Wednesday, September 18, 2019

NAJIB JEREBU

14 comments:

 1. It took Anwar 10 years to play hide and seek before resting at Sg Buluh.

  Now Nahib is going to play the same game....enjoy whilst you can for Sg Buluh will welcome you once you are ready.

  ReplyDelete
 2. GLOBAL
  Aktivis Indonesia kritik pemerintah tak serius tangani kebakaran hutan

  17 Sep 2019

  BERNAMA
  JAKARTA - Aktivis alam sekitar Indonesia mengkritik pemerintah yang dilihat tidak serius dalam menangani kebakaran sehingga berlaku jerebu teruk dan menjejaskan keselamatan awam.

  Memetik laporan media tempatan, jerebu itu bukan sahaja menyusahkan rakyat tempatan malah kini merentasi sempadan dan menjejaskan negara jiran.
  Ketua Sumber Daya Wahana Lingkungan Hidup Indonesia (WALHI), Khalisah Khalid mendakwa jangankan tindakan tegas dilakukan terhadap mereka atau syarikat yang sengaja membakar hutan ketika ini malah 10 syarikat yang didapati bersalah dalam kebakaran hutan pada 2012 hingga 2015 juga belum dikenakan tindakan.
  Direktur Eksekutif WALHI di Jambi, Rudiansyah pula mendakwa pemerintah hanya mengambil tindakan terpilih kepada pelaku pembakaran hutan.
  "Lebih 11,000 hkatar kawasan hutan terbakar di Jambi dan tiada apa apa pun tindakan terhadap mana-mana pihak," katanya.

  ReplyDelete
 3. Jho lo tak ada najib masih selamat...jika jho lo didapati bersalah baru najib boleh disabitkan kerana dikatakan wang dari jho.lo....

  3 kali madey ke china tapi jho lo tak dapat ditangkap..

  Adakah jho lo wujud?...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jho la mana?....mana jho lo?...

   Saksi heboh cerita pasal jho lo...hihihihi...bukan pasal duit masuk akaun najib..

   Delete
  2. Tanya sama najib jubolu eh salah jerebu yang duit tersalah bayar kat ipic palsu amacam kira tu?

   Delete
 4. Raja Alias
  Perang mulut Menteri Malaysia Yeo Bee Yin dan Siti Nurbaya Bakar Indonesia akhirnya membongkar dalang punca jerebu Malaysia-Indonesia.

  Indonesia membongkar 4 syarikat termasuk syarikat milik suami Menteri DAP Yeo Bee Yin, Lee Yeow Seng, CEO IOI Group antara punca jerebu berlaku di negara ini.

  Susulan itu Yeo Bee Yin juga kini U-Turn mahu membantu Indonesia dan bukan lagi memprotes, apakah insiden di Pasir Gudang juga melibatkan syarikat suami Yeo Bee Yin? 😅

  http://sabahkini2.com/en/news/2223/syarikat-ioi-milik-suami-menteri-dap-antara-dalang-punca-jerebu-malaysia-indonesia/view

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yeo bin yin awal2 lagi pakai mask..

   Delete
  2. Rumah Penduduk Diroboh. Mana Peri Manusia?

   SHAH ALAM: “Di mana sikap keperimanusiaan Kerajaan Negeri Selangor apabila mengambil tindakan meroboh rumah tanpa pemberitahuan terlebih dahulu kepada penduduk?” luah penduduk, Faisel Mohd Shapie.
   r3
   Katanya, tidak dinafikan telah ada notis perpindahan yang diberikan selama 30 hari yang berakhir pada 5 September lalu.

   Bagaimanapun ujarnya, kerajaan negeri melalui Timbalan Menteri Pembangunan Luar Bandar, R Sivarasa telah memberi tempoh penangguhan sehingga bulan November selepas penduduk membuat permohonan penangguhan pada 4 September lalu.
   “Namun apa yang berlaku, hari ini tiba-tiba rumah penduduk dirobohkan tanpa memberi sebarang pemberitahuan.
   “Penduduk tidak membuat apa-apa persediaan kerana ingat tiada sebarang perobohan sehingga November.
   “Sekarang ke mana kami nak pergi?” soalnya ketika ditemui di Sungai Kedongdong, Paya Jaras Hilir, Sungai Buloh hari ini di sini.
   Lebih menyedihkan katanya, apabila penduduk tidak mempunyai tempat tinggal apabila rumah mereka dirobohkan.
   Faisel berkata, penduduk tidak meminta sebarang pampasan atau sebagainya, hanya memerlukan tempoh sehingga hujung tahun ini sahaja berikutan tanah yang diduduki mereka hak milik kerajaan.
   Bagaimanapun, sesetengah penduduk mempertikai apabila mereka mempunyai geran tanah persendirian, tetapi tetap dirobohkan.
   Terlebih dahulu, sebanyak lebih kurang 92 buah rumah akan dirobohkan pada hari ini bagi perlaksanaan projek perlebaran Sungai Kedongdong. –

   Delete
 5. Panji hitam jondo akan ditenggelamkan oleh panji jerabu kelabu asap.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jngn harap le panji ciptaan john doe boleh lwn Panji Merah Semangat Tokong...alamat panji ciptaan john doe akn menerima kehancuran dlm kegelapan, panji kelabu asap pun menggeletar dgn Panji Merah Semangat Tokong.

   Delete

Note: Only a member of this blog may post a comment.

SPEKULASI TERKINI

Banyak sangat SPEKULASI MENJELANG keputusan mahkamah rayuan besok dan kemungkinan perubahan hukuman DIBUAT keseluruhan atau sebahagian tidak...