Monday, October 28, 2019

BENGONG JUGA LAH SESIAPA PUN MAHU MEMBANDINGKAN TUN PM4 DENGAN PM7

Banyak perbezaan hingga tidak logik membandingkan.
Politik bukan matematik,  1+2 kekal jawapan yang sama bila² masa.

Pilih semula PM terdahulu untuk masa sekarang dan akan datang, Menteri², IGP², AG² tentulah semua mempunyai pendekatan berbeza atas keperluan dan limitation.

Dulu DAP pembangkang sekarang dia part of kerajaan.

Lihatlah isteri sendiri, diri sendiri, dulu kekasih, sekarang suami isteri? Ada beza?

Pls,  jangan pamir kebodohan dengan membuat perbandingan.

MAHATHIR mungkin kompromi atas ISU semasa tertentu, kita boleh terima kerana situasi semasa tetapi dia juga sentiasa berjaya dlm aspek yg lain.

Di sekeliling Tun, dlm komponen sendiri atau di seberang, semuanya serigala tetapi sekadar acah, tak ada yang betul2 BERANI menyerang, why?
Itu pun satu kemenangan, kekuatan.

Untuk adil, Kita tunggu Anwar atau sesiapa jadi PM, how they handle DAP, itu boleh lah dibanding dengan Tun..

Kuasa politik,  bukan guna untuk mematahkan tetapi melentur.
Musuh jadi penyokong dan mohon berlindung.


7 comments:

 1. Betullah tu bro KD, kalau inputnya sudah berlainan maka sudah tentulah outputnya pun akan berbeza. Golongan pendusta memang sengaja akan memutar belitkan perkara ini sedang ruwaibidhah (golongan bongok sombong dan golongan bongok bengong) pula memang takkan mampu memahami perkara ini.

  Imam As-syafie sendiri pun banyak memiliki 2 pendapat pada satu isu/persoalan yang ditanyakan kepadanya, sehingga disebut qaul qadim (pendapat terdahulu) dan qaul jadid (pendapat terkini). Ia disebabkan wujud perbezaan pada keadaan, masa dan tempat ketika beliau memberikan pendapatnya tentang satu isu yang sama.

  Walaupun terdapat perbezaan di antara pendekatan PM-4 dan PM-7, kedua-duanya memiliki satu persamaan iaitulah pasukan pimpinan kedua-duanya tidak pernah tewas kepada mana-mana pasukan pun.

  Dan fakta bahawa kedua-dua PM-4 dan PM-7 ini adalah individu yang sama membuktikan kebenaran fakta-fakta berikut :-

  1. Bahawa dia adalah PM 2 dekad, mentadbir negaranya selama 22 tahun.

  2. Bahawa dia adalah PM 2 kali, PM-4 dan PM-7.

  3. Bahawa dia telah menjadi PM di bawah dua pasukan, pasukan BN dan pasukan PH.

  Dan John Doe telah pun memberitahu satu thaifah di kalangan bangsa Mim melalui alam maya terutamanya melalui blog sdr KD, bahawa kelak, akan terbuktilah bahawa dia juga adalah PM 2 zaman, PM terakhir zaman fitnah dan PM pertama zaman baru in shaa Allah.

  Para pembencinya kesemuanya baik daripada BN mahupun daripada PH dipersilakan untuk cuba menumbangkannya. John Doe telahpun memberitahu bahawa kalian sekali-kali tidak akan berjaya menumbangkannya, sedang percubaan terbesar kalian itu hanya akan membawa kepada berlakunya pertemburan klimaks di antara dia dan 313 anggota pasukannya dengan pasukan-pasukan lawannya yang bersekutu, dan apabila pertempuran ini selesai, dia dan pasukannya akan muncul pemenang mutlak dan mengibarkan panji-panji kemenangan mereka di seluruh bumi Malaysia; di Malaya dan di Borneo.

  Que sera sera.

  Wallahu a'lam.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sombong degil tak boleh diikut, bodoh bengap tak boleh diajar - itulah puak2 macai & pencacai Pasumno dgn perjuangan "Dolat Terpendam-pendam Ntah Aper2"

   Delete
  2. Dah tak lama dah...panji hitam boleh simpan...

   Delete
 2. Orang yg hebat mampu menguasai dah mengubah...kalo tak hebat tak mampu buat ape2.... Dulu madey pengerusi BN berkuasa penuh tapi sekarang madey pengerusi PH tak berkuasa penuh...itulah bezanye..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tajuknya PM
   Bukan Pengerusi
   Itupun Tak dapat bezakan..

   Delete
  2. Anon 9.38

   I blif you were born after merdeka. Has difficulty in comparing roles of chairman or PM.

   In reality TDM has transformed Malaysia since he took over from Tun Hussein only to be muddied and spoiled by the hadhari sleeping and thieving ex pm5 and pm6. Then the ball game was different   Delete
  3. 10:43...

   Besides young punk, Enon 9:38 is also a skunk.

   Tun is striving hard to revive and put back Malaysia on the right track after the catastrophe done by 'The Sleeping PM' and 'The Thieving PM' back-peddling Malaysia to 3rd World.

   Damn it....!!

   Delete