Sunday, October 13, 2019

DAP PERLU DIBERSIHKAN DARI RACIST, PELAMPAU GANAS SUPAYA MENJADI SEPERTI MCA MIC DALAM PAKATAN HARAPAN

https://www.facebook.com/MelayuIslamBoikotDAP/videos/2134938393286718/

PKR kekal seperti GERAKAN
Tun tidak wajar berundur ketika DAP sedang cuba mendominasi PH.

DAP pernah dikatakan musuh No. 1 dan istatus itu belum pernah dipadam.

https://bankami.blogspot.com/2019/10/ini-sejarah-kenapa-ltte-gerakan-gerila.html

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://mindarakyat.blogspot.com/2019/05/10-sebab-dap-musuh-orang-melayu-islam.html%3Fm%3D1&ved=2ahUKEwjZoJb51prlAhUW2o8KHVSOC3UQFjADegQIBRAB&usg=AOvVaw3xlV4Q5VUS3u6OFs8EasVo

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.astroawani.com/berita-politik/muktamar-pas-dap-musuh-lebih-besar-berbanding-umno-perwakilan-141144%3Famp%3D1&ved=2ahUKEwjZoJb51prlAhUW2o8KHVSOC3UQFjAGegQIBhAB&usg=AOvVaw1OilufFpPIMaAZQYxW5L0J&ampcf=1

MAHATHIR TIDAK WAJAR BERUNDUR SEKARANG SEHINGGA KUASA MENDOMINASI KEMBALI KEPADA MELAYU





4 comments:

 1. Whatever it is....just let PDRM do their job without fear or favour....politicians from both sides should just shut the... we voted you in and we can vote u out...bare that in mind!work to improve the economy for heaven sake....with all this sh..t,for all the more reason tun tidak wajar berundur sekarang!!

  ReplyDelete
 2. Replies
  1. https://youtube/p5P74ymd5Gk
   Itu adalah sindiran sinis The World Most Grand Old Statesman berlandaskan pengalaman luas di both sides of the fence. Kebanyakan ahli politik kita berlagak idealistik tapi tak praktikal.
   ------------------------------------------------------------

   Walaupun pd usia yg terlalu lanjut, Ayahanda Tun Mahathir Mohamad masih gigih bertungkus lumus untuk membina semula Malaysia.

   Jiwa beliau amat sebati dengan kepentingan bangsa serta negara. Kepentingan bangsa dan negara berada di atas segala-galanya tanpa mempunyai sebarang agenda kepentingan diri sendiri.

   Masa untuk bersenang-lenang bersama keluarga dan memanjakan diri sendiri dikorbankan untuk perjuangan bagi menegakkan kebenaran serta membina semula Malaysia Baharu agar keseluruhan rakyat dapat hidup dalam keadaan aman makmur.

   Rakyat jelata adalah seperti anak pinak malahan negara diibaratkan seperti rumah tangganya.

   Bukan mudah pada usia 94 tahun hendak memimpin negara. Semangat gigih Dr Mahathir di samping sokongan padu isteri kesayaganpnya telah menampakkan keberkatan & keredhaan Illahi sekali lagi.

   Kini, kepimpinan negara telah berjaya diletakkan pada asas yang sepatutnya. Hanya setahun lebih sikit menjadi PM semula, kini Tun telah berjaya meletakkan institusi-institusi kerajaan berada di tempat yang sepatutnya - berfungsi secara bebas tanpa dibelenggu atau berada di bawah telunjuk eksekutif lagi. Badan kehakiman, PDRM, SPRM, Pejabat Peguam Negara, Bank Negara Malaysia dan keseluruhan jabatan-jabatan kerajaan telah berfungsi secara ‘independent’. Contoh, 2 pimpinan DAP telah ditahan atas sebab 'terrorisme'.

   Salah guna kuasa dan rasuah berskala besar tidak wujud lagi. Tidak ada lagi pemimpin-pemimpin kerajaan Pakatan Harapan (PH) yang merompak khazanah kerajaan serta duit rakyat seperti pemimpin-pemimpin mahupun kerajaan kleptokrasi lakukan pada suatu masa dahulu.

   Para pelabur luar sudah mempunyai keyakinan dengan mutu kepimpinan negara masa kini. Pelaburan luar juga sudah dan sedang masuk secara memberangsangkan.

   Agenda perancangan membangunkan ekonomi negara sedang disusun rapi oleh kerajaan PH pimoinan Tun. Sinaran cahaya di hujung terowong semakin jelas kelihatan.

   Permasalahan masa kini hanyalah harapan rakyat mahu melihat kerosakan negara selama hampir sembilan tahun yang dirosakkan secara berskala besar dipulihkan secara pantas.

   Ini agak payah & mustahil untuk dicapai dalam masa terdekat. Kerajaan terdahulu telah merosakkan negara secara parah selama hampir sembilan tahun yang lepas dan kerajaan PH pula baru memegang tampuk kepimpinan negara baru setahun lebih sikit sahaja.

   Bersambung.....

   Delete
  2. Kini pihak DAP, PKR & PAN baru sedar bukan mudah untuk mentadbir negara. Sebab itu, Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna, DS Saifuddin Nasution Ismail perlu bertindak pantas dan berkesan bagi mengurangkan kos harga makanan dan memastikannya dapat dikawal seterusnya diturunkan demi mengurangkan kos sara hidup harian rakyat. Setakat ini, kementerian ini belum menampakkan hasil berkesan di dalam mencari formula efektif untuk mengurangkan harga barangan rakyat. Sesungguhnya, kementerian ini mempunyai peranan yang amat penting. Jatuh bangun masa depan kerajaan PH bergantung kepada prestasi kementerian ini.

   Masa depan kerajaan PH juga sikit sebanyak terletak kepada keberkesanan kementerian ini. Rakyat mahukan kos sara hidup dikurangkan dan mahu melihat ‘makanan di atas meja’ tanpa sebarang faktor yang membebankan mereka.

   Kerajaan kleptokrasi telah merosakkan rakyat dengan sogokan subsidi. Dasar kerajaan kleptokrasi dahulu menyogok rakyat secara kecil-kecilan dan menyamun duit rakyat dalam skala besar. Strategi ini telah berjaya mengelabui mata rakyat pada hakikatnya. Akhirnya, kita bersyukur kerana rakyat negara ini tidak bodoh. Kerajaan terdahulu cuba untuk terus memperbodohkan rakyat tetapi kematangan pemikiran rakyat yang dizalimi telah bangun menolak kerajaan kleptokrasi dan digantikan dengan kerajaan PH yang amat bertanggungjawab memelihara kesejahteraan keseluruhan bangsa.

   Sehingga kini, Tun M terus berjuang secara gigih pada usia 94 tahun dan terbang ke seluruh pelusuk dunia untuk meyakini dunia luar semula agar pelaburan asing terus masuk secara berlipat ganda ke Malaysia, Insya Allah.

   Semoga Allah terus melimpah rahmah ke atas Ayahanda Tun & keluarga. Amin.

   Delete