Saturday, September 28, 2019

UMNO KEMPUNAN DI TANJUNG PIAI

Pendirian PAS menyokong MCA jika dicalonkan semula di Tanjung Piai menutup peluang umno sebagai calon.


MCA JUGA SUDAH PANDAI GERTAK PAS


Peluang untuk BERSATU sangat cerah dengan majoriti yang lebih pada kali ini.

24 comments:

  1. Bukan setakat Amerika & Israel, hari ini China juga kena tibai fasal penindasan mereka terhadap umat Islam Uighurs.
    Presiden Trump pulak tak berani jengok muka berdepan Tun, berdessuttt dia calibut - sebiji macam sekor macai pengecut pasumno di blog ini.
    Pasumno berani ker berbuat sedemikian.....??

    INGAT TUUU....
    ABU:
    Asal Bukan Umno..........!!
    Asal Bukan Ularmak.......!!
    Tabik spring buat Ayahanda Tun.....!!

    Saya yakin pengundi Tg Piai takkan mudah dgn 'dolat terpendam' ewahh-ewahh ummah terkeduan pasumno.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau auta lagi...kenapa madey
      kata china powerful..negara islam termasuk malaysia takut...

      Israel dan US gelak dengar madey tibai....dia orang hantar drone boleh hancur mesia...

      Delete
    2. Pemikiran primitif zaman tok kaduk ko tunjuk kat sini... apa barabg nak serang Msia ni... semua dah tinggal hutang BN aje... tuntut hutang aje Msia dah tak boleh tunjuk telor...

      Delete
    3. Trump bukan lari berdesup takut tun..dia lari berdesup takut berjumpa orang yg cakap nya dh tk ada value..

      Delete
  2. Sempena ucapan bermaruah Tun di PBB tusebab aku tak siar komen komen low class macai..

    ReplyDelete
  3. Setakat cakap boleh...Buat nya tidak...Ade impak ke...Tun syok sendiri je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tidak ada seorang pun pemimpin dunia yang berani menuding jari ke muka pemimpin china, amerika dan israel secara serentak dalam satu mukaddimah di tempat yang paling tinggi, PBB.

      Hanya si dayus dan barua sahaja yang akan tanya ada impak ke?

      Bahalol satu keturunan..

      Delete
    2. Mungkin Tun tak mampu buat tp dia berani bercakap. Bossmu berani? Baru dpt petanda bakal kalah dah pi menyembah Amerika.
      Kahkahkahkah

      Delete
  4. KD, Othman Ahmad, John Doe

    The polemics about Penyatuan Ummah, if any, are purely gimmicks.

    The gimmicks are created by malays and muslims who are losers and live in denials and HYPOCRISY....... period

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro,

      HPU yang berlaku di PWTC itu adalah dusta golongan pendusta yang memiliki dua lidah dan dua wajah. Lidah ini akan membelit mereka di Tanjung Piai.

      Penyatuan Ummah sebenar adalah seperti yang berlaku di UNGA baru-baru ini di antara 3 pemimpin besar dunia Islam iaitu Tun Mahathir, Presiden Erdogan dan PM Imran Khan yang mahu mewujudkan sebuah siaran radio berbahasa Inggeris untuk mengatasi Islamophobia.

      Bayangkan sekiranya Jibby masih PM, sudah tentu Malaysia tidak akan diajak untuk turut serta di dalam persekutuan ini, sebab dia telah berwala kepada seorang Nasrani Zionist 'your enemy is my enemy'.

      Bayangkan juga sekiranya Bang Non adalah PM, sudah tentu Malaysia juga tidak akan diajak di dalam persekutuan ini, bukan sahaja kerana dia telah disabitkan sebagai peliwat, bahkan juga kerana dia seorang yang menyokong apa-apa langkah untuk menjamin keselamatan negara Israel.

      Tun M berada di tempat dan masa yang betul sebagai Perdana Menteri Malaysia di tahun 2019M /1441H. Itu sahaja sudah memadai buat bangsa Melayu, negara Malaysia, kaum Muslimin sedunia, dan makhluk manusia sejagat.

      Delete
    2. Kasihan. Mungkin sakit hati dgn muafakat nasional maka semua dihukum lidah bercabang. Tak tahulah lidah siapa yg akan bercabang kemudian hari. Awak fikir hanya satu dua manusia yg menyokong muafakat nasional wahai john doe? Ada beratus ribu umat Islam malaysia yg dambakan penyatuan sesama muslim dan menghentikan permusuhan yg sekian lama dicipta dan digilap oleh pm ke 4 dulu. Sudah²lah membenci dan menghina bila sesama muslim ingin berdamai. Adakah iblis sahaja yg suka kpd permusuhan sesama muslim? Cuba john doe jawab...

      Delete
    3. John Doe,

      It is so absurd while the international community, (articularly the Muslim world) admires Tun's leadership, sadly there are Malay hypocrites continue to slander, demonize and insult him for political gain.

      It is so worrying destabilzation, disoder & perhaps bloodshed could happen at any time due to the spread of slander, provocation and incitement on social media by irresponsible quarters, including this Tanpa Nama scumbag.

      Henceforth, I strongly agree it is timely for Tun to attend & deliver a "final message" at the upcoming Malay Dignity Congress next month in the face of "hypocrites" sowing slander and provocation that threatens to undermine national unity.

      These irrresponsible sore losers & desperados are bent on doing so after being rejected by the people in the last general election for being corrupt and betraying the people's mandate.

      They are surely desperate to return to power after filling their cronies' bellies and their own for decades and exploiting Malay and Muslim sentiment on the political arena.

      They are using the name of "Muslim unity" to shield leaders who are now being investigated for corruption and other crimes on the pretext "Daulah Terpendam". My foot...,!!

      The fraudulent fighters are once again trying to fool Malays and Muslims by claiming that they are defending Islam and bumiputera, that as though they are the only hope and there is no alternative - my foot...!!

      Delete
  5. Ada pas kata dia mahukan mca bertanding di Tg piai?...

    Kaki temberang nak putar cerita...

    Kluangman dgn john doe satu sepesis kuat temberang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. PAS menyokong jika..
      Ada aku kata PAS mahu mca bertanding?
      Kau sekolah ke tidak dulu, SPM kau failed ke masa MCE?

      No wonder sokong rasuah..

      Delete
    2. Bossmu putar alam kau percaya pulak.
      Kikikikiki

      Delete
    3. Habis tu kenape plak umno kempunan?...belit ape ni?...

      Delete
    4. Yg kaki putar belit itu kamu...!! Selain itu, kamu PETUALANG/PENGECUT TIN KOSONG" bagai pelesit yg berkemayoran terjerit-jerit, memekak bising dgn tong kosongnya, menggelupur tak tentu hala saban hari menggosip-menyenyeh berita palsu menghasut-memutar belit mengancam kestabilan & keamanan negara - APA HAL, HAAAA....??

      Kesewelan kamu semakin menjadi-jadi sampai menampilkan diri tak ubah maknyah/pondan bermulut longkang yg pemgecut tak bertanggungjawab yg bersembunyi-berselindung-menyorok diri di sebalik Tikus AnonyMOUSE, Tanpa Nama, Kejora dsbnya.

      Amat malang sekali, Melayu2 totok yg menghina Tun seperti jam6 adalah goblok tak kenal diuntung terhadap Negarawan Yang Terulung di Dunia yg semalam juga dilabel Best Speaker at 74th UNGA leaving a permanent mark for a long-long period of time.

      Tun, my utmost salute to you, Sir.


      Within hours after that incredible speech, thousands expressed their amazement all over the globe in the internet as shown some listed below.....

      Richard Boudville
      What a marvellous man he is. He is only a medical doctor but so humane in his philosophy, so polished in his trail of thoughts. He was forced to come back out of retirement due to bribery & corruption in his nation by the former PM. This is indeed a world historical record, the first and perhaps the onky feat ever.

      Balbinn Dilangalen Samgid
      Salute from Philippines to the Dean of all world leaders.
      He is the oldest, wisest & most brilliant world leader today...,brave & bold enough to send the message to rebuke the UN western tyrant.

      Belayant
      Indeed, it is one of the best changing history speeches for world commmunities, given by one of the most experienced persons of the globe. The speech will be remembered by the world citizens for century after century. May Allah grant long life & sound health to this Great Man. The Man of 2
      Centuries (20th & 21st century).

      Edward Kok
      Good leaders come and go. But this 94 year old came, gone & came back as a saviour. Never ever will live another like him. I am truly proud & inspired, Tun.

      Delete
  6. Semua machai memang hancus soalan kefahaman BM sedangkan soalan kefahaman ini dalam dunia pendidikan, dianggap LOW COGNATIVE LEVEL. Bukan mintak analisis atau banding-banding pun, cuma takat faham je isi yg disampaikan.Guna bahasa Melayu pun tak faham. Kalau bahasa Inggris lagilah hancusss.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom masuk blog putra merdeka...saya rindu....

      Delete
    2. Kenapa meroyan ni kd? Sejak 2 menjak ni aku baca respon kau dah makin hilang sopan. Asyik nak memaki dan merendah-rendahkan respon yg tak sehala dgn kau. Ada masalah apa sebenarnya? Rasanya tun mahathir masih pm dan menteri kewangan tetap lim guan eng. Umno dan pas kekal pembangkang. So, chill la brader kd.

      Delete
  7. Umno kempunan?...kikikik...

    Kalo mca bertanding maknanye umno bersetuju....pas kata sokong jika mca bertanding bukan suruh mca bertanding..

    Tapi ini kawasan majoriti pengundi melayu...madey kencing melayu..

    ReplyDelete
  8. MCA pasti menangis tak rela kerusinya dirampas MCA Baru, 'Malay Chauvinist Activist' aka 'Ketuanan Melayu' aka UMNO.

    Kesiannyerrr.....!!

    ReplyDelete

KENAPA MESTI SPEAKER DAN TIMBALAN DATANG DARI PARTI POLITIK - AKAN UJUDKAH KEPUTUSAN YANG TIADA KEPENTINGAN PARTI???

Dasar dan setting awal pun dah ke arah kerosakan...  Dan sekarang Timbalan Speaker mesti  dari UMNO???? Koyak juga pemikiran kita