Monday, September 2, 2019

MEROYAN - PETANDA LELAKI LEMAH SEX

Tiada isu besar..
Mahathir masih PM,  Zakir Naik masih di sini..
Islam tidak terancam di Malaysia..
Melayu bebas pilih umno atau PAS..

...

ISU perkauman sudah MEREBAK kepada  ekonomi..boikot..we just wait and see, ia bukan sesuatu yang baru, ia cetusan dari bawah, tindakbalas orang Melayu, tiada kaitan secara langsung dari umno atau PAS.

Ia satu bentuk kemarahan yang positif.

Saifuddin kata boikot tidak menurunkan harga barang tapi Lim guan eng kata pening kepala.

Bila Lim guan eng merayu - itu satu kesilapan..lebih ramai akan sertai boikot.

Raikanlah kebebasan rakyat membuat pilihan..Jangan jadi tidak rasional apabila mengeluarkan larangan.

.....

ISU lain sekadar, lelaki lemah sex, lelaki warrior di keyboard siang malam seperti anda adalah lelaki yang PALING lemah sex, layan Android abai isteri.

Yang lemah sex ini JUGA lah kuat meroyan, semua kerajaan buat Tak betul, kalau kau jual rumah untuk perkara lain, Ada kerajaan HALANG?
Tapi bila kerajaan jual asset, kau meroyan.
Itu tanda lemah minda, lemah sex, stress.

Aku dah minum, memang power.









Malacca police greenlight Zakir Naik's appearance: State police chief has no objections since the controversial preacher will not give a speech.

16 comments:

  1. Belasan yang meroyan (komen) mungkin tidak boleh terima hakikatnya mereka tergolong dalam kategori lelaki lemah sex, kurang kasih sayang..

    Pi berubat, cuba komen semula, nanti aku siarkan.

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum KD

    Najib dia tinggalkan asset serta duit yg banyak... Kempen Tun M masa PRU lepas Malaysia bakal bankrap terbukti satu lagi siri pembohongan yg terbongkar.

    Dgn penambahan hutang setiap bulan,kejatuhan nilai RM dan saham, penjualan asset besar2an Malaysia terus kukuh dan tidak bangkrap.

    Alhamdulillah.Moga Tun M dan kau KD berusaha agar Malaysia bertambah asset dan Bank Negara terus meningkat jumlah simpanan.

    KD tak perlu risau Malaysia takkan bankrap yg cerita bankrap oleh Tun M hanya sekadar strategi politik machivelli...matlamat menghalalkan cara.Tun M mengamalkan politik ni kita kna faham.Yg penting menang dan berkuasa.Soal rakyat itu nombor 2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asset yg diwarisi dari zaman Najib tu, nilainya lebih rendah dpd harga jualan yg kerajaan PH buat. Najib beli memang mahal sebab dia cekau duit atas angin melalui beluan mahal tu. Conyoh ECRL jelah. Harga sebenar tak sampai separuh dpd 80 billion. Rm50 billion sudah maduk poket Najib. Yang kena bayar hutang tu, KITA. Jadi lebih baik jual asset yg tak bernilai tu untuk tampong BUNGA, hutang berstus billion yg Najib buat.

      Delete
    2. Cik minah versi ecrl dap memang kata projek Najib semua mahal.

      Versi ni tak kemana bila fakta dikedepankan ..ada masa baca la versi ecrl najib plak..buat perbandingan...


      Perlu ingat cik minai oiii la ni org melayu dah tak bergantung pada versi dap semata2... Tak percaya cik minah try comment kat fb najib

      Delete
  3. Nak tanya sikit, kempen boikot Melayu ni dituju pada PRODUK saja ke...bagaimana dgn kedai, restoran franchise, mini market dan supermarket Cina yg jual dgn harga murah....????

    Sebab saya lihat, Melayu masih ramai makan di Secret Resepi, White Coffee, Chiken Rice.. juga bershopping membeli makanan kering, ikan dan sayoran di Giant,.Family stor, 999 dan lain-lain....hehehe

    Kalau kempen boikot ni ditumpu hanya pada produk, kesian pengeluar produk Melayu bila Cina kounter attack dgn kempen boikot jual produk Melayu di kedai, supermarket dan mall mereka. Akhirnya, siapa yg rugi....?

    Saja tanya, jangan marah ya KD.
    Harap posting yg ni disiarkan.

    ReplyDelete
  4. Soal boikot, kaedah Dan sebagainya terpulang kepada individu, mereka berkempen until mempengaruhi dengan alasan mereka sendiri.

    Itu satu Cara protes, marah Dan luahan hati takyat apabila pemimpin Dan kerajaan gagal tangani ISU secara memuaskan.

    Sesuatu yg tidak sihat jika menghalang. Baik Dan buruk ada pada setiap sesiatu tindakan.

    Utamakan masuk kedai dan produk Islam adalah tuntutan ugama, 70an 80an sudah di praktikan Dan atas kesedaran itu non Muslim menggunakan strategi mengambil pekerja Islam Dan apply halal sekarang ditambah pula pula menggunakan brand nama kemelayuan Dan tulisan jawi, niatnya apa?


    mereka berjaya? Ada bantahan besarkan? Tidak, sebab mereka tidak melanggar undang².

    Hari ini apabila boikot dilaungkan, apa masalahnya? Setuju atau tidak bukan ISU besar.

    Says setuju boikot dalam istilah wajib utamakan premise Dan produk Islam.

    ReplyDelete
  5. Dalam istilah wajib utamakan premise Dan produk Islam saya kaitkan dengan AMANAH Dan ibadah.

    Malah ia satu jihad Tanpa angkat senjata.

