaran yang tidak kenal rasa takut mahupun rasa berdukacita. Seorang pejuang yang berani kerana benar dan tidak pernah gentar di hadapan kuasa-kuasa besar dunia.

    Pernah berdiri tegak di hadapan dan tidak tunduk oleh gertakan mahupun tekanan daripada kuasa-kuasa besar dunia seperti Soviet Union @ Russia, USA, Britain, China, India, Israel dan sesiapa sahaja.

    Ketika wujud ketegangan dengan Singapura akibat isu Singapura tidak mahu mengkaji harga belian air mentah walaupun perkara itu disebut di dalam perjanjian, dan Singapura mengacah-acah dengan menunjuk-nunjuk kemodenan angkatan tentera mereka dan membuat momokan-momokan konon sekiranya terjadi perang di antara kedua-dua negara, Singapura akan menang, apabila ditanya tentang perkara itu, Tun dengan tenang dan yakin telah menjawab 'rasa sesuatu kek hanya akan diketahui apabila kek tersebut dimakan'. Jawapan seorang yang berani kerana benar dan tidak takut dengan ancaman. Jawapan yang secara tersiratnya bermaksud 'JUST BRING IT ON' yang membuatkan Singapura terkasima dan berhenti menunjuk-nunjuk kemodenan angkatan tentera mereka konon untuk menakut-nakutkan Malaysia, ketika mereka sendiri sedar mereka tiada keberanian lebih dari itu.

    Kewujudannya di persada dunia, umat Muslimin sedunia masih dapat merasai api yang berperanan menerangi teman dan juga sahabat, dan menjadi bahang panas yang membakar lawan.

    ReplyDelete
  5. jon doe putra merdeka blogger dah on balik..

    jom ke sana bawak sekali pomen bawah tanah budak suman cikminah grong grengg skli


    panji mano..


    onn ke tak onn nihhh

    ReplyDelete