    Tindakbalas non Muslim boikot produk kitkita, buang pekerja Kita adalah satu kemungkinan besar - bukankah itu lebih merugikan mereka? Bukankah itu lebih menyatukan Kita?
    Mati kah orang Melayu Dan Islam?

    Kalau jihad itu pun dah gentar, apatah lagi yg lain.

    ReplyDelete
  6. Toksah pening la minah . Buat setakat yg termampu. Aku tunggu cina boikot jual produk melayu. Itu yg ditunggu. Melayu jual terus dari rumah, online, pekan sehari, pasar mlm, kedai runcit dan akn muncul banyak kedai2 runcit melayu dan supermarket melayu. Kita buat dulu, tengok macamana. Alah, mcm PH yg tipu manifesto. Berkesan pun. Fitnah pun berkesan pun . Mcm tak biasa. Ekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam mana kalau kita kempen THE ART OF SURVIVAL untuk Melayu supaya berhenti bergantung pada tongkat dan menadah tangan ke langit...?

      Allah pun tak pernah berjanji yg bulat datang bergolek dan yg pipih datang melayang. Allah berfirman akan sentiasa menolong bangsa yg kuat berusaha. Jadi, kita kempen supaya Melayu jadi bangsa survival yg kuat berusaha macam Rohingya dan Bangla.

      Kita gunakan Rohingya dan Bangla sebagai contoh teladdan. Mereka sanggup merentas lautan dan hutan untuk datang ke Malaysia, mencari rezeki yg halal. Mereka berusha, bekerja keras siang malam. Setap benda boleh dijadikan punca wang. Mereka ikat perot, tak makan di gerai dan restoran. Tak hisap rokok, berkepol. Mereka berakhir mempunyai bisnes sendiri di bumi MALAYSIA sedangkan kita Melayu masih papa kedana. Ada yg bergantung hidup pada mereka.

      Saya fikir kempen ini lebih berkesan sebab kita dah ada contoh ISLAM dan terbukti, hidup di bumi Malaysia lebih baik dpd negara lain. Semua orang boleh buat bisnes dan kaya raya tanpa boikot memboikot.

      MERDEKA!!!!!!

      Delete
  7. Bro KD penjualan aset ada dua sebab pertama untuk mendapat keuntungan bagi pelabur kedua untuk membayar hutang.. jika di guna kan bagi membayar hutang pasti hutang atau liability akan berkurangan.. contoh hutang rm10 jual teh(aset) rm2 pasti hutang akan jadi tinggal rm8.. tapi jika hutang menjadi rm12 itu di panggil lemah tenaga batin. Gua tak pasti KD male or female tapi kalau KD lihat KD punya tut... pasti KD tahu yg KD mungkin kurang sihat..
    Aku mengkin lemah sex dari pandangan KD hehehe. Tak kira penulis lelaki or perempuan. Tapi takpe krn aku berjaya menjadi manusia yg agak sempurna dari segi fizikal dan kehidupan.. nak cakap apa cakap lah
    Beli products melayu atau muslim harus di terus kan go on bro KD..
    Cuma kpd melayu yg main no ekor tu tak blh buat apa lah KD.. dia terpaksa beli pd kedai non muslim.. yg lain lain ok teruskan kita kasi lanyak cukup.. klu semua bekerja sama insyallh dalam masa 6bulan perniaga bukan muslim akan mengelupur
    ..

    ReplyDelete
  8. Oooo....macam tu, ya.
    Jadi, kalau ada kaunter attack, janganlah mengamuk. Bersabar.... Terima semua sebagai dugaan. Dalam perjuangan, memang banyak dugaan.Hehehe.... Cari je kedai Melayu ya, sebab banyak kedai India guna nama Islam tapi pekerjanya semua India macam kat taman tempat saya ni. Kedainya dinanakan MADINAH.... tapi saya masuk 2x je di kedai tu, mahal berdengung.

    Kedai Melayu pulak, hidup segan mati tak mahu. Barang-barang terhad takat kopi, milo, gula. Bukak pun sekali, sekala. Heran, time raya Cina pun tak mahu amik kesempatan, jual sayor dan barang-barang basah. Tepong pun takda. Kedai Cina 388 juga yg penuh sesak dgn Melayu.

    Nampaknya kempen boikot hidup dalam blog-blog dan wasssp je. Mereka yang berapi-api kempen melalui wassap pun, seronok makan di White Coffee. Saya sindir mereka, jawapannya, HEHEHEHE....
    So, hehehehehe, KD.

    ReplyDelete
  9. Tipu manifesto (berdosa) tak takut, boikot barangan buatan bkn muslim (yg tak berdosa) pulak takut. Pandainya.

    ReplyDelete
  10. Issu jual asset Danaharta pulak, Najiblah yang paling meroyan di facebuknya. Katanya, habis asset negara dijual dgn harga murah. Bacalah kat blog Amino world dll.

    Habis, dah kau buat hutang beratus billion, kenalah bayar. Tak bayar pokok, bayar bunganya pun dah beratus juta. Mana nak cekau duit dengan ekonomi dunia yg terok sekarang. Gaji dan pencen pejawat awam, kena bayar. Takda jalan lain, jual assetlah jawabnya. Kang kalau buat Gst,meroyanlah kau, Kerajaan PH cakap tak serupa bikin.

    ReplyDelete
  11. celah mana hutang tu cerciter sikit.. hutang yg dibayar atau hutang lapuk rentung mcm forex mbf dll... be specific sikit bole...!??

    ReplyDelete

VAKSIN TAK WAJIB TAPI MENTERI MCM HITLER

  Guru enggan divaksin berdepan risiko pertukaran Artikel Penuh : https://www.sinarharian.com.my/article/163606/BERITA/Nasional/Guru-enggan-